Baca keterangan rasmi

University Of Ljubljana Faculty of Architecture

Fakulti seni bina di Ljubljana pada umumnya dianggap salah satu sekolah arsitektur Eropah Tengah terbaik. Pengesahan kualitinya berasal dari banyak pelajar dan lulusan yang berjaya, sering mencapai hasil yang diingini di dalam dan di luar negara. Graduan kami dikenali dengan pengetahuan umum dan profil profesion mereka dan pendekatan projek yang sistematik yang membolehkan pekerjaan yang berjaya dalam pelbagai bidang usaha seni dan seni bina.


Struktur kurikulum/>

Fakulti ini menawarkan pendidikan akademik dan penyelidikan profesional dalam seni bina, urbanisme dan reka bentuk dan produk. Pada masa ini program terdiri daripada kursus siswazah yang terakhir sembilan semester ditambah satu tahun untuk diploma. Kursus siswazah adalah dalam seni bina, urbanisme atau reka bentuk. Kursus lepasan ijazah dalam tempoh dua tahun dalam kursus induk dalam seni bina atau dalam urbanisme atau dalam kursus pakar seni bina. Di sebelah Ph.D. kursus berlangsung selama empat tahun. Pada tahun akademik 2007/2008 fakulti akan memperkenalkan kursus Sarjana Muda dan Sarjana baru berdasarkan pengisytiharan Bologna. Program doktoral baru dalam seni bina bermula pada 2009/2010.

  • Alamat melawat: University Of Ljubljana Faculty of Architecture , Zoisova 12, 1000 Ljubljana, Slovenia
  • Kenalan kemasukan: Pejabat Dekan
  • Tarikh akhir permohonan - program sarjana sarjana yang disatukan: Mac; - program doktoral: OgosKeperluan kemasukan

Program sarjana sarjana dalam bidang seni bina: tamat pengajian sekolah menengah (sijil-matrikulasi graduasi dari sekolah menengah, sijil tamat pengajian profesional atau peperiksaan akhir), hasil positif dari peperiksaan masuk Fakulti Seni Bina.


Program kedoktoran: keperluan am (butiran: lihat huraian program penuh di bawah): MSc. atau setaraf (tarikh akhir pengiktirafan untuk meneruskan program doktoral: Mei)./>

Tempoh

Tempoh program kini 3 tahun.

Harga / bayaran

4.000 EUR / tahun.

Pembiayaan bersama yang berpotensi bagi yuran ini tersedia untuk calon terbaik (bergantung kepada gred pendidikan terdahulu calon dan kemajuan tetapnya dalam program).

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

Alamat lokasi
University of Ljubljana Faculty of architecture
Zoisova 12

Ljubljana, Ljubljana, 1000 SI