Europe de COM

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Europe de COM , Institut Pengurusan Komunikasi Sekolah Menengah Eropah Tunis, mewujudkan dirinya sebagai rangkaian terbuka yang hebat dalam komunikasi dengan perkongsian yang berprestij dan padu.

Cara komunikasi adalah mendarab dan mempelbagaikan. Komunikasi menjadi teknologi dan berorientasikan inovasi: Ini adalah bagaimana Europe de COM mencadangkan visi komunikasi global, sekolah berwawasan terbuka yang sentiasa membaharui dirinya sendiri.

Untuk menjadi kreatif, berinovasi, bekerja dalam satu pasukan dan mengetahui bagaimana membuat keputusan adalah kemahiran yang diperoleh di sekolah komunikasi yang terbuka juga kepada syarikat dan institusi. Pertukaran yang kerap dengan pedagogi suapan profesion untuk melatih komunikator esok dan mengartikulasikan pengetahuan teori mereka dengan yang praktikal.

Terima kasih kepada kemahiran interkultur yang kuat dan pengetahuan yang sangat baik, graduan Europe de COM akan maju ke kedudukan tanggungjawab di Tunisia , Eropah dan seluruh dunia .

Persekitaran yang berkualiti

Dengan kampus yang moden dan menyenangkan, Universiti Eropah terletak di pinggir bandar Carthage di tebing Tasik Tunis, di kawasan baru aktiviti Khair-Eddine, berhampiran sidi BouSaid, Salammbo dan tapak bersejarah dari Carthage dan 15 minit dari lapangan terbang Tunis Carthage.

Kampus Universiti Eropah Tunis termasuk bilik darjah dilengkapi dengan projektor video dan papan putih interaktif, sambungan internet serat optik, bilik persidangan, perpustakaan klasik, makmal komputer yang besar, kafe siber, ruang kediaman dan pelajar di dalam dan di luar bangunan.

Perkhidmatan:

  • Pejabat latihan dan latihan
  • Pejabat Bantuan Pelajar Asing
  • Intranet Pelajar
  • Perpustakaan maya
  • Kelab Pelajar dan Alumni
  • Pusat Sukan Rakan Kongsi berhampiran dengan Universiti

Kehidupan bersekutu:

Persidangan dan Projek:

Pedagogi yang memenuhi keperluan pasaran buruh

Berada dengan kecukupan pasaran kerja dan mewujudkan sinergi antara pelajar dan syarikat adalah tugas pertama Europe de COM , untuk membolehkan pelajar kita, sebagai komunikator, menyesuaikan diri, untuk menjangka, dan memahami perubahan ekonomi dan sosial.

Penyertaan profesional dalam program pengajian kami

Semasa latihan mereka, sebagai sebahagian daripada seminar, tutorial dan bengkel, para pelajar kami memenuhi profesional berkaliber tinggi, bertukar dengan mereka dan membandingkan pengetahuan teoritinya dengan amalan profesional.

Profesional ini dijemput ke sekolah kami, dapat mengawasi mereka semasa latihan mereka dan merekrut mereka pada akhir latihan mereka.

Dalam semangat ini, pelajar kami dapat membina latihan selama bertahun-tahun, identiti profesional selaras dengan keperluan pasaran kerja.

Pelancongan Pelajar Luar Negara dan Perkongsian

Perkongsian dengan sekolah-sekolah besar di Eropah membolehkan pelajar kami menghabiskan seluruh semester atau tahun di luar negara, di universiti berprestij atau syarikat terkenal. Ini akan membolehkan mereka mempunyai visi multikultural bidang kepakaran mereka, membuka diri ke dunia, menjadi kebiasaan dengan budaya lain dan mendapat manfaat daripada pengesahan antarabangsa.

Multiculturality

Konteks Europe de COM telah membolehkan para pelajar kami berevolusi dalam persekitaran antarabangsa berkat: - Program pengajaran yang dikembangkan dengan kerjasama para mitra kami di luar negeri. - Latihan yang memenuhi piawaian dan piawaian sekolah-sekolah utama Eropah.

Setiap tahun, Universiti Tunis di Eropah mengalu-alukan pelajar yang mempunyai kebangsaan yang berbeza, yang membolehkan pelajar untuk berkembang dalam konteks pelbagai budaya.

Akreditasi antarabangsa dan ijazah berganda

Untuk memastikan pengiktirafan antarabangsa, diploma Europe de COM diiktiraf oleh Kementerian Pengajian Tinggi dan Penyelidikan Saintifik di Tunisia, tetapi juga diakreditasi oleh Lembaga Akreditasi Eropah Sekolah Tinggi (EABHES). .

Lembaga Akreditasi Eropah Sekolah Tinggi (EABHES) adalah badan akreditasi yang membolehkan pelaksanaan cadangan Eropah mengenai pendidikan tinggi yang terhasil daripada Deklarasi Bologna pada 19 Jun 1999 dan yang menanggapi prosedur dan peraturan ditakrifkan oleh lembaga pengarah

Lokasi

Tunis

Alamat
Campus de l’ Université Européenne de Tunis
Zone d' activité Khaireddine, Les Berges du Lac III.

2015 Tunis, Tunis, Tunisia