Baca keterangan rasmi

Mengenai Sekolah

MSM telah ditubuhkan di Belanda, asal-usul sejak 1952 dan telah menyampaikan program EMBA dalam Romania sejak 2010. Maastricht School of Management, yang menyambut ulang tahun ke-60 pada tahun 2012, mempunyai akar dalam Institut Sains Pengurusan di Universiti Teknikal Delft, sejak 1952. Pada tahun 1989, sekolah ini dipindahkan ke bandar bersejarah Maastricht dan pada tahun 1993 namanya ditukar kepada Maastricht School of Management. Sebagai pemain utama dalam bidang pendidikan global, MSM adalah salah sebuah sekolah pengurusan beberapa yang sistematik menggabungkan pendidikan, bantuan teknikal dan penyelidikan dalam perkhidmatan profesionalnya. Dengan lebih daripada 2,000 pelajar setiap tahun menamatkan pengajian di lebih daripada 20 buah negara, MSM adalah sekolah perniagaan antarabangsa terbesar di Belanda. MSM menawarkan Outreach MBA, di seluruh dunia melalui kerjasama dengan institusi pendidikan dihormati dalam setiap pasaran tempatan. Maastricht School of Management Romania telah dicipta oleh beberapa Romania`s pemimpin pendidikan yang paling dihormati dekad yang lalu: Dora Surugiu, Adrian Stanciu dan Oliver Olson.

Sebagai salah satu institusi pendidikan global utama, kami mempunyai lebih daripada 2000 pelajar menamatkan pengajian setiap tahun di lebih daripada 20 buah negara. The pelbagai program outreach kita adalah penting bagi pandangan Antarabangsa MSM pada perniagaan / penyelidikan - program ini boleh didapati di tiga benua (Eropah, Asia dan Afrika). MSM adalah, dengan itu, sekolah perniagaan antarabangsa terbesar aktif di Romania.

Kenyataan misi Maastricht School of Management Romania:

Kami menyedari dalam setiap pelajar percikan dalam, kita kemudian memberi pengetahuan dan mengukuhkan watak dengan membawa pelajar bersama-sama dengan profesor dan rakan-rakan yang berkongsi nilai kami, maka pada akhirnya graduan menjadi agen perubahan perniagaan kami dan keperluan masyarakat.

NILAI:

Sekolah ini membawa bersama-sama orang-orang yang berkongsi nilai yang sama: integriti, keterbukaan kepada diri-mencerminkan, keperluan yang berterusan untuk diri membangunkan, menghormati masyarakat, keyakinan proaktif, dan keberanian untuk mencabar status quo.

Kami akan mewujudkan Tukar Agents dengan menyampaikan Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) yang berasaskan pada Hasil Pembelajaran berikut: Meta-Pembelajaran Hasil

Penilaian Holistik (HA) Tanggungjawab Peribadi (PR) Sikap Kepimpinan (LA) Sistem dan Pemikiran Strategik (SST) Kerja berpasukan dan Kerjasama (TWC)

Hasil Kandungan Kursus

Pengurusan Perniagaan (B) Pembangunan Pasaran (M) Kemajuan Rakyat (P) Strategi Perniagaan (S) Membuat keputusan dalam Pasaran Berkembang (E)

definisi Tukar Agent

Kejayaan kami dalam mewujudkan Tukar Agents akan ditentukan dengan mengukur pelajar dan alumni terhadap ciri-ciri berikut:

Autonomi (PR, LA) Cabar Status Quo (LA, HA) Mempunyai Tukar Behavior (PR, LA, P) Keupayaan untuk menganalisis Alam Sekitar (HA, SST, E) Dapat Memahami Perbezaan dalam situasi yang berlainan (SST, B) Sedang mencari Kebenaran (HA, SST) Mempunyai Wawasan (HA, SST, LA, S, M) Mengejar Relentless Matlamat dalam Face Pembangkang (S, LA, E) Keberanian kepada Akta (PR, LA) Terlibat Lain (TWC, P, LA)

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

EMBA

Maastricht School of Management Romania

2 tahun, separuh masa program MSM Romania EMBA menyediakan state-of-the-art pendidikan lepasan ijazah dalam pentadbiran perniagaan kepada profesional pertengahan kerjaya ... [+]

Eksekutif MBA Program 2 tahun, separuh masa program MSM Romania EMBA menyediakan state-of-the-art pendidikan lepasan ijazah dalam pentadbiran perniagaan kepada profesional pertengahan kerjaya dengan tujuan untuk memajukan ilmu pengetahuan dan amalan mereka pengurusan dan melatih mereka untuk memimpin dalam dinamik persekitaran perniagaan global.

The EMBA yang ditawarkan secara bersama oleh MSM dan Persatuan Bucharest MSM dalam format hujung minggu. Program ini dikendalikan oleh fakulti dan kakitangan yang telah berjaya diuruskan dan diajar di sekolah-sekolah perniagaan yang diiktiraf di seluruh dunia dalam dekad sebelumnya. Darjah yang diberikan kepada peserta yang berjaya akan diberikan semata-mata oleh MSM.... [-]

Romania Bucharest
Sept. 2019
English
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu