HEC Paris in Qatar

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Qatar: Memandu Masa Depan

Qatar adalah salah satu ekonomi yang paling pesat berkembang di dunia dan dengan itu menjadi destinasi perniagaan yang sangat menarik.

Pertumbuhan ekonomi Qatar terutamanya didasarkan pada industri petroleum dan gas asli. Walau bagaimanapun, menurut Wawasan Kebangsaan Qatar 2030, dasar ekonomi memberi tumpuan kepada pembangunan sektor bukan tenaga. Matlamatnya adalah untuk mengubah ekonomi berasaskan karbon semasa kepada ekonomi yang maju, berdaya saing dan berasaskan pengetahuan.

HEC Paris in Qatar

HEC Paris menyertai Yayasan Qatar pada bulan Jun 2010, membawa program Pendidikan Eksekutif dan penyelidikan bertaraf dunia ke Doha dan rantau ini. Ia adalah Rakan Eropah pertama di Education City.

Dalam konteks ini, HEC Paris menawarkan portfolio lengkap program pengurusan termasuk MBA Eksekutif antarabangsa pertama Qatar (ranking # 1 di seluruh dunia oleh Financial Times pada tahun 2019), ijazah Sarjana Khusus dalam Pengurusan Unit Perniagaan Strategik , serta pengurusan bukan darjah program untuk eksekutif, dalam bentuk Program Pendek Eksekutif. Salah satu penyedia program Pendidikan Eksekutif di dunia selama 8 tahun yang lalu, HEC Paris juga menawarkan program yang direka khas untuk syarikat individu.

Program-program dan aktiviti penyelidikan HEC Paris in Qatar membina daya saing korporat dalam ekonomi global dan sejajar dengan Wawasan Nasional Qatar 2030 untuk menyokong transformasi Qatar menjadi ekonomi maju, berdaya saing dan berasaskan pengetahuan.

Berkongsi Pengetahuan Akademik Kami

HEC Paris telah mengendalikan Pejabat Penyelidikan di Qatar selama beberapa tahun. Ia memberikan sumbangan HEC Paris kepada ekonomi berasaskan pengetahuan di Qatar dan memperkayakan program pembangunan kepimpinan kami. Pejabat Penyelidikan mencipta pandangan dan penyelesaian negara dalam bidang kepimpinan, pengurusan, dan pembelajaran dewasa. Kami menganjurkan acara kepimpinan pemikiran dan menerbitkan buku, artikel, kajian kes tempatan dan kandungan multimedia lain untuk membantu peserta kursus kami dalam perjalanan pembelajaran mereka. Kami menjalankan penyelidikan yang teliti dan teliti di Qatar dengan pakar dan organisasi tempatan kami. Kami juga berhubung dengan fakulti dan rakan penyelidikan dari seluruh dunia untuk mencipta jawapan kepada cabaran hari ini dan esok. Oleh itu, kami memastikan penyelidikan kami sentiasa bersesuaian dengan keperluan dan permintaan Visi Nasional Qatar, Prinsip-prinsip Global Pendidikan Bertanggungjawab Global (PBB), dan Pengurusan Matlamat Pembangunan Berkelanjutan (SDGs). Untuk maklumat lanjut, sila hubungi Prof. Wolfgang Amann di amann@hec.fr.

Kemudahan

Premis bertaraf dunia dalam 52 cerita Menara Tornado yang memenangi anugerah yang terletak di West Bay - pusat perniagaan Doha.

Kemudahan ini menyediakan tempat yang selesa dan mudah diakses untuk program HEC Paris sambil menawarkan pemandangan bandar yang menakjubkan.

Perkongsian

Ditubuhkan pada tahun 1995 oleh dekrit Tertingginya Sheikh Hamad Bin Khalifa Al Thani, Bapa Emir, Yayasan Qatar adalah organisasi swasta, bukan keuntungan.

Misi Yayasan Qatar adalah untuk memupuk para pemimpin masa depan Qatar. Sebagai contoh dan dengan berkongsi pengalamannya, Yayasan juga menyumbang kepada pembangunan manusia secara nasional, serantau, dan antarabangsa. Di dalam semua kegiatannya, Yayasan mempromosikan budaya kecemerlangan di Qatar dan meningkatkan peranannya dalam menyokong masyarakat yang inovatif dan terbuka yang bercita-cita untuk membangunkan kemakmuran kemakmuran, sosial dan ekonomi manusia yang mampan untuk ekonomi berasaskan pengetahuan.

Lokasi

Doha

HEC Paris in Qatar

Alamat
Tornado Tower, 16th Floor
P.O Box 5825

Doha, Doha, Qatar
Telefon
+974 4454 0161

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi

Program-program