National Taiwan University College of Management

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

AACSB Accredited

Visions Universiti Kebangsaan Taiwan adalah sebuah institut penyelidikan yang komprehensif yang berdasarkan asas akademik yang lengkap dan bersepadu.

Pelajar universiti dan fakulti adalah antara yang paling cemerlang di negara ini, dan moto "Integriti, Diligence, Fidelity, dan Kasih Sayang" telah berkhidmat sebagai batuan dasar berusaha untuk menyediakan pendidikan, penyelidikan, dan juga kecemerlangan pentadbiran.

Dengan asas yang berakar umbi dalam cita-cita itu, NTU terus menyediakan kurikulum yang pelbagai, berdaya saing, dan antarabangsa, sementara berkeras latihan akademik yang kukuh untuk penyelidikan dan pembangunan terkini. Ia juga secara aktif mencari peluang untuk bekerjasama dengan industri dalam sektor swasta untuk memenuhi tanggungjawab sosialnya untuk menyumbang semula kepada masyarakat. Sebagai salah satu daripada penyelidikan dan pendidikan cemerlang institut di dunia yang menyediakan kepimpinan dan kecemerlangan akademik dalam pelbagai disiplin, penglihatan NTU untuk masa depan adalah untuk akhirnya memajukan sebagai nombor satu universiti bahasa Cina, dan juga untuk disenaraikan antara yang terbaik dari semua universiti antarabangsa.

Ditubuhkan

1928 sebagai Taihoku Imperial University 1945 sebagai Universiti Kebangsaan Taiwan

Fakulti (pada 2013)

Fakulti sepenuh masa: 2044 Fakulti Separuh masa: 1911

Pelajar (pada 2013)

Sarjana: 16588 Sarjana: 10989 Doktor: 4591 Jumlah: 32168

Akademik dan Unit Penyelidikan

NTU terdiri daripada 11 Kolej, 54 jabatan, dan 105 institusi siswazah, memberikan kira-kira 8,000 darjah setiap tahun. Universiti juga mempunyai beberapa pusat penyelidikan antarabangsa dan negara, serta pusat-pusat penyelidikan lebih tiga dozen peringkat universiti.

Kampus

Kampus Universiti terbentang lebih kurang 34.283 hektar di seluruh seluruh Taiwan, dengan Kampus Induk yang terletak di tengah-tengah ibu negara, Taipei City. Kampus Induk Kolej Perubatan dan Hospital Universiti Universiti Farm Chubei Cawangan Yinlin Cawangan Xitou Ladang Eksperimen

Moto

"Integriti, Diligence, Fidelity, dan Kasih Sayang"

Kepujian

1 Nobel Laureate, 3 ketua negara

Koleksi Perpustakaan

Termasuk lebih 4 juta jilid, 40 ribu pilihan berkala, dan lebih daripada 1 juta koleksi pelbagai bentuk.

Gambaran Keseluruhan

NTU Kolej Pengurusan ditubuhkan pada tahun 1987. Apabila ditinjau kembali, pembangunan Kolej boleh dibahagikan kepada empat peringkat utama: peringkat asas, peringkat pertumbuhan, peringkat pengembangan, dan tahap inovasi dan kecemerlangan. Di bawah kepimpinan kedua-dua kini dan dekan yang lalu, Kolej kini terdiri daripada Jabatan dan Siswazah Institut Pentadbiran Perniagaan, Jabatan dan Siswazah Institut Perakaunan, Jabatan dan Siswazah Institut Kewangan, Jabatan dan Siswazah Institut Perniagaan Antarabangsa, Jabatan dan Siswazah Institut Pengurusan Maklumat, MBA Program Global, MBA Eksekutif Program, dan program ijazah pertama diajar dalam bahasa Inggeris dalam Pentadbiran Perniagaan.

NTU Kolej Pengurusan adalah rumah kepada 109 ahli tertunggak sepenuh masa fakulti, ramai daripada mereka lulus dari universiti terkemuka di dunia, seperti Universiti Stanford, Yale University, Massachusetts Institute of Technology, University of Chicago, University of Pennsylvania, Universiti Northwestern, dan sebagainya. Mengenai penyelidikan akademik, lebih daripada 100 kertas diterbitkan setiap tahun oleh profesor Kolej di SSCI dan SCI jurnal, satu pencapaian yang, bersama-sama dengan pertumbuhan yang kukuh, yang telah menyatukan bertaraf antarabangsa Kolej. Sehingga tahun 2012, jumlah pelajar adalah sekitar 3600, semua daripada mereka adalah menjanjikan elit untuk kemajuan esok.

Pada tahun-tahun kebelakangan ini, College telah terlibat secara aktif dalam mempromosikan pertukaran akademik antarabangsa dan dalam penggubalan strategi untuk pengantarabangsaan, kedua menyebabkan kemenangan daripada pelbagai acclaims dari ahli akademik antarabangsa. Pada tahun 2010, NTU Kolej Pengurusan telah diiktiraf secara rasmi oleh AACSB International, satu penghormatan yang telah membantu College penginapan mengikuti penyelidikan yang berkualiti tinggi dan pendidikan di kalangan sekolah-sekolah perniagaan top-peringkat di seluruh dunia.

Sejak tahun 2010, Kolej giat melancarkan siri inisiatif untuk pengantarabangsaan, termasuk majlis menandatangani MoU di program ijazah berkembar dengan Universiti Beijing dan Fudan University of Tanah Besar China dan membina perkongsian dengan universiti rakan kongsi strategik di Amerika Syarikat dan Hong Kong dari segi mengukuhkan kerjasama dan menggalakkan perkongsian sumber akademik global. Sementara itu, Kolej telah bekerjasama dengan syarikat-syarikat tempatan yang terkenal dalam pembangunan sekolah perniagaan pertama di dunia yang telah menggabungkan teknologi awan ke dalam pengajaran dan pembelajaran melalui penciptaan program akademik pada aplikasi pengkomputeran awan. Dalam semua, Kolej alat ganti tiada usaha berusaha untuk mengukuhkan kedudukan globalnya kalangan sekolah-sekolah perniagaan terkemuka di dunia.

Visi

Visi kami adalah untuk menjadi salah sebuah sekolah pengurusan terkemuka di rantau Asia dan mencapai pengiktirafan global bagi pendidikan cemerlang dan penyelidikan.

Misi

Misi Kolej adalah untuk memupuk sektor akademik dan perniagaan melalui ekosistem berkualiti tinggi yang memudahkan pembelajaran dan inovasi. Impak dipertingkatkan termasuk

Kesan pendidikan
Kesan Akademik
Kesan antarabangsa
Kesan perindustrian
Kesan sosial

Nilai-nilai Teras (TAIDA)

Kerja berpasukan (團隊 合作)
Akauntabiliti (負責任)
Integriti (誠信 正直)
Diligence (勤勉)
Cita-cita & Visi (抱負 與 遠見)

Membawa bersama-sama bakat terkemuka dan bersama mewujudkan bertaraf dunia Kolej Pengurusan

Walaupun strategi keseluruhan universiti itu untuk pengantarabangsaan bertujuan untuk penyertaan pelajar 33% (kira-kira 1/3; terutamanya mahasiswa-tahap) dalam kajian di luar negara jangka pendek, Kolej Pengurusan sabar menolak untuk penyertaan pelajar 100% melalui pelbagai kemudahan yang ada peluang pertukaran yang ada pada mereka.

NTU Kolej pengurusan menjangka pelajarnya untuk menjadi bukan sahaja pemimpin perniagaan domestik tetapi sangat dicari-profesional perniagaan di Asia dan bahagian-bahagian lain di dunia, membimbing perusahaan melalui transformasi korporat dan pemetaan strategik global, mengukuhkan kesan Taiwan ke atas ekonomi dunia, dan menghormati mater mereka alma dengan pencapaian mereka, seterusnya membuktikan status NTU Kolej Pengurusan sebagai sekolah perniagaan utama di dunia berbahasa Mandarin.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Global MBAs »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Global MBA

Global MBA

Campus Sepenuh masa Sambilan September 2019 Taiwan Taipei + 1 lagi

[+]

[-]

Video

NTU Global MBA

Contact

National Taiwan University

Alamat No.1,Sec. 4, Roosevelt Rd., Taipei City 106, Taiwan(R.O.C)
Taipei, Taiwan
Website http://exp.management.ntu.edu.tw/en/GMBA
Telefon +886 2 3366 1030