Sciences Po Tunis

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Perkongsian & Pentauliahan

Yang Institut Kajian Politik Tunis membangunkan projek-projek perkongsian berprestij dengan kerjasama institusi antarabangsa dan organisasi termasuk Persatuan Antarabangsa Sains Politik, Persatuan Eropah untuk Pertahanan Hak Asasi Manusia, Persatuan Antarabangsa Sosiologi dan Persatuan Sains Perancis Politik.

Persidangan, mesyuarat, bursa dan campur tangan profesor dan pakar-pakar yang dianjurkan di sekolah dengan kerjasama institusi, sekolah dan universiti rakan kongsi institut pengajian politik Tunis.

Program Institut Kajian Politik diiktiraf oleh Kementerian Pengajian Tinggi dan Penyelidikan Saintifik Tunisia, tetapi juga oleh EABHES, Akreditasi Lembaga Eropah Pengajian Tinggi Schools, membolehkan pengiktirafan Eropah dan antarabangsa.

EABHES merupakan sebuah badan pengiktirafan yang membolehkan pelaksanaan cadangan Eropah mengenai pendidikan tinggi yang terhasil daripada Bologna Perisytiharan 19 Jun 1999 dan yang mematuhi prosedur dan peraturan yang ditetapkan oleh Lembaga Pengarah.

Mobiliti pelajar di luar negara:

keterbukaan antarabangsa adalah terjamin dengan satu pergerakan yang menawarkan peluang untuk menghabiskan semester atau tahun di luar negara, di Sains Po di Perancis dan di sekolah sekutu dan universiti di dunia pelajar kita.

Konteks Eropah universiti membolehkan pelajar untuk berkembang dalam persekitaran antarabangsa, membenarkan beliau untuk membuka kepada dunia dan menemui budaya lain melalui program-program yang dibangunkan dengan kerjasama rakan kongsi dan latihan sesuai dengan standard dan piawaian grandes Ecoles Eropah kami.

Setiap tahun, University Eropah Tunis mengalu-alukan pelajar dari pelbagai negara, yang membolehkan pelajar untuk berkembang juga dalam konteks pelbagai budaya.

program pelbagai disiplin dan pedagogi inovatif

latihan pelbagai disiplin:

Pengajaran dibangunkan di Institut Kajian Politik Tunis dikaitkan dengan mod pembentukan elit yang merangkumi kepentingan ekonomi dan geopolitik baru masa ini.

Pendidikan dipupuk dengan satu usaha untuk kecemerlangan, budaya dan pendekatan pelbagai disiplin dalam undang-undang sains sosial yang menggabungkan sains politik dengan ekonomi, pengurusan dan maklumat komunikasi.

Satu program profesional:

Yang profesional yang bertanggungjawab mengambil bahagian dalam pengajaran dalam bentuk kuliah dan tutorial, mereka mengawasi pelajar semasa latihan mereka dan merekrut mereka pada akhir latihan mereka.

Penyelidikan dan inovasi pedagogi:

Bersama Institut Kajian Politik Tunis, pusat penyelidikan Universiti Eropah Tunis menawarkan ruang untuk renungan dan bekerja untuk profesor penyelidikan, pelajar dan profesional yang bertujuan untuk menyumbang kepada ekonomi baru, isu-isu politik dan sosial di Tunisia dan antarabangsa .

Institusi antarabangsa dan persatuan Tunisia Institut Kajian Politik terlibat secara aktif dalam penyelidikan dan merupakan elemen penting dalam pembangunan.

masyarakat sivil, NGO, pertubuhan dan persatuan juga menyumbang kepada pelbagai program Institut Kajian Politik di Tunis.

The Elite, Think Tank Sains Po Tunis:

"Elite" adalah makmal idea yang berpunca dari Institut Kajian Politik Universiti Eropah Kumpulan Tunis (pertama Institut Pengajian politik di Tunisia), dengan kerjasama Rangkaian Antarabangsa Sains Politik, "Persatuan Sains Politik Antarabangsa" dan yang mula-mula kelas kerjasama akademik.

Berikutan kejayaan persidangan antarabangsa "Pemikiran Revolusi Tunisia", yang dianjurkan oleh Institut Kajian Politik Universiti Eropah Tunis, pada 14 Januari 2017, Tank Think yang "elit" telah diumumkan untuk memastikan Penyelidikan kesinambungan dan susulan kerja satu tema kolokium itu dengan bantuan pelajar, profesor dan penyelidik dari Institut Kajian Politik Tunis, serta profesional dan masyarakat awam bukan sahaja untuk berfikir revolusi Tunisia, tetapi juga untuk berfikir tentang masa depan Tunisia.

"Elit" berminat dalam isu-isu politik, sosial dan ekonomi revolusi dan meneliti isu-isu yang berkaitan dengan proses peralihan demokrasi dalam dimensi nasional dan antarabangsa dan dari perspektif dalaman dan perbandingan, Melalui organisasi bengkel dan bengkel refleksi bertujuan untuk meningkatkan pendekatan dan tindakan dalam dasar awam; Tuil penting bagi perkembangan politik, sosial dan ekonomi di Tunisia.

Persekitaran yang berkualiti

Dengan kampus moden dan menyenangkan, terletak Universiti Eropah di pinggir Carthage di tepi Lake Tunis, di kawasan aktiviti baru Khair-Eddine, berhampiran dengan sidi BouSaid, Salammbo dan tempat bersejarah Dari Carthage dan 15 minit dari lapangan terbang Tunis Carthage.

Kampus Universiti Eropah Tunis termasuk bilik darjah dilengkapi dengan projektor video dan meja interaktif, serat optik sambungan internet, bilik persidangan, perpustakaan klasik, makmal komputer yang besar, sebuah kafe siber, Rumah Sakit dan ruang pelajar di dalam dan di luar bangunan.

perkhidmatan:

  • Pejabat Coaching latihan dan
  • Pejabat Bantuan Pelajar Antarabangsa
  • Intranet Pelajar
  • Perpustakaan maya
  • Kelab Pelajar dan Alumni
  • rakan kongsi pusat sukan berhampiran Universiti

hidup bersekutu:

Kelab pelajar menawarkan peluang untuk terlibat dalam kehidupan pelajar dan dalam pelbagai bidang: penerimaan pelajar antarabangsa; persidangan; persekitaran antarabangsa; perniagaan junior; lawatan kebudayaan; muzik; fotografi; sukan ...

Persidangan dan Projects:

Dalam usaha untuk membangunkan semangat analisis dan kepimpinan, sekolah-sekolah di Universiti Eropah Tunis kerap menganjurkan persidangan dan bengkel akademik. projek keusahawanan juga dianjurkan dalam Universiti Eropah Tunis dan antarabangsa dengan kerjasama sekolah Eropah rakan kongsi universiti.

Lokasi

Tunis

Université Européenne de Tunis

Alamat
Campus de l’ Université Européenne de Tunis
Zone d' activité Khaireddine, Les Berges du Lac III. 2015

Tunis, Tunis, Tunisia