IESIDE Business Institute

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Instituto de Educación Superior Intercontinental de la Empresa (IESIDE) adalah pusat universiti antarabangsa yang diwujudkan pada tahun 1987, yang misinya adalah untuk menawarkan pendidikan tinggi yang berkualiti berdasarkan kecemerlangan, inovasi dan teknologi pembelajaran baru yang melatih pelajar. pelajar sebagai pemimpin masa depan.

persembahan

Instituto de Educación Superior Intercontinental de la Empresa (IESIDE) adalah pusat universiti antarabangsa yang ditubuhkan pada tahun 1987 yang misinya adalah untuk menawarkan pendidikan tinggi yang berkualiti berdasarkan kecemerlangan dan menyumbang untuk meningkatkan daya saing syarikat nasional dan antarabangsa. antarabangsa, dengan penekanan khas pada Galicia, barat laut semenanjung dan Paksi Atlantik.

IESIDE mempunyai tiga kampus yang terletak di A Coruña, Pontevedra dan Vigo, tempat tinggal pelajar dan empat unit satelit di Ferrol, Lugo, Santiago dan Ourense.

Melalui latihan, penyelidikan gunaan dan perkhidmatan berasaskan pengetahuan, ia memberikan nilai tambah kepada pelajar, melatih mereka sebagai profesional yang berkelayakan untuk memimpin organisasi yang mereka ikuti.

141098_iconos_datos_en_horizontal_ok.jpg

Misi dan Visi

Misi IESIDE adalah untuk melaksanakan kerja-kerja pendidikan yang antisipatif dan inovatif, dengan fokus pada pendidikan tinggi.

IESIDE berorientasikan syarikat dan pengantarabangsaan, berdasarkan standard kualiti yang paling ketat.

Tujuannya adalah untuk menyumbang kepada pembentukan modal insan, tanggungjawab sosial korporat, inovasi perniagaan dan promosi peningkatan daya saing syarikat nasional dan antarabangsa, dengan minat khusus di barat laut semenanjung dan Paksi Atlantik.

Ciri pembezaan adalah:

 • Orientasi perniagaan: Pengurusan perniagaan yang cekap dan bertanggungjawab, keusahawanan, inovasi, teknologi baru dan sektor yang baru muncul.
 • Kecemerlangan dan penjanaan pengetahuan.
 • Pengantarabangsaan dalam semua dimensi: Kandungan, pelajar dan pakatan strategik dengan institusi dari pelbagai bidang.
 • Pautan dan kerjasama dengan syarikat:
  • Kemasukan dalam proses pendidikan (amalan profesional, pertukaran, dll.).
  • Inovasi untuk pengembangan perkhidmatan perundingan pengurusan untuk syarikat.
  • Penggabungan pelatih yang aktif berhubung dengan syarikat.
 • Menghubungkan aktiviti untuk pembangunan sektor produktif (Pusat Penyelidikan, Teknologi dan Inovasi ABANCA).
 • Aktiviti latihan korporat dalaman untuk ABANCA.
 • Pelaksanaan program ekstrakurikuler yang bertujuan untuk pekerjaan, komitmen sosial dan tindakan antara universiti dan nasional.

Rio Tambre, Ponte Maceira en A Coruña

Kampus dan Tempat

Dengan keluasan lebih dari 16.500 m2, IESIDE mempunyai kemudahan kelas pertama dengan kehadiran yang terdesentralisasi di seluruh Galicia. Tiga lokasi di A Coruña, Pontevedra dan Vigo, tempat tinggal pelajar di Pontevedra dan empat unit satelit di Santiago, Ferrol, Lugo dan Ourense membentuk ruang di mana latihan tatap muka diberikan. Ia juga mempunyai Kampus Maya untuk latihan dalam talian yang membolehkan latihan campuran. Perpustakaan pelbagai kampus terletak di tiga tempat dan mempunyai akses digital.

Komitmen Kualiti

Hasil daripada gabungan dengan University of Vigo, IESIDE adalah satu-satunya pusat latihan untuk syarikat-syarikat di Galicia yang menawarkan Ijazah Sarjana Muda dalam Pentadbiran Perniagaan dan MBA rasmi. Justru kerja sama dengan universiti dan syarikat Galician memungkinkan untuk menyelesaikan tawaran universiti semasa, dengan fokus pada pengkhususan dalam latihan pascasiswazah yang diterapkan pada syarikat itu. Model kecemerlangan akademik yang menggabungkan pengantarabangsaan sebagai tonggak penting lain melalui pemeteraian perjanjian dengan institusi asing.

Komitmen terhadap kualiti diterjemahkan ke dalam pengiktirafan institusi seperti ANECA (Persatuan Nasional untuk Penilaian dan Pentauliahan Kualiti), yang mengesahkan tahap rasmi dalam Pentadbiran dan Pengurusan Perniagaan dan Sarjana dalam Pengurusan dan Pentadbiran Perniagaan - MBA dan keanggotaan dalam badan yang menetapkan standard kualiti dalam latihan pengurus dan pendidikan tinggi seperti AEEN (Persatuan Sekolah Perniagaan Sepanyol), EFMD (Yayasan Eropah untuk Pembangunan Pengurusan), dan CLADEA (Majlis Sekolah Pengurusan Amerika Latin) . Pada tahun 2019 IESIDE bergabung dengan HACU (Persatuan Kolej dan Universiti Hispanik).

Refleksi komitmen ini terhadap kualiti diterjemahkan ke dalam pelaksanaan dan penggunaan sistem kualiti menyeluruh yang dibentangkan di bawah dan yang mengatur aktiviti IESIDE.

Penghargaan

IESIDE diakui oleh inisiatif PBB atas komitmennya untuk memasukkan Tanggungjawab Sosial Korporat, yang dapat dilihat dalam rancangan kajian kami. Inisiatif ini adalah:

 • Prinsip Pendidikan Pengurusan Bertanggungjawab (PRME)
 • Rangkaian Penyelesaian Pembangunan Lestari (SDSN)

IESIDE diiktiraf sebagai salah satu daripada 25 pusat latihan terbaik di Sepanyol dan antara 1.000 pusat latihan terbaik di dunia dan dengan pengaruh antarabangsa yang terbaik.

Untuk tahun kelapan berturut-turut, Instituto de Educación Superior Intercontinental de la Empresa (sebelumnya bernama Afundación Business School) terpilih di antara 1000 sekolah perniagaan terbaik di dunia dengan pengaruh antarabangsa terbesar. Hanya 21 institusi di negara kita yang termasuk dalam ranking dunia ini.
(Eduniversal, peringkat 1000 sekolah perniagaan terbaik di dunia, sejak 2008)

Master dalam Perniagaan Antarabangsa, MIB, antara lima program dwibahasa terbaik dalam pengurusan perniagaan antarabangsa di Sepanyol.
(Diario El Mundo, peringkat 250 tuan, 2008, 2009, 2010 dan 2011)

Sarjana dalam Pengurusan Perniagaan Hartanah antara lima yang terbaik di Sepanyol dalam kategorinya
(Diario, El Mundo, peringkat 250 tuan, Mei 2008)

Salah satu daripada 20 sekolah perniagaan terbaik di Sepanyol di antara lebih daripada 125 sekolah perniagaan. Satu-satunya orang Galicia.
(Diario, El Mundo, peringkat MBA dan sekolah perniagaan, 2006)

Dalam Sepuluh Terbaik MBA di Sepanyol
(Aktualidad Económica, Mei 2004)

Komitmen yang jelas terhadap kualiti dalam latihan baru-baru ini diberikan oleh Xunta de Galicia dengan anugerah "Leaders in Quality 2013".

pengantarabangsaan

Pengantarabangsaan adalah salah satu matlamat strategik yang dirancang untuk penciptaan nilai ekonomi, sosial dan budaya, menjalankan program kolaborasi dan pertukaran dengan universiti, nasional dan antarabangsa.

Selama bertahun-tahun ini, kami telah menghampiri pengantarabangsaan untuk mencapai objektif berganda: untuk menawarkan pelajar kemungkinan menyelesaikan latihan mereka di negara lain dan menarik pelajar asing. Untuk mencapai objektif ini, kami telah menyalurkan usaha kami dalam pengembangan program latihan dan menandatangani pakatan dengan universiti antarabangsa di Eropah, Amerika dan Asia.

Lokasi

A Coruña

Alamat
Ronda de Nelle, 31
15007 A Coruña, Galicia, Sepanyol

Pontevedra

Alamat
Augusto Glez Besada 2-4
36003 Pontevedra, Galicia, Sepanyol

Vigo

Alamat
Madrid Avenue, 60
36204 Vigo, Galicia, Sepanyol

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami