University of Strathclyde Business School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Strathclyde Business School (SBS) mempunyai sejarah panjang dan bangga menjadi sekolah perniagaan yang inovatif - dan sebahagian daripada universiti teknologi terkemuka - dengan 'pembelajaran yang berguna' di hati. SBS dinamakan Sekolah Perniagaan Tahun dalam penghargaan Times Higher Education 2016. Anugerah ini dibuat sebagai pengiktirafan terhadap sikap inovatif dan keusahawanan Sekolah Perniagaan dan prestasi keseluruhannya 'cemerlang'.

Strathclyde adalah sebuah sekolah perniagaan yang diiktiraf tiga: satu daripada 89 di dunia dan sekolah perniagaan pertama di Scotland mendapat tiga akreditasi, memegang akreditasi dari badan-badan antarabangsa, AMBA, AACSB dan EQUIS. Selain akreditasi tiga. Ia juga fakulti universiti pertama Eropah yang akan dianugerahkan lesen untuk mengendalikan program MBA di Emiriah Arab Bersatu.

Jurusan subjek dan unit-unit pakar sekolah berkolaborasi untuk memberikan program pascasiswazah dan pengajaran pascasiswazah yang khusus dan menyeluruh, lengkap dan menyeluruh.

Program MBA utama sekolah ini telah tersedia di luar UK sejak 1988, dengan beribu-ribu peserta kursus MBA kini lulus dan lebih banyak kini sedang belajar di negara mereka sendiri. Program ini mempunyai banyak laluan belajar, tetapi kami menekankan pendekatan 'satu MBA' kami. MBA eksekutif yang anda belajar melalui salah satu pusat antarabangsa kami adalah program yang sama seperti yang anda akan belajar di Glasgow, dan ahli akademik yang menyampaikan elemen teras program di negara anda juga menyampaikan MBA di Glasgow.

Format program direka khas untuk eksekutif sibuk yang perlu menggabungkan kerjaya dan komitmen keluarga dengan tuntutan kajian MBA. Fleksibiliti pendekatan sambilan membolehkan peserta lulus dalam tempoh dua tahun. Walau bagaimanapun, kajian itu mungkin tersebar lebih lama jika perlu, sehingga maksimum enam tahun.

The Strathclyde Executive MBA ditawarkan secara paruh waktu melalui pusat-pusat antarabangsa kami di:

  • Bahrain
  • Dubai i
  • Greece
  • Malaysia
  • Oman
  • Singapura

Lokasi

Glasgow

Alamat
University of Strathclyde Business School
199 Cathedral Street

G4 0QU Glasgow, Scotland, United Kingdom

Milan

Alamat
Politecnico di Milano
Piazza Leonardo da Vinci, 32, 20133 Milano MI, Italy

Milan, Lombardy, Itali

Munich

Alamat
TUM School of Management
Arcisstraße 21, 80333 München, Germany

Munich, Bavaria, Jerman

Beijing

Alamat
Beijing Jiaotong University School of Economics and Management
Siyuan East Building, Beijing Jiaotong University, Haidian District, Beijing 100044, China

Beijing, Beijing, China

Toulouse

Alamat
Toulouse Business School
1 Place Alphonse Jourdain - CS 66810
31068 TOULOUSE Cedex 7, France

Toulouse, Occitanie, Perancis

Akreditasi