Swiss School of Business and Management

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai SSBM

134569_Artboard1-100.jpg

SSBM adalah sekolah global , inovatif dan unik dengan pelajar dari seluruh dunia. Program kami dirancang dengan lebih daripada 30 rakan industri . Kami menjamin Pendidikan dan kecemerlangan Berkualiti Switzerland .

SSBM terletak terutamanya di Geneva, Switzerland dan didaftarkan di kanton Geneva di bawah nombor pendaftaran CHE-131.073.981.

SBM Geneva adalah EduQua terakreditasi. Label kualiti Swiss untuk institusi pendidikan lanjutan (EduQua) (dalam bahasa Jerman: Schweizerisches Qualitätszertifikat für Weiterbildungsinstitusien "EduQua"), adalah badan jaminan kualiti nasional Switzerland dan label kualiti Swiss pertama yang ditujukan untuk pendidikan berterusan orang dewasa. EduQua adalah badan akreditasi yang diiktiraf dan disokong oleh Kerajaan Gabungan Swiss ; ini merupakan sijil kualiti pertama untuk institusi pendidikan awam dan swasta di Switzerland. EduQua adalah skema akreditasi badan jaminan kualiti utama untuk melanjutkan pelajaran. Persidangan Menteri Pendidikan Cantonal (EDK) Switzerland mengesahkan eduQua sebagai skema jaminan kualiti yang diiktiraf secara rasmi.

Label kualiti EduQua hanya dapat diterima melalui badan pemeriksaan yang diiktiraf oleh Biro Akreditasi Swiss SAS (Schweizerischen Akkreditierungsstelle SAS) di bawah Sekretariat Urusan Ekonomi Negara Switzerland yang merupakan sebahagian daripada Jabatan Hal Ehwal Ekonomi, Pendidikan dan Penyelidikan Persekutuan.

134561_eduqua_logo_notxt_mit_Schutzraum_cmyk.jpg

Visi kami

VISI kami adalah menjadi sekolah perniagaan & pengurusan yang unik, inovatif dan antarabangsa yang menawarkan penyelidikan, praktik, dan pendidikan premium.

Misi kita

Kami komited untuk terus memberikan kecemerlangan pendidikan dan kepakaran kami dalam pendidikan perniagaan melalui teknologi canggih inovatif kami dan pengalaman pembelajaran berkualiti tinggi kami. Kami menggalakkan kepelbagaian dan hubungan global antara pelajar, fakulti dan rakan kongsi perniagaan kami.

Pendidikan yang berkaitan

SSBM akan membantu anda memperoleh tabiat pemikiran dan pemikiran kritikal yang penting untuk memahami masyarakat hari ini. Menyedari hakikat bahawa kejayaan individu bersekutu dengan dunia yang lebih besar, kami menggalakkan pelajar untuk melibatkan diri dalam meningkatkan pemikiran kritis mereka.

Kenapa Pilih SSBM?

  • SSBM adalah sekolah perniagaan dan pengurusan yang inovatif dan terkemuka yang bertujuan untuk mengambil pendidikan ke tahap yang baru!
  • Kami berhasrat untuk memberikan pengalaman pembelajaran yang hebat yang akan memberi impak langsung kepada perkembangan profesional anda.
  • Dengan program unik kami, anda akan menguatkan visi, kecekapan dan kepimpinan strategik anda untuk mengurus organisasi hari ini.

134557_Promo5.png

Program kami

Program kami telah dirancang dengan kerjasama lebih daripada 30 syarikat antarabangsa !

Kami percaya bahawa pengetahuan datang daripada mempunyai hubungan yang kuat dengan pemimpin industri. Itulah sebabnya kami telah bekerjasama dengan beberapa syarikat antarabangsa terkemuka untuk merekabentuk program yang disesuaikan dengan realiti perniagaan.

134549_DSC_0272-Small.jpg

Fakulti kami

Fakulti kami terkenal di dunia dan pada umumnya majoriti mereka telah bekerja lebih dari 15 tahun dalam pelbagai syarikat antarabangsa. Fakta ini membantu kami dalam objektif kami untuk memberikan pengalaman pembelajaran yang unggul yang akan memberi impak langsung kepada perkembangan profesional anda .

Berasaskan di Geneva, Switzerland

Swiss School of Business and Management terletak betul-betul di tengah-tengah perniagaan di bandar Geneva, Switzerland. Terletak di sepanjang tebing Tasik Geneva di kaki Alpen, berkilau Geneva sebagai salah satu kota paling indah di Eropah.

Geneva adalah sebuah bandar global, sebuah pusat kewangan, dan sebuah pusat di seluruh dunia untuk diplomasi kerana adanya banyak organisasi antarabangsa, termasuk ibu pejabat banyak syarikat dan agensi antarabangsa.

Kampus kami

SSBM Geneva menawarkan program pendidikan di 4 lokasi: Geneva (Switzerland), Zagreb (Croatia), Shanghai (China) dan Moscow (Rusia).

134554_DSC_0283-Small.jpg 134546_2.jpg 134546_2.jpg
134548_DSC_0281-Small.jpg 134547_DSC_0267-Small.jpg 134551_DSC_0284-Small.jpg

Perniagaan Partn ERS

Fakulti dan kolaborator SSBM telah menyediakan perkhidmatan perundingan, pengajaran dan berasaskan projek kepada lebih daripada 70 syarikat antarabangsa dan nasional.

Kami percaya bahawa pengetahuan akademik perlu berada dalam hubungan yang ketat dengan industri, yang merupakan daya penggerak untuk pengetahuan yang lebih baik dalam persekitaran yang berubah dengan pesat hari ini.

134567_20-1-10_SSBM_1200x628px_facebook-4.jpg

Alumni yang berkuasa

Rangkaian adalah penting. Alumni kami terdiri daripada orang yang memegang pelbagai jawatan pengurus dari pengurus, eksekutif ke tahap CxOs.

Semakin ramai orang yang anda tahu, semakin kuat rangkaian sosial dan profesional anda. Kelab Alumni kami adalah cara yang berkesan dan menarik untuk membina rangkaian yang diperlukan.

134560_Promo14.png

Lokasi

Geneva

Alamat
Rue de Chantepoulet 10
1201 Geneva, Geneva, Switzerland

Zagreb

Alamat
Savska cesta 106
10000 Zagreb, Croatia

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami