Rushford Business School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

136117_RUSHFORD0-logo.png

Rushford Business School adalah nama rasmi Sekolah Perniagaan James Lind Institute, Gevena, Switzerland. Sekolah ini menawarkan program peringkat tinggi dalam Perniagaan dan Pengurusan. Kami juga unik dalam menawarkan beberapa program MBA dengan pengkhususan teknikal dan kami terus menambah lebih banyak pengkhususan teknikal ketika kami terus berkembang.

Program dalam talian 100% kami sangat sesuai untuk pelajar dari seluruh dunia yang ingin mendapat pendidikan berkualiti tinggi dari Sekolah Perniagaan Eropah utama dengan yuran pengajian yang berpatutan. Sebagai sebahagian daripada institusi global JLI, kami memanfaatkan jaringan, pengetahuan, pengalaman, dan penyebaran geografi untuk kelebihan pelajar kami.

136118_JLI-Logo-1-300x300.png

JLI adalah sebuah institusi pendidikan antarabangsa dengan kampus utamanya di Switzerland. Kami menyediakan pelajar kami untuk kerjaya dalam kesihatan awam, pentadbiran kesihatan, sains farmaseutikal, penyelidikan klinikal, sains klinikal, pertanian, dan pengurusan perniagaan.

Dengan pelajar dari lebih dari 80 buah negara dan lebih daripada 5000 alumni di seluruh dunia, komuniti global yang semakin berkembang kami menjadi bukti pendidikan dan kemahiran pelajar cemerlang di JLI. Kami menawarkan pelajar kami persekitaran pembelajaran yang fleksibel yang dapat disesuaikan dengan keperluan individu setiap pelajar. Fakulti kami adalah campuran pakar dalam bidang akademik dan industri supaya pelajar terdedah kepada aspek teori dan praktikal bidang pengajian mereka.

134186_pexels-photo-1595391.jpeg

Misi kita

Sebagai institusi yang berfokus pada penyelidikan, kami menjalankan program perniagaan yang inovatif dan diiktiraf di peringkat antarabangsa dengan kesan positif terhadap pertumbuhan perniagaan dan pembangunan masyarakat.

Kami terus memanfaatkan tingkah laku dan penyelidikan perniagaan melalui:

 • Membangun dan mengembangkan rangkaian antarabangsa rakan akademik dan pertukaran pertukaran terkemuka untuk menyediakan persekitaran penyelidikan dan pengajaran global.
 • Membangunkan kemahiran perniagaan khusus industri dengan melibatkan pemimpin pendapat utama.
 • Membangun pemimpin untuk memikul tanggungjawab sosial dan menghadapi cabaran intelektual dan peribadi yang unik.
 • Membangunkan keperibadian yang matang dan berdikari dengan kecekapan antara budaya dan pemikiran kritis.

Visi kami

Visi kami adalah untuk menjadi antara sekolah perniagaan terkemuka di Eropah dan diakui di peringkat antarabangsa untuk program perniagaan inovatif yang membantu perniagaan dan institusi terus berada di kurva pertumbuhan yang baik. Penyelidikan kami akan memberi kesan yang baik terhadap amalan perniagaan, kepemimpinan, dan literatur akademik. Kami akan mengembangkan pemimpin dengan jangkauan global, yang akan menggunakan potensi mereka untuk terlibat dengan perniagaan dan masyarakat untuk membuat perbezaan yang berharga, konstruktif, dan etika.

Nilai kami

 • Nilai-nilai berikut mengatur kita dalam mencapai misi dan visi kita:
  • Kecemerlangan akademik, kemahiran khusus, dan fokus penyelidikan.
  • Kepemimpinan dan inovasi pemikiran.
  • Pemikiran kritikal, keadilan, dan integriti.
  • Etika, tanggungjawab sosial, kebaikan, kebertanggungjawaban, tanggungjawab, dan ketelusan.
 • Kami mempunyai pendekatan yang tidak pernah berakhir untuk melebihi jangkaan untuk kualiti dan perkhidmatan dalam semua yang kami lakukan. Membentuk kerjaya pelajar kita adalah pusat semua yang kita lakukan. Untuk mencapai ini, semua kaedah yang berpotensi diterokai mulai dari mentoring hingga persembahan dan merujuk sebelum industri yang berkaitan.
 • Kami menghargai semua pelajar kami dan melabur dalam pertumbuhan dan perkembangan peribadi dan profesional mereka, dan membantu mereka dalam laluan kerjaya mereka dari keperluan asas ke arah realisasi diri.
 • Kami merancang dengan teliti untuk pelajar kami dengan memantau perubahan penting dalam industri dan mengambil tindakan sewajarnya yang menyediakan mereka terlebih dahulu untuk menghadapi cabaran masa depan.

134159_pexels-photo-1438072.jpeg

Pendekatan Pengajaran Dalam Talian

Pendekatan latihan yang kami laksanakan bertujuan untuk mengenalpasti keperluan latihan khusus dan aspirasi karir setiap individu. Berdasarkan pemahaman ini, penyelesaian mentoring yang paling berkesan diperuntukkan bagi individu yang dapat memanfaatkan sepenuhnya program latihan.

Kami yakin dengan tanggapan bahawa setiap orang mempunyai kekuatan mereka sendiri, dan mereka dapat memanfaatkan platform pembelajaran dan pendekatan yang betul. Para pelajar di JLI sedar sepenuhnya bahawa pengetahuan diri mempunyai kepentingan yang sama dengan pengetahuan akademik.

Kami percaya bahawa internet adalah alat pembelajaran yang paling berkuasa di dunia, itulah sebabnya kami menggunakannya untuk membawa pengetahuan kepada pelajar kami.

Statistik memberitahu kami bahawa terdapat kira-kira 1,668,870,408 pengguna internet di dunia hari ini dan bilangan ini terus berkembang.

Generasi hari ini mahu akses segera kepada segala-galanya, apabila mereka mahu dan di mana sahaja mereka mahu. Begitu juga dengan latihan dan pendidikan. Pelajar dan profesional yang bekerja mahu latihan secara on-the-go dan JLI menggunakan kuasa internet untuk membolehkan mereka melakukannya dengan cekap dan menghapuskan semua halangan di sepanjang jalan.

Di JLI, kami menggunakan internet untuk memaksimumkan kecekapan pembelajaran dalam suasana moden, sementara pada masa yang sama menyediakan pelajar dengan semua pengetahuan yang mereka perlukan untuk menjadikannya dalam industri farmaseutikal / klinikal / penjagaan kesihatan.

JLI menggunakan sejumlah besar profesional yang berkelayakan dari industri sebagai mentor untuk para pelajar untuk memberikan mereka perspektif industri yang sebenar. Ini membantu para profesional yang berpengalaman mencapai antara muka dengan industri itu sendiri. Mentorship memberikan banyak nasihat berkaitan latihan dan perancangan kerjaya.

Pelajar JLI diminta untuk mengambil bahagian dalam Pusat Tuisyen Kampus Online terkini atau OCTC, yang telah diwujudkan untuk perkongsian maklumat yang berkesan antara pelajar dan fakulti.

Kami percaya untuk menyediakan pelajar-pelajar kami untuk situasi kehidupan sebenar melalui pengalaman sendiri, dengan melaksanakan sesi kaunseling menerusi platform latihan online kami yang cekap.

Pentauliahan Kami

138943_EduQua_LogoPhone.png

Institusi Swiss Bersertifikat EduQua

Rushford Business School melalui sekolah induknya (James Lind Institute) diperakui oleh EduQua, label kualiti Switzerland untuk institusi pendidikan lanjutan. EduQua adalah badan akreditasi yang diiktiraf dan disokong oleh Kerajaan Gabungan Swiss.

EduQua adalah sijil kualiti pertama untuk institusi pendidikan awam dan swasta di Switzerland dan diiktiraf, disokong, dan disokong oleh organisasi berikut:

• Kerajaan Persekutuan Switzerland
• Persidangan Menteri Pendidikan Cantonal Swiss (EDK)
• Sekretariat Hal Ehwal Ekonomi Negeri (SECO)
• Persidangan Switzerland untuk jabatan Latihan Profesional (SBBK)
• Persatuan Jabatan Pekerjaan Switzerland (VSAA)
• Persekutuan Switzerland untuk Pembelajaran Dewasa (SVEB)

138941_ACBSP_ColorPhone.png

Majlis Akreditasi Sekolah dan Program Perniagaan

Rushford Business School melalui sekolah induknya (James Lind Institute) adalah anggota "Majlis Akreditasi untuk Sekolah Perniagaan dan Program (ACBSP)

ACBSP adalah satu-satunya badan pentauliahan global, yang mengiktiraf program perniagaan di peringkat bersekutu, sarjana muda, dan ijazah di seluruh dunia sejak tahun 1988. Rushford Business School adalah sebahagian daripada keahlian yang merangkumi lebih dari 60 negara. Anggota ACBSP adalah antara pendidik terbaik dalam bidang masing-masing, berminat mempelajari kaedah pengajaran yang inovatif, meningkatkan penyampaian program pendidikan perniagaan, dan nilai kreatif untuk pelajar mereka.

136121_logo1.png

Institusi Pengajian Tinggi Switzerland

James Lind Institute adalah Institusi pendidikan tinggi pasca-menengah yang diluluskan dengan wewenang untuk memberikan ijazah swasta di Switzerland. Institut ini didaftarkan di Canton of Geneva, Switzerland di bawah UID CHE-255.747.977.

136122_2logo.jpg

Majlis Antarabangsa Untuk Pendidikan Terbuka & Jarak Jauh (ICDE), Norway

James Lind Institute adalah ahli Majlis Majlis Terbuka & Jarak Jauh yang berprestij. ICDE mempunyai status rakan perundingan dengan UNESCO dan berkongsi nilai utama UNESCO - hak universal untuk pendidikan untuk semua. ICDE memperoleh kedudukannya dari pengetahuan dan pengalaman unik para anggotanya di seluruh dunia dalam pengembangan dan penggunaan metodologi baru dan teknologi baru.

136123_3logo.png

Organisasi Antarabangsa Untuk Piawaian (ISO) 9001: 2015 diperakui

James Lind Institute (JLI) diakreditasi sepenuhnya oleh AMERICAN BOARD OF ACCREDITATION SERVICES (ABAS) mengikut piawaian ISO 9001: 2015 untuk menyediakan Program Latihan & Pendidikan yang berkaitan dengan penjagaan kesihatan dan sekutu.

Lokasi

Geneva

Alamat
James lind Institute Rue de la Cité 1, 1204 Genève, Switzerland
1204 Geneva, Geneva, Switzerland

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami