Asian Institute of Technology - School of Management

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Institut Teknologi Asia (AIT) merupakan institut pengajian tinggi antarabangsa terkemuka di Thailand yang mempromosikan perubahan teknologi dan pembangunan lestari di rantau Asia Pasifik menerusi pendidikan tinggi, penyelidikan dan jangkauan. Ditubuhkan pada Bangkok pada tahun 1959, AIT sebagai sebuah universiti telah menjadi sebuah institusi lepasan ijazah serantau yang terkemuka dan secara aktif bekerjasama dengan rakan kongsi sektor awam dan swasta di seluruh rantau ini dan dengan beberapa universiti terkemuka di dunia.

Diiktiraf bagi multinasional, etos budaya, Institut beroperasi sebagai sebuah masyarakat antarabangsa yang serba lengkap di kampus yang terletak 40 km (25 batu) di utara Bangkok, Thailand.

AIT misi:

"Untuk membangunkan profesional yang berkelayakan dan komited yang memainkan peranan utama dalam pembangunan mampan di rantau ini dan integrasi ke dalam ekonomi global."

BEBERAPA FAKTA PENTING DAN ANGKA

- 1700+ Pelajar dari 60+ Negara / Wilayah
- Alumni 19800+ dari 90+ ​​Negara / Wilayah
- 29000+ Pelatih jangka pendek dari 70+ Negara / Wilayah
- 75 Fakulti yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dari 20+ Negara
- 101 Fakulti Adjunct / Pelawat
- 500+ Staf Penyelidikan dan Sokongan dari 30+ Negara
- Lebih kurang 450 projek penyelidikan yang ditaja bernilai 1.6 bilion Thai Baht (THB)
- 300+ Partners
- 33 ahli Lembaga Pemegang Amanah dari 19 Negara
- 3 Sekolah
- 1000+ kursus ditawarkan
- 24 Pusat Penyelidikan dan Outreach
- Perolehan Operasi: 1.2 Bilion ThaiBaht (THB)

Tawaran AIT
- Ijazah Sarjana: MBA, MEng, MSc
- Program Ijazah Sarjana Eksekutif
- Doktor Falsafah: DEng, DTechSc, PhD
- Program Diploma dan Sijil
- Satu Bahasa Inggeris yang intensif dan Program Bridging akademik
- Kursus pendidikan berterusan tanpa ijazah untuk mengamalkan profesional

Sekolah Pengurusan AIT (SOM) ditubuhkan pada bulan Oktober 1987 untuk memenuhi keperluan yang semakin meningkat di Asia untuk pendidikan pengurusan siswazah. Selaras dengan misi AIT, objektif SOM adalah untuk membuat perbezaan dalam kualiti pendidikan dan amalan pengurusan di rantau Asia Pasifik yang membawa kepada pembangunan mapan, kepimpinan teknologi, semangat keusahawanan, penciptaan kekayaan dan kebanggaan. SOM percaya dalam pembangunan pemimpin korporat bukan hanya untuk masa kini tetapi juga untuk masa depan untuk menghadapi cabaran perubahan sosial, ekonomi, politik dan teknologi yang dramatik di Asia. Program-program di SOM menawarkan kelebihan daya saing yang unik untuk pengurus dan pemimpin masa depan di rantau ini.

Misi kami adalah untuk membangunkan pemimpin yang bertanggungjawab dan berwawasan sosial yang boleh memacu pertumbuhan perniagaan yang mampan untuk kesejahteraan Asia dan seterusnya.

Visi kami adalah untuk menjadi pencipta terkemuka dan penyebar ilmu pengurusan Asia, amalan dan nilai-nilai.

Lokasi

Rangsit

Alamat
AIT School of Management
Asian Institute of Technology, 58 Moo 9, Km. 42, Paholyothin Highway, Klong Luang, Pathumthani 12120, Thailand, Tambon Khlong Nung, Amphoe Khlong Luang, Chang Wat Pathum Thani

10110 Rangsit, Pathum Thani, Thailand

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program