Baca keterangan rasmi

Mengamalkan prinsip 'Non scholae, sed vitae discimus' (belajar bukan untuk sekolah tetapi untuk kehidupan), İstanbul Bilgi University mengambil tempat dalam sistem pendidikan tinggi Turki sebagai sebuah perbadanan awam selepas permohonan yang dibuat oleh Yayasan Pendidikan dan Kebudayaan Bilgi pada 7 Jun 1996 dan kelulusan berikutnya oleh Dewan Besar Kebangsaan Turki menurut Undang-undang nombor 4142.

Dari masa ke masa İstanbul Bilgi University telah berkembang merangkumi 4 buah kampus yang hampir 206,000 m2 dan di empat kampus ini (Kuştepe 32,000 m2, Dolapdere 21.000 m2, santral istanbul 148.000 m2 - dengan bangunan tambahan - dan Kozyatağı 4,300 m2) terus berkhidmat kepada pelajar dan dunia akademik di Turki.

Setelah menyedari banyak perkara pertama dalam 23 tahun dan dengan tujuan untuk meningkatkan kualiti pendidikan dan penyelidikan dan menjadi universiti yang boleh bersaing di peringkat global, İstanbul Bilgi University memulakan perkongsian jangka panjang dengan Laureate Education, salah satu rangkaian pendidikan antarabangsa terbesar di dunia. dunia, pada tahun 2006 dan terus menjadi sebahagian daripada rangkaian ini.

Universiti kini mempunyai lebih daripada 20,000 pelajar dan 40,000 siswazah; hampir 1,000 ahli akademik; 7 fakulti, 3 institut, 4 sekolah, 3 sekolah vokasional, dan 150 program yang memberi pendidikan kepada pelajar bersekutu, sarjana, dan siswazah.117230_rsz_adobestock_250661602.jpg

Visi kami

Untuk menjadi universiti antarabangsa yang memperluas sempadan sains dan seni merangkumi kebebasan, memimpin dalam pembangunan masyarakat, menyediakan tempat pelajar dan fakulti berkongsi keghairahan untuk belajar, dan di mana semua ahli, baik akademik dan pentadbiran, mendedikasikan diri mereka sampai habis.

Misi kita

İstanbul Bilgi University berjanji untuk menyumbang kepada sains, pengeluaran seni, dan pembangunan teknologi; untuk mendidik individu yang penyelidikan dan kemahiran menyelesaikan masalahnya telah dibangunkan dalam suasana pemikiran bebas dan kesedaran mengenai tanggungjawab sosial, yang kompetensinya memenuhi piawaian antarabangsa, dan yang selain menghormati aturan etika dan objektif profesional juga terbuka kepada pelbagai - pendekatan disiplin; dan untuk melayani masyarakat dalam piawaian kualiti pelbagai dimensi.

Hidup di BİLGİ

Berikutan motto "belajar bukan untuk sekolah tetapi untuk kehidupan", İstanbul Bilgi University menawarkan pelajar kehidupan kampus di mana mereka boleh meningkatkan diri mereka secara sosial, akademik dan budaya dan mengalami pengalaman universiti sepenuhnya:

  • "Belajar dengan melakukan" di kursus dan tempat seperti klinik undang-undang, bengkel seni bina, makmal kejuruteraan dan penjagaan kesihatan, dan RGB Studios
  • Lebih 1,000 acara yang dianjurkan di empat kampus dalam satu tahun, dari Pameran Sains "Mempercepatkan Sains" CERN ke Kongres GAMES, yang menyatukan para saintis memenangi Nobel, dan dari Anugerah Usahawan Sosial Muda ke Crystal Epal.
  • Akses kepada perpustakaan yang kaya dan e-sumber
  • Lebih 100 orang kelab pelajar untuk sukan, seni, isu akademik, idea baru, projek tanggungjawab sosial, dan hobi117231_rsz_adobestock_100209996.jpg
Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

Bilgi University

Program bilgiMBA terdiri daripada tiga bahagian yang berbeza. Juga, ia adalah program bahasa Inggeris. Untuk lulus, pelajar perlu melengkapkan 5 kursus teras, 5 kursus el ... [+]

Struktur Program

Program MBGA Bilgi boleh disiapkan dalam tiga semester.

Program bilgiMBA terdiri daripada tiga bahagian yang berbeza. Juga, ia adalah program bahasa Inggeris. Untuk lulus, pelajar perlu melengkapkan 5 kursus teras, 5 kursus elektif, dan projek akhir. Kursus dalam program bilgiMBA dilengkapi dengan latihan kerja, projek, persembahan dan kuiz sebagai tambahan kepada pertengahan dan peperiksaan akhir untuk memastikan penyertaan pelajar aktif.

Nota kursus boleh diikuti dalam talian. Pelajar akan mempunyai akses kepada Bilgi Learn platform online di mana tugasan tambahan dalam bentuk latihan, kes, dan aktiviti dalam talian ditugaskan untuk aplikasi lanjut mengenai topik kuliah yang berkaitan.... [-]

Turki Istanbul
Sept. 2019
English
Sambilan
3 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

İstanbul Bilgi University