The University of Hawaii, Shidler College of Business Vietnam

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

85391_85325_banner1180x290.jpg

Universiti Hawaii, Shidler College of Business telah menyampaikan program MBA Eksekutif pertama yang akan melatih, membimbing dan menyediakan eksekutif terkemuka Vietnam yang ingin meningkatkan kemahiran kepimpinan dan pengurusan mereka. Ia dikenali sebagai VEMBA ( MBA Eksekutif Vietnam ). VEMBA Hanoi memulakan kohort pertama pada tahun 2001 dan berkembang ke HCMC pada tahun 2007.

Laman web: href = "http://www2.shidler.hawaii.edu/vemba

Program format eksekutif selama 21 bulan ini membolehkan para peserta yang tinggal di Hanoi atau Ho Chi Minh City, Vietnam untuk mengekalkan kedudukan pengurusan sepenuh masa ketika memperoleh ijazah mereka. Pelajar akan belajar dari kurikulum moden yang bersepadu yang menggabungkan disiplin perniagaan teras dengan amalan perniagaan yang canggih termasuk: inovasi dan keusahawanan, pengurusan teknologi maklumat dan e-perniagaan, pengurusan rantaian bekalan, pengurusan kekayaan, dan penjenamaan. Semua kelas diadakan di Vietnam dengan kajian musim panas pilihan di University of Hawaii di Manoa di Honolulu, Hawaii, Amerika Syarikat. Ciri utama program ini adalah projek Business Practicum yang membolehkan para pelajar terlibat dalam perundingan sebenar.

134056_800ALUMNISTUDENTS.png

Program MBA untuk Eksekutif di Vietnam telah terbukti sangat berjaya dalam memajukan kerjaya siswazah selama 18 tahun terakhir di Vietnam. Dengan lebih daripada 800 alumni memegang kedudukan perniagaan utama di semua sektor ekonomi di Vietnam dan di seluruh dunia, MBA untuk Eksekutif di Vietnam menawarkan salah satu rangkaian perniagaan yang paling berharga.

Oleh itu, dengan ijazah mereka dari Universiti Hawaii, MBA untuk Eksekutif di lulusan Vietnam akan dapat menunjukkan bahawa mereka mempunyai keyakinan dan kemahiran untuk bersaing untuk kedudukan eksekutif tertinggi, bukan sahaja di Vietnam tetapi di mana sahaja di dunia.

Beberapa fakta:

  • Ini adalah satu-satunya program akreditasi AACSB yang ditawarkan di Vietnam. AACSB dibentuk pada tahun 1916 di Amerika Syarikat untuk memberikan akreditasi kepada sekolah perniagaan. Ahli pengasasnya termasuk Universiti Columbia, Universiti Cornell, Universiti Harvard, Universiti Chicago, Universiti Illinois, Universiti Pennsylvania, Universiti Yale dan Universiti berprestij lain di Amerika Syarikat. Adalah diketahui bahawa kurang dari 5% sekolah perniagaan di seluruh dunia memegang akreditasi elit ini. Tidak semua ahli persatuan itu diakreditasi.
  • Pada tahun 2019, kedudukan "Perniagaan Antarabangsa" US News & World Report , Shidler berada di tempat ke-18 dan berada di kedudukan antara sekolah seperti UC Berkeley, USC, University of Michigan, New York University dan University of Pennsylvania.
  • Dalam peringkat akademik universiti global terbesar yang dilaksanakan oleh Pusat Peringkat Universiti Dunia untuk 2018-2019, University of Hawaii di Manoa telah menduduki tempat 306 daripada 18,000 universiti di seluruh dunia. Kedudukan hebat ini menempatkan UH-Manoa di bahagian atas 1.7% universiti di seluruh dunia. Universiti Harvard menduduki tempat ke-1 di dunia, diikuti oleh Stanford University di No. 2 dan Institut Teknologi Massachusetts di No. 3.

Dua lokasi latihan di Vietnam ialah Hanoi dan Ho Chi Minh City . Anda juga boleh memilih untuk belajar dua kursus musim panas di Honolulu , Hawaii, Amerika Syarikat.

Alamat bilik darjah: Suite 312, Tingkat 3, Pusat Pejabat, Menara C, N04 - Kompleks UDIC, Jalan Hoang Dao Thuy, Daerah Thanh Xuan, Hanoi, Vietnam

Lokasi

Hanoi

Alamat
Suite 312, 3rd Floor, Office Center, Tower C
N04-UDIC Complex, Hoang Dao Thuy Street

Hanoi, Hanoi, Vietnam

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami