Read the Official Description

Yang Universiti Lausanne Adalah institusi pengajaran dan penyelidikan yang lebih tinggi yang terdiri daripada tujuh fakulti di mana kira-kira 14.300 pelajar dan 3,000 penyelidik bekerja dan belajar.

UNIL Memberi tumpuan kepada beberapa bidang akademik, terutamanya Perubatan, Sains Hayat, Geosains, Alam Sekitar, Perniagaan, Kemanusiaan dan Sains Sosial.

Penekanan diletakkan di atas pendekatan antara disiplin, dengan kerjasama yang erat antara pelajar, tenaga pengajar, dan profesor.

The UNIL mewakili:

 • Suasana antarabangsa . Satu perlima daripada populasi pelajar dan satu pertiga daripada tenaga pengajar datang dari luar negara.
 • Kemudahan dan teknologi terkini . Makmal state-of-the-art untuk penyelidik: ruang kuliah yang luas dan lengkap untuk kakitangan pengajar dan pelajar.
 • Tiga fakulti yang unik dalam jenis mereka di Switzerland . Undang-undang, Keadilan Jenayah dan Pentadbiran Awam; Biologi dan Perubatan (FBM); Geosains dan Alam Sekitar (GSE). inovasi baru memerlukan sinergi baru.
 • Tutup kerjasama dengan Hospital Universiti Canton Vaud (CHUV) untuk kekal di barisan hadapan kemajuan dalam pengetahuan perubatan.
 • Perpustakaan Universiti dan Cantonal - Lausanne (BCUL) , dengan dua juta dokumen, alat penyelidikan moden dan persekitaran kerja yang ideal yang menghadap ke Lake Geneva.
 • Falsafah dan etika kerja yang dinyatakan dalam Piagam Nilai dan ajaran.
 • Satu persekitaran tasik yang sangat hijau dan luas . Dalam hanya beberapa minit rangkaian pengangkutan awam yang sangat baik Pautan kampus universiti untuk Lausanne, ibu Vaud, terkenal dengan aktiviti kebudayaan yang berbeza-beza itu.
 • Pelbagai pendidikan berterusan dan kursus interdisipliner , serta aktiviti sukan dan kebudayaan yang tidak terkira banyaknya dalam bidang yang berbeza-beza seperti: kursus bahasa dan IT, bola sepak, capoeira, kecergasan atau menyelam bawah air di Pusat Sukan; Persatuan, pawagam, pameran atau teater di Grange de Dorigny.
Port-2468503_960_720

Universiti Lausanne (UNIL) terdiri daripada tujuh fakulti:

 • Fakulti Teologi dan Sains Agama;
 • Fakulti Seni dan Sekolah Perancis sebagai Bahasa Asing;
 • Fakulti Sains Sosial dan Politik;
 • Fakulti Perniagaan dan Ekonomi;
 • Fakulti Undang-Undang, Keadilan Jenayah dan Pentadbiran Awam;
 • Fakulti Biologi dan Perubatan;
 • Fakulti Geosains dan Alam Sekitar.

Dengan 14,475 pelajar pada tahun 2016, Universiti Lausanne Juga mendapat manfaat daripada sinergi dengan kampus EPFL yang terletak bersebelahan dengannya sendiri. Pada tahun 2016, 467 Profesor Penuh dan Bersekutu dan 78 Penolong Profesor telah mengajar di UNIL, Membantu tugas harian mereka dengan 1,235 pembantu dan 470 guru lain. Untuk memastikan kelancaran entiti itu, kakitangan pengajar disokong oleh 1,033 orang yang bekerja sebagai kakitangan pentadbiran dan teknikal serta 48 pelatih.

Kedudukan sebagai kelima di Eropah dari segi kepentingan penerbitan, penyelidikan merupakan topik utama untuk University of Lausanne.

Programs taught in:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

EMBA

University of Lausanne UNIL - Executive MBA

HEC Lausanne Executive MBA membantu profesional pertengahan umur mengubah kerjaya mereka, merebut peluang-peluang baru dan merenung personaliti, prestasi dan perspektif m ... [+]

Adakah masa untuk anda untuk berubah?

kehidupan moden jarang memberikan kami masa untuk bernafas, untuk langkah ke belakang dan benar-benar mengambil kira apa yang kita mahu capai. Membuat keputusan untuk belajar untuk MBA memberikan masa dan ruang untuk perubahan.

HEC Lausanne Executive MBA membantu profesional pertengahan umur mengubah kerjaya mereka, Merebut peluang-peluang baru dan merenung personaliti, prestasi dan perspektif mereka. Walau bagaimanapun, kami jauh lebih daripada meningkatkan prospek pekerjaan anda. kami program 16 bulan membantu individu mengubah asasnya. Peserta inspirasi untuk menjadi agen perubahan dalam syarikat-syarikat, masyarakat, industri mereka ... dan kadang-kadang, dunia. diiktiraf oleh EQUIS DAN amba, Program ini telah disenaraikan secara konsisten antara yang terbaik 100 MBA eksekutif di seluruh dunia dengan The Financial Times. Di samping itu kepada yang berkualiti pengajaran dan kekayaan masyarakat HEC Lausanne, kami diiktiraf bagi pendekatan perintis kami kepada Pembangunan peribadi dan profesional. Kami telah direka kurikulum untuk menambah dimensi ini berkuasa untuk teras modul konsep perniagaan dan dengan itu mengiringi peserta di dalam transformasi mereka. ... [-]

Switzerland Lausanne
August 2019
Sambilan
16 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Location address
CH-1015 Lausanne
Lausanne, Vaud, CH