Providence University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

AACSB Accredited
a_01

Sebagaimana yang ditetapkan oleh motto sekolah, Virtus merangkap Scientia dan Kebaikan dengan Pengetahuan, Providence University nilai pendidikan umum serta latihan profesional sejak ditubuhkan pada tahun 1956.

Selaras dengan objektif universiti "Pembentukan Holistik dan Bimbingan Profesional", kami bertujuan untuk mendidik pelajar-pelajar kita untuk merealisasikan nilai hidup dengan kebenaran, kebaikan, kecantikan, dan Etika; mengembangkan wawasan global dan keupayaan komunikasi; untuk memupuk keinginan seeking pengetahuan dan menyelesaikan masalah; dan mempunyai pengetahuan khusus dengan penggunaan yang betul teknologi. Kecekapan ini teras yang ditunjukkan di atas menentukan employability pelajar sebelum tamat pengajian dan disepadukan ke dalam semua kursus yang ditawarkan.

Dengan kata lain, Providence University konsisten berusaha untuk memupuk kebolehan pelajar dengan memberi tumpuan kepada pembangunan kerjaya jangka panjang dalam bidang-bidang khusus, yang juga boleh dipindahkan ke dalam bidang profesional yang berbeza. Pada tahun-tahun kebelakangan ini, amalan perkhidmatan-pembelajaran telah menjadi nilai teras universiti untuk menggalakkan budaya kampus, menekankan kepada pengajaran, penyelidikan, kemanusiaan, moral, dan perkhidmatan.

a_17

Kenyataan Misi

Providence University di Taiwan adalah sebuah institusi Katolik. Di bawah bimbingan mesej Injil cinta, rahmat, dan keadilan, Providence Universiti adalah komited kepada pendidikan setiap pelajar sebagai seorang yang keseluruhan. Ia berusaha untuk membantu mereka dalam pembangunan nilai sepanjang hayat, penyelidikan, dan kemahiran berfikir secara kritis supaya mereka boleh membawa perubahan positif dalam masyarakat.

Providence Universiti sebagai Universiti Katolik mempunyai inspirasi Kristian dan ia mengejar matlamat berikut:

  1. Refleksi Pengetahuan dalam cahaya iman
  2. Kesetiaan kepada Christian Mesej seperti yang dinyatakan dalam Tradisi Katolik
  3. komitmen institusi kepada perkhidmatan rakyat
a_10
This school offers programs in:
  • English

Lihat Global MBAs » Lihat Ijazah Sarjana Muda »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Global MBA

MBA Urus Niaga Global

Campus Sepenuh masa September 2018 Taiwan Nantun District

Pengantarabangsaan kini merupakan trend global. Untuk meluaskan pandangan dan pengalaman global pelajar, program ini menggabungkan kursus pengurusan kualitatif yang berkaitan untuk menyediakan pelajar untuk memenuhi tuntutan persekitaran perniagaan global yang kompetitif. [+]

Pengantarabangsaan kini merupakan trend global. Untuk meluaskan pandangan dan pengalaman global pelajar, program ini menggabungkan kursus pengurusan kualitatif yang berkaitan untuk menyediakan pelajar untuk memenuhi tuntutan persekitaran perniagaan global yang kompetitif.

Kursus diajar dalam bahasa Inggeris, yang menawarkan pelajar antarabangsa serta peluang pelajar tempatan meneroka bersama-sama dan menyediakan mereka persekitaran akademik dan sosio-budaya untuk meneroka kerumitan perniagaan antarabangsa.

Kurikulum

Kursus Diperlukan

Kursus KREDIT Kaedah penyelidikan 3 Etika Perniagaan Global 3 Pengurusan Strategik 3 Pengurusan Sumber Manusia 3 Pemasaran antarabangsa 3 Pengurusan Kewangan Lanjutan 3 Kursus Elektif Kursus KREDIT Pengurusan Perniagaan Antarabangsa 3 Gelagat Organisasi Dan Pengurusan 3 Penyelidikan Pemasaran 3 Pemasaran rangkaian 3 Tingkah laku pengguna 3 Pengurusan silang budaya 3 Pengurusan projek 3 Pengurusan Operasi 3 Pengurusan Pelancongan 3 Pengurusan Commerce pengendalian elektronik 3 Cina Bahasa Pembelajaran Kursus 3 Kemasukan Permohonan adalah terbuka sepanjang tahun! Kejatuhan semester bermula pada pertengahan September. Spring Semester bermula pada pertengahan bulan Februari. Catatan: Spring semester adalah hanya untuk GIP MBA & ijazah Pelancongan dan Sains kosmetik. [-]