Read the Official Description

Siapa yang BSL?

Ditubuhkan pada tahun 1987, Business School Lausanne (BSL) adalah sebuah sekolah perniagaan inovatif, yang terletak di Switzerland. Kami menyediakan platform pembelajaran yang membolehkan individu dan organisasi berkembang dengan mencipta penyelesaian perniagaan yang berdaya maju untuk planet kita dan rakyatnya.

Hari ini, lebih daripada biasa, dunia memerlukan generasi baru pemimpin dan usahawan. Yang tidak peduli akan menjadi yang terbaik di dunia, tetapi sebaliknya, mencapai yang terbaik untuk dunia. Membolehkan pelajar kita untuk "menjadi perubahan" adalah apa yang mengilhami kerja kita.

Pelajar yang terdiri daripada enam puluh negara dan latar belakang yang pelbagai menyertai fakulti yang berpengalaman dalam usaha penerokaan bersama sebagai kekuatan untuk kebaikan. Dalam kelas kecil dan peribadi, profesor kami membawa pengetahuan perniagaan terkini ke dalam bilik darjah setiap hari dan menyokong para pelajar kami untuk mencapai potensi penuh mereka.

Kami melangkaui pendidikan tradisional. Kami menggalakkan pelajar-pelajar kami untuk menjadi kolaboratif, tidak kompetitif. Kami menganjurkan pengajaran dan pembelajaran di sekitar isu-isu masyarakat, alam sekitar, dan ekonomi, baik di peringkat global dan di peringkat tempatan. Kami mewujudkan ruang terbuka di mana kita semua, pelajar, profesor, kakitangan, penyelidik, dan pihak berkepentingan berkumpul untuk bertanya soalan-soalan yang berani dan memaksimumkan nilai yang penting.

Di Switzerland, BSL berada di kedudukan # 2 untuk Sarjana di Antarabangsa

Selamat datang ke sekolah kami dan kami berharap untuk berhubung dengan anda!

Programs taught in:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

EMBA

Business School Lausanne

BSL E / MBA di Switzerland adalah pengalaman transformasi, bukan transaksional yang memudahkan pembelajaran dan pertumbuhan peribadi anda sebagai pemimpin yang menyedari ... [+]

Gambaran Keseluruhan Program

BSL E / MBA adalah pengalaman transformasi, bukan transaksional, yang memudahkan pembelajaran dan pertumbuhan peribadi anda sebagai pemimpin yang menyedari diri, penyesuaian, dan bertanggungjawab.

Anda akan memulakan perjalanan transformasi peribadi yang akan membolehkan anda mengenali diri anda dengan lebih baik, untuk (kembali) menemui tujuan peribadi anda, dan untuk memupuk keupayaan kepimpinan anda untuk membuat perubahan bermakna di dunia. Anda akan direndam dalam ruang pembelajaran yang memupuk pertumbuhan peribadi anda melalui kursus kemahiran yang lembut, mentoring secara satu-satunya, dan peluang untuk melatih orang lain.Anda akan menghidupkan perniagaan di kepala dan terdedah kepada pemikiran yang tidak konvensional di luar perniagaan seperti biasa. Melalui pendekatan pembelajaran tiga dimensi kami, "Saya", "kita", dan "kita semua", anda akan memupuk kemahiran dan perspektif yang memberi anda kuasa untuk memahami dan memberi respons kepada cabaran perniagaan global dari perspektif individu, kolektif, dan sistemik.Anda akan melabur dalam pertumbuhan profesional anda dan akan meneroka peluang untuk menggabungkan pengalaman, kekuatan dan hasrat anda ke jalan kerjaya yang memuaskan. Anda akan meregangkan diri dan menerapkan apa yang anda pelajari secara langsung melalui Projek Perundingan MBA: Anda akan memilih antara Projek Rencana Perniagaan untuk perniagaan permulaan, keluarga atau syarikat yang anda pilih, dan Projek Perundingan Kesan Sosial di Afrika Selatan.Ciri-ciri Tanda Tangan BSLKelas kecil sehingga 20 peserta dengan perhatian peribadi dan sokongan daripada profesorProfesor yang berpengalaman dan pengamal perniagaan dan pengamal perniagaan yang aktif dalam bidang merekaPersekitaran antarabangsa dan pelbagai dengan pelajar dari 60 negaraPilihan Program... [-]
Switzerland Lausanne
February 2019
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Business School Lausanne

EMBA dalam Perniagaan Mampan adalah program unik di Switzerland yang menggabungkan pendidikan MBA dengan penyelaman mendalam dalam kemampanan perniagaan melalui BSL - gel ... [+]

Gambaran keseluruhan program

E / MBA dalam Perniagaan Mampan adalah satu program unik di Switzerland yang menggabungkan pendidikan E / MBA dengan penyelaman mendalam ke arah kelestarian perniagaan melalui gelar bersama BSL-University of St. Gallen dalam Perniagaan Berkelanjutan. Ia sangat sesuai untuk para peserta dan para profesional yang ingin membina pengalaman mereka yang ada untuk memberi impak sebenar kepada perniagaan.

Program ini menggabungkan dua program menjadi satu, E / MBA dan Diploma Perniagaan Berkelanjutan, menghasilkan pengalaman pembelajaran holistik yang akan mengubah cara anda menentukan perniagaan dan diri anda dalam perubahan dan inovasi yang terkemuka untuk dunia yang lebih baik. Secara praktikal, anda akan mengambil semua kursus asas dari program E / MBA, dan meneruskan pengkhususan satu tahun dalam kemampanan. Hasilnya adalah program yang membentuk anda menjadi pengamal perniagaan yang sadar, berpengetahuan, dan berkelanjutan.... [-]

Switzerland Lausanne

Business School Lausanne: School of the 21st Century

Business School Lausanne