Baca keterangan rasmi

London South Bank University adalah salah satu universiti terbesar dan tertua di London


Sejak tahun 1892, kami telah menyediakan pendidikan yang relevan, terakreditasi dan profesional yang diakui secara profesional.

Kami universiti kosmopolitan dengan lebih daripada 18,000 pelajar yang diambil dari lebih 130 negara. Kami telah dianugerahkan Silver untuk mengajar kecemerlangan di bawah Rangka Kerja Kecemerlangan Pengajaran Kerajaan (TEF). Kami adalah University of the Year untuk Pengambilan Siswazah (The Times dan The Sunday Times Good University Guide 2018) dan Universiti Keusahawanan Times of Education Tahun 2016.


Misi dan visi

Misi kami adalah untuk diiktiraf sebagai universiti sivik yang berdaya usaha yang menangani cabaran dunia nyata.

Menjelang 2020, kami mahu menjadi universiti moden London dan Strategi Korporat kami 2015-2020 (PDF File 749 KB) menetapkan bagaimana kita akan mencapai visi ini:

Kejayaan pelajar

Kami mahu diiktiraf kerana menyediakan pendidikan peribadi dan praktikal yang akan menetapkan graduan untuk kerjaya yang berjaya dan mempersiapkan mereka untuk mencapai landasan yang berjalan.

Impak dunia sebenar

Pengajaran kami diiktiraf, diterapkan dan profesional, sementara penyelidikan kami mencipta pengetahuan baru dengan aplikasi praktikal, membantu mencari penyelesaian kepada isu-isu global.

Akses kepada peluang

Kami telah membina hubungan yang kukuh dengan rakan kongsi tempatan dan antarabangsa, mencipta peluang global baru sambil melibatkan diri dengan komuniti kami dan meluaskan penyertaan.

Pemboleh strategi

Kami pastikan kami mempunyai kemudahan, sistem dan orang yang sesuai untuk menyampaikan strategi kami.


Nilai kami adalah EPIIK


Kakitangan dan pelajar kami merangkumi dan merangkul nilai-nilai kami:


Kami mengikuti pelbagai inisiatif untuk mencapai dan mengekalkan nilai-nilai ini:

Kesaksamaan dan kepelbagaian: Dasar Kesamaan, Kepelbagaian dan Penyertaan kami (PDF File 251 KB) menetapkan matlamat kami untuk memastikan bahawa setiap orang yang belajar dan bekerja di sini tidak begitu diskriminasi.

Khidmat pelanggan: Kami bekerjasama dengan Institut Perkhidmatan Pelanggan untuk meningkatkan perkhidmatan kami kepada para pelanggan.

Kesihatan dan kesejahteraan: Kami telah diakui untuk kerja kami untuk menjadikan LSBU tempat yang selamat untuk semua dan membangunkan budaya kesejahteraan.

Angkatan Tentera: Kami telah diiktiraf untuk menyokong keperluan komuniti tentera.


Mengajar kecemerlangan

Kecemerlangan pengajaran kami telah diiktiraf oleh Kerajaan

Kami telah dianugerahkan penarafan perak untuk mengajar kecemerlangan di bawah Rangka Kerja Kecemerlangan Pengajaran Kerajaan (TEF).

Kami sangat bangga kerana telah diiktiraf untuk fokus kami dalam pembelajaran peribadi, dengan penekanan pada bagaimana kami menyokong graduan menjadi pekerjaan.

Khususnya, panel TEF menekankan kepada kami:

  • keputusan pelajar yang cemerlang
  • pengajaran yang sangat baik dan pembelajaran peribadi
  • kursus yang direka untuk memberi kemahiran dan pengetahuan pelajar yang dinilai oleh majikan

Naib Canselor Profesor David Phoenix berkata: "Anugerah ini menunjukkan kemajuan yang signifikan LSBU telah membuat sejak beberapa tahun kebelakangan ini untuk meningkatkan pengalaman yang kami sediakan untuk pelajar kami."

Selain daripada penarafan TEF perak kami, kami berada di 100 universiti teratas The Guardian, dua liga universiti antarabangsa dan kami telah dinamakan The Times dan Sunday Times Good University Guide 2018 University of the Year untuk Graduate Employment dan Times Higher Education Universiti Keusahawanan Tahun 2016.


Kemudahan kami

Sepanjang lima tahun yang lalu, kami telah melabur lebih £ 60 juta dalam kemudahan pengajaran moden yang menyokong dan membangunkan pelajar kami sepanjang pembelajaran mereka.

Kemudahan kelas dunia kami di sini untuk menyokong perkembangan profesional dan peribadi anda. Dari perpustakaan kami yang luas untuk menyatakan studio filem berbilang juta pound, kami pastikan anda mempunyai akses kepada peralatan standard industri yang akan memperkayakan pengalaman pembelajaran anda.


Dalam komuniti

Dari membantu golongan muda mengembangkan kemahiran mereka, untuk memberi nasihat dan panduan kepada perniagaan dan masyarakat, menyokong komuniti setempat kami adalah di tengah-tengah apa yang kami lakukan.


Keluarga kami

Kami telah menubuhkan sebuah keluarga penyedia pendidikan yang berfikiran sama yang menyediakan akses yang lebih baik kepada pendidikan yang lebih tinggi dan lebih tinggi

Selama 125 tahun, kami menyediakan pendidikan profesional dan teknikal untuk rakyat dan perniagaan di selatan London. Walau bagaimanapun, pendidikan hari ini lebih kompleks daripada sebelumnya dan misi ini tidak dapat dicapai dengan lebih baik oleh satu organisasi sahaja.

Jadi, kami telah menubuhkan sebuah keluarga baru yang terdiri daripada penyedia pendidikan pakar yang berfikiran sama, yang menawarkan peluang kepada pelajar untuk memindahkan antara Pathways Teknikal, Vokasional dan Akademik dan mewujudkan laluan perkembangan yang jelas ke dalam dan melalui peringkat pertengahan dari peranan teknikal dan profesional yang berkemahiran tinggi.

Keluarga LSBU terdiri daripada Akademi Kejuruteraan Universiti Selatan, Universiti Kejuruteraan UTC UTC, LSBU dan South Bank University Enterprises Ltd.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

London South Bank University

LSBU Sarjana Pentadbiran Perniagaan kursus Pengurusan Antarabangsa adalah program yang menarik, dinamik dan digunakan yang menyediakan pelajar untuk kerjaya yang berjaya ... [+]

MBA (IM) bertujuan para pelajar yang lapar, pengetahuan dari pelbagai latar belakang keusahawanan, perniagaan dan sektor awam yang ingin mengembangkan kerjaya mereka, sama ada sebagai usahawan atau pengurus dan pemimpin perniagaan Pembangunan rangkaian global akan menjadi bahagian utama daripada pengalaman.

7 alasan untuk mengambil tuan anda di siniMod penghantaran fleksibel: Direka untuk memenuhi profesional kanan sibuk - Mod Blok - lengkap dalam 12 bulan, dengan kelas Jumaat (siang dan malam) serta hari Sabtu.Ditunjuk oleh ahli akademik dan pengamal berpengalaman: dengan reputasi nasional dan antarabangsa, yang menyumbang kepada perdebatan dasar awam dan menerbitkan penyelidikan asli.Dua hujung minggu kediaman: pembelajaran intensif, bimbingan hidup, rangkaian, dan pembangunan kemahiran hujung minggu - di mana anda boleh belajar dari (dan dengan) peserta MBA anda.Pembelajaran kes pembelajaran secara langsung: menyatukan dan mengaplikasikan pembelajaran anda kepada situasi perniagaan yang sebenar dan mencadangkan penyelesaian berasaskan bukti yang jelas kepada masalah perniagaan kontemporari.Pertumbuhan peribadi: membangunkan kemahiran yang dapat dipindahkan dalam kepemimpinan, komunikasi, kerja berpasukan, inovasi, kreativiti, daya tahan, berurusan dengan kekaburan, advokasi persuasif, pemecahan masalah dan pemikiran kritikal.Akreditasi profesional CMI: peluang untuk memperoleh Sijil Tahap 8 Institut Pengurusan Chartered (CMI) dalam Pengurusan Strategik dan Kepimpinan.Amalan perundingan dan nasihat permulaan: anda boleh mendapatkan pengalaman perundingan secara langsung melalui Pusat Penyelesaian Perniagaan, menawarkan nasihat kepada PKS, serta mengakses nasihat perniagaan untuk perniagaan anda sendiri.Sebuah MBA (Pengurusan Antarabangsa) berkembangPemahaman tentang perkembangan terkini dalam teori pengurusan dan amalan untuk membangunkan penilaian analitis dan kesedaran kritikal.Pengetahuan mendalam mengenai prinsip pemikiran strategik dalam konteks perniagaan antarabangsa dengan membina pengalaman praktikal peserta kursus.Pengalaman peribadi pelbagai ahli kursus... [-]
United Kingdom London
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

London South Bank University Open Day