Geneva School of Economics and Management - University of Geneva

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Menyediakan pendidikan akademik yang komprehensif

Daripada ijazah Sarjana Muda kepada Doktor, melalui Masters, Geneva Sekolah Ekonomi dan Pengurusan (GSEM) menyediakan pendidikan universiti yang lengkap merangkumi semua bidang pengurusan dan pentadbiran perniagaan. program ijazah dibahagikan kepada dua kitaran berturut-turut: Sarjana Muda dalam tempoh tiga tahun, diikuti dengan Sarjana dalam tempoh tiga atau empat semester. Yang pertama menyediakan latihan pelbagai disiplin umum manakala yang kedua membolehkan pengkhususan yang akan diperolehi di dalam sesuatu bidang.

Di samping itu tahap Sarjana Muda dalam bidang pentadbiran perniagaan, GSEM menawarkan lima Masters dengan pelbagai pengkhususan. Oleh itu, pelajar boleh mengembangkan pengetahuan mereka dalam bidang pengurusan (pengurusan antarabangsa atau pemasaran), perakaunan dan kawalan, kewangan, statistik dan perdagangan antarabangsa.

Sesuai dengan sistem universiti daripada 45 negara-negara Eropah, program-program ini menggabungkan perkembangan akademik terkini, dengan mengambil kira realiti ekonomi dan jangkaan persekitaran profesional.

Menawarkan pendidikan berterusan

Dengan dua MBA dan lebih kurang dua puluh program eksekutif, GSEM Geneva menawarkan pelbagai kursus pendidikan berterusan yang membolehkan mana-mana profesional untuk meningkatkan / kemahiran beliau dalam pelbagai bidang pengurusan dan pentadbiran perniagaan.

program eksekutif adalah hasil daripada kerjasama erat antara lingkungan akademik dan profesional. Kepelbagaian pihak yang terlibat, yang telah disediakan dari University dan dari sektor perniagaan yang berbeza, membolehkan tahap yang tinggi kepakaran yang perlu dicapai dan program yang akan disesuaikan dengan keperluan pasaran.

Untuk mengekalkan pusat penyelidikan

Penyelidikan merupakan aktiviti teras GSEM. Ia meliputi semua bidang pengurusan, dan keputusan setiap tahun dalam penerbitan banyak kerja-kerja, artikel, sumbangan kepada program dan kertas kerja untuk persidangan saintifik kolektif.

projek-projek penyelidikan yang dijalankan di GSEM mendapat manfaat daripada geran kewangan yang besar dari FNRS, NCCR FinRisk, Swiss Institut Kewangan, CNRS dan pelbagai badan antarabangsa.

Para profesor juga menyediakan kesinambungan akademik melalui pengawasan mereka tesis kedoktoran, yang mana pada masa ini terdapat lebih daripada empat puluh.

Bagi menggalakkan mobiliti pelajar

Selaras dengan semangat perjanjian Bologna, GSEM menggalakkan mobiliti pelajar dan kerjasama antara universiti. Oleh kerana hubungan khas ia menikmati dengan universiti-universiti lain di seluruh dunia, Fakulti terus memperluaskan rangkaian pertukaran boleh diperolehi kepada pelajar.

Program pertukaran GSEM menawarkan pelajar peluang yang unik untuk menjalankan sebahagian daripada kursus mereka di sebuah institusi rakan kongsi, di Switzerland atau di luar negara. penginapan itu adalah masa dimana latihan penting untuk pelajar yang bercita-cita untuk kerjaya dengan dimensi antarabangsa. Mereka juga menyediakan peluang untuk mencari budaya yang berbeza, untuk membangunkan pengetahuan dalam bahasa asing, mengalami kaedah pengajaran yang berbeza dan, kadang-kadang, untuk memperoleh pengkhususan yang tidak diberikan oleh program mereka.

This school offers programs in:
  • English

Lihat EMBA » Lihat MBA »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

EMBA

Mba Eksekutif

Online Campus Sepenuh masa February 2019 Switzerland Geneva + 1 lagi

Program Eksekutif MBA (EMBA) di University of Geneva (UNIGE) menyediakan eksekutif dengan pendidikan pengurusan am kelas pertama tanpa mengganggu kerjaya mereka. [+]

MBA Eksekutif

Program Eksekutif MBA (EMBA) di University of Geneva (UNIGE) menyediakan eksekutif dengan pendidikan pengurusan am kelas pertama tanpa mengganggu kerjaya mereka. Ia direka untuk mengimbangi teori dan amalan, dan pemikiran analitikal dan tindakan, dan distrukturkan untuk memastikan peserta mendapat latihan kepimpinan melalui penyertaan aktif, dan perspektif eksekutif korporat. Ia mengajar peserta untuk membina kemahiran asas dan keyakinan untuk mengembangkan kapasiti mereka untuk memimpin dan menghadapi cabaran bersilang fungsian. UNIGE EMBA berhati-hati memilih campuran peserta melalui proses pemilihan 4-langkah yang ketat untuk memastikan peer-to-peer pertukaran berkualiti tinggi. tenaga pengajar adalah amat sedar akan keperluan untuk pengurus dan pemimpin perniagaan untuk membangunkan dan melaksanakan penyelesaian operasi yang cekap kepada situasi yang kompleks. UNIGE EMBA yang diiktiraf oleh Persatuan MBA (AMBA).... [-]


MBA

Organisasi Antarabangsa Mba

Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 3  February 2019 Switzerland Geneva + 1 lagi

Ditawarkan sebagai MBA intensif selama setahun dan juga program separuh masa (2-3 tahun), IOMBA menawarkan kurikulum pelbagai disiplin yang diajar oleh fakulti antarabangsa dari universiti terkemuka di seluruh dunia dan juga profesional diiktiraf dari Pertubuhan Antarabangsa, International (IO) dan Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO). Terletak di tengah-tengah Geneva dalam tidak jauh daripada pelbagai organisasi PBB dan lain-lain institusi antarabangsa yang berprestij, program ini menyediakan peluang kepada pelajar untuk meneruskan kerjaya mereka dalam IO, sebuah badan bukan kerajaan atau Transnational Corporation. [+]

organisasi antarabangsa mba

Sepenuh masa (1 tahun) atau sambilan (2-3 tahun) Program

Sebagai MBA intensif selama setahun dan juga program separuh masa (2-3 tahun), IO-MBA menawarkan kurikulum pelbagai disiplin yang diajar oleh fakulti antarabangsa dari universiti terkemuka di seluruh dunia dan juga profesional diiktiraf dari Pertubuhan Antarabangsa, International (IO ) dan Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO).

Program lama (edisi ke-13) menawarkan 24 modul canggih meliputi persekitaran politik dan ekonomi organisasi pelbagai hala serta cabaran pengurusan yang sedia ada dalam sebuah pertubuhan bukan berasaskan keuntungan antarabangsa.

Terletak di tengah-tengah Geneva dalam tidak jauh daripada pelbagai organisasi PBB dan lain-lain institusi antarabangsa yang berprestij, program ini menyediakan peluang kepada pelajar untuk meneruskan kerjaya mereka dalam IO, sebuah badan bukan kerajaan atau perusahaan sosial. ... [-]