CTBC Financial Management College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Tentang Kita

Kolej Pengurusan Kewangan CTBC dibiayai pada tahun 2015 oleh CTBC Financial Holding Company, salah satu bank terbesar milik persendirian di Taiwan, dan kami menumpukan perhatian dalam bidang perbankan, kewangan, dan pengurusan. Mempunyai CTBC Financial Holding sebagai rakan kongsi industri kita, Kolej dilanggan sepenuhnya kepada pembelajaran praktikal dan pendekatan pengajaran dengan mengintegrasikan pengetahuan dan konsep kepada pengalaman praktikal dengan fakulti daripada industri perbankan dan kewangan.

Kami adalah sekolah perniagaan butik terletak di Tainan, sebuah bandar sejarah selatan Taiwan. Dengan sokongan daripada industri perbankan, pelajar-pelajar kita ditawarkan dengan belajar peluang di kedai tempatan atau luar negara bank itu, dan sekolah-sekolah perniagaan yang mula-peringkat lain di dunia.

Program akademik

Jabatan Perbankan dan Kewangan menekankan aplikasi praktikal dan integrasi antara disiplin dengan tujuan untuk memupuk pelajar ke tiang masa depan pengamal dalam kewangan. Jabatan Pentadbiran Perniagaan berusaha untuk memupuk profesional pentadbiran perniagaan melalui pembangunan pelajar pemikiran bebas, profesionalisme dan inovasi, dan kebolehan untuk mengendalikan hal ehwal antarabangsa dan luar negara.

Sekolah Pengajian Siswazah Pengurusan Kewangan memberi tumpuan kepada kaedah penyelidikan, kemahiran praktikal dan profesional, dan keupayaan analisis kes untuk memupuk profesional pengurusan antarabangsa dalam kewangan.

Program Pengajian Luar Negara

Bekerja dengan sekolah-sekolah perniagaan atas-kedudukan yang berbeza di seluruh dunia, College menawarkan penajaan untuk pelajar yang layak untuk belajar di luar negara untuk memaksimumkan kecekapan pembelajaran dan pembelajaran budaya dan industri perbankan negara-negara lain.

Biasiswa dan Geran

Sertai Bahasa dan Program Pertukaran Kebudayaan dan bertutur dalam bahasa ibunda anda berkawan dengan pelajar Taiwan. Dengan berinteraksi dengan pelajar tempatan, kami akan memberikan pengecualian tuisyen, asrama percuma di kampus dan makanan untuk setiap semester.

Perkhidmatan Pelajar Antarabangsa

Mandarin Lessons

Kami percaya pembelajaran bahasa asing baru adalah penting untuk meningkatkan kajian anda di luar negara pengalaman, jadi kami menawarkan Mandarin pelajaran percuma kepada semua pelajar antarabangsa.

Di kampus Asrama

Asrama pelajar baru-baru ini dilengkapi menawarkan akses Internet, AC, dan bilik mandi individu dalam setiap bilik. Terdapat juga kemudahan dobi awam dan ruang sosial bagi pelajar untuk digunakan.

Career Consulting

CTBC bertujuan untuk memupuk pakar-pakar kewangan antarabangsa untuk CTBC Financial Holding Syarikat dan 106 cawangan antarabangsa di Amerika Syarikat, Jepun, Indonesia, Filipina, Hong Kong dan negara-negara lain. perundingan kerjaya kewangan dan temuduga perkhidmatan rujukan ditawarkan kepada pelajar antarabangsa untuk memajukan lagi kerjaya dan inspirasi mereka.

Lokasi

Tainan

Alamat
No. 600, Section 3rd, Taijiang Boulevard, Annan District, Tainan, 709, Taiwan
Tainan, Bandar Tainan, Taiwan

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami