Deusto Business School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Dekan menyambut anda

" Deusto Business School merayakan ulang tahun centenarynya tahun ini, jadi ini adalah satu peluang yang baik untuk melihat kembali sejarahnya. Tidak banyak sekolah perniagaan telah dapat merayakan tarikh penting dan patut mengambil beberapa saat untuk mengingati rakyat dan institusi-institusi yang telah memungkinkan. Tidak mustahil untuk menyebut semua mereka jadi saya hanya akan menunjukkan apa yang mereka semua berkongsi: nilai-nilai kita, yang menjadikan Deusto tersendiri.

Semasa tahun akademik ini, kami telah menumpukan banyak masa untuk berfikir tentang masa depan. Pelan Strategik 2020 yang baru, ijazah Sarjana Muda baru, pasca siswazah dan kursus Pendidikan Eksekutif yang ditawarkan, projek penyelidikan dan pemindahan baru, dan sebagainya. Sekali lagi, terdapat terlalu banyak perkara yang dinyatakan di sini supaya saya hanya akan menunjukkan sesuatu yang kami mahu menjadi yang pertama dan terpenting dalam semua yang kita lakukan: nilai-nilai kita, yang menjadikan Deusto tersendiri.

Adakah anda belajar dengan kami? Adakah anda menghormati nilai-nilai ini? Adakah anda merancang untuk belajar di sini? Kami akan meminta anda membawa mereka bersama anda. Adakah anda ingin menyertai Sekolah kami? Kami memerlukan anda sebagai contoh nilai kami. Kerana itulah yang kita mahu, projek yang ingin kita buat menjadi kenyataan, nilai-nilai yang menjadikan Deusto tersendiri.

Adakah anda fikir ia berupaya untuk mencapai kecemerlangan profesional? Adakah anda percaya penting untuk bekerja dengan komitmen integriti dan etika, berdasarkan kerjasama dan perpaduan? Adakah anda rasa masa depan memerlukan orang yang inovatif, usahawan? Bahawa ia memerlukan orang yang terbuka kepada apa yang berbeza, untuk kepelbagaian?

Jika itu pandangan anda, kami akan mengharapkan anda. Kami memerlukan bantuan orang seperti anda, syarikat dan institusi seperti anda, untuk menjadikan projek ini bertahan lebih seratus tahun dan, yang paling penting, untuk memastikan setiap tahun itu berbaloi. "

Guillermo Dorronsoro Artabe

Dean of Deusto Business School

MISI

  • Melatih profesional yang bertanggungjawab, yang mampu mempromosikan dan mengetuai projek perniagaan yang mampan dalam konteks global, menuju masyarakat yang lebih makmur, adil dan lebih inklusif.
  • Menyumbang untuk menjana pengetahuan bahawa untuk bertindak balas kepada cabaran utama yang dihadapi oleh masyarakat dan organisasi, dari perspektif disiplin dan dengan pihak berkepentingan yang lain.

Misi ini diilhami oleh prinsip teras yang harus membimbing identiti dan misi pusat universiti Persatuan Yesus.

VISI

Berdasarkan misi kami dan kata laluan Universiti untuk tempoh strategik ini "Universiti sebagai Perkhidmatan dan Komitmen" kami percaya bahawa Visi kami harus dibina di sekitar moto Jesuit "Melayani Dunia yang Lebih Baik", yang terdiri daripada pengajaran dan pengetahuan sebagai aktiviti teras mewujudkan dan mengekalkan Visi tersebut.

  • Kami mahu terus diiktiraf sebagai salah satu Sekolah Perniagaan yang paling terkemuka di Sepanyol, dan membangunkan keupayaan dan kecekapan kami untuk menjadi sekolah rujukan dalam kerangka kerja sekolah perniagaan Eropah, sehingga terus melayani untuk dunia yang lebih baik.

Secara keseluruhannya, kami akan terus memupuk pembelajaran serta penciptaan pengetahuan dan pengalaman pemindahan memihak kepada masyarakat yang lebih adil dan inklusif.

Merumuskan, kita akan merangkul dunia untuk lebih baik melayani:

Merangkul Dunia, untuk lebih berkhidmat kepada Komuniti

VALUES

Nilai-nilai Deusto Business School , yang diilhami oleh tradisi Persatuan Yesus, adalah sebagai berikut:

  • Kecemerlangan profesional - Ini bermakna mencari kualiti tertinggi dalam kerja kami. Melaksanakan aktiviti kami dengan kecekapan dan kecekapan teknikal, tetapi juga dengan kualiti manusia yang mendalam. Berikan yang terbaik dari diri kita sendiri dan sentiasa berusaha untuk pergi lebih jauh. Maju dan bertambah baik.
  • Integriti dan komitmen etika - Ini bermakna menjadi jujur ​​dan terhormat dalam kerja kita dan dalam hubungan kita dengan orang lain. Sedar akan implikasi etika dari banyak keputusan yang kita hadapi dan bertindak secara adil dan bertanggungjawab. Mencari kebaikan bersama, terutamanya kumpulan yang paling lemah dan kurang bernasib baik.
  • Kerjasama dan perpaduan - Ini bermakna mengiktiraf keperluan dan nilai bekerja dengan orang lain untuk menangani cabaran yang sama. Mampu untuk mengatasi kepentingan murni individu untuk bekerja untuk kepentingan kolektif. Bekerjasama untuk membangunkan satu projek bersama di mana keseluruhannya adalah lebih daripada jumlah bahagiannya.
  • Keterbukaan dan kepelbagaian - Ini bermakna terbuka kepada yang baru dan berbeza. Menyedari nilai dan kekayaan yang boleh kami terima dari apa yang berbeza dari kami: orang dari negara lain, budaya dan agama lain; idea dan pandangan baru yang mencabar keyakinan kami. Mampu mengalu-alukan, menghormati, menghargai, membincangkan, berkongsi, hidup dan bekerja dengan mereka yang tidak seperti kami.
  • Inovasi dan keusahawanan - Ini bermakna mencari secara kritis pada realiti, mengenal pasti cabaran dan peluang; dapat mencadangkan penyelesaian untuk mengatasi masalah yang tidak dapat diselesaikan; meyakinkan lebih ramai orang untuk berpindah dari idea kepada tindakan; membuat perubahan berlaku dan mewujudkan nilai bersama.

Lokasi

Bilbao

Bilbao campus

Alamat
Deusto Business School Bilbao Hermanos Aguirre Kalea, 2,
48014 Bilbo, Bizkaia

48014 Bilbao, Negara Basque, Sepanyol

Madrid

Sede Madrid

Alamat
Deusto Business School
Madrid C/ Castello, 76, 28006 Madrid

28006 Madrid Madrid, Komuniti Madrid, Sepanyol

Paris

Alamat
INSEAD Business School
Boulevard de Constanca
77300 Fontainebleau
France

77300 Fontainebleau Paris, Île-de-France, Perancis

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: