Baca keterangan rasmi

Qatar: Memandu Masa Depan

Qatar adalah salah satu ekonomi yang paling pesat berkembang di dunia dan dengan itu menjadi destinasi perniagaan yang sangat menarik.

Pertumbuhan ekonomi Qatar terutamanya didasarkan pada industri petroleum dan gas asli. Walau bagaimanapun, menurut Wawasan Kebangsaan Qatar 2030, dasar ekonomi memberi tumpuan kepada pembangunan sektor bukan tenaga. Matlamatnya adalah untuk mengubah ekonomi berasaskan karbon semasa kepada ekonomi yang maju, berdaya saing dan berasaskan pengetahuan.

HEC Paris in Qatar

HEC Paris menyertai Yayasan Qatar pada bulan Jun 2010, membawa program Pendidikan Eksekutif dan penyelidikan bertaraf dunia ke Doha dan rantau ini. Ia adalah Rakan Eropah pertama di Education City.

Dalam konteks ini, HEC Paris menawarkan portfolio lengkap program pengurusan, termasuk MBA Eksekutif Antarabangsa yang pertama di Qatar, Ijazah Sarjana Khusus dalam Pengurusan Unit Perniagaan Strategik , dan juga program pengurusan bukan peringkat untuk eksekutif, dalam bentuk Program Pendek Eksekutif. Salah satu penyedia program Pendidikan Eksekutif di dunia selama 8 tahun yang lalu, HEC Paris juga menawarkan program yang direka khas untuk syarikat individu.

Program-program dan aktiviti penyelidikan HEC Paris in Qatar membina daya saing korporat dalam ekonomi global dan sejajar dengan Wawasan Nasional Qatar 2030 untuk menyokong transformasi Qatar menjadi ekonomi maju, berdaya saing dan berasaskan pengetahuan.

Berkongsi Pengetahuan Akademik Kami

HEC Paris telah melancarkan sebuah Pejabat Penyelidik di Qatar untuk meneruskan sumbangannya untuk merealisasikan ekonomi berasaskan pengetahuan di Qatar yang melampaui menyediakan program pendidikan eksekutif terbaik di rantau ini dengan melancarkan. Pejabat Penyelidikan, yang dibuat dengan sokongan Yayasan Qatar, memperoleh dana pendanaan dari Dana Penyelidikan Nasional Qatar (QNRF), Qatar Foundation Research

Pejabat Penyelidikan akan memberi tumpuan kepada pembangunan kandungan pedagogi seperti menulis kajian kes perniagaan di syarikat tempatan, penyelidikan akademik yang inovatif yang akan diterbitkan dalam jurnal berprestij, fasilitasi pascasiswazah dan geran pelajar PhD dan fellowships, kerjasama dengan akademik dan perniagaan komuniti di Qatar, dan organisasi 'Fokus pada Penyelidikan', bengkel dan persidangan.

Kemudahan

Premis bertaraf dunia dalam 52 cerita Menara Tornado yang memenangi anugerah yang terletak di West Bay - pusat perniagaan Doha.

Kemudahan ini menyediakan tempat yang selesa dan mudah diakses untuk program HEC Paris sambil menawarkan pemandangan bandar yang menakjubkan.

Perkongsian

Ditubuhkan pada tahun 1995 oleh dekrit Tertingginya Sheikh Hamad Bin Khalifa Al Thani, Bapa Emir, Yayasan Qatar adalah organisasi swasta, bukan keuntungan.

Misi Yayasan Qatar adalah untuk memupuk para pemimpin masa depan Qatar. Sebagai contoh dan dengan berkongsi pengalamannya, Yayasan juga menyumbang kepada pembangunan manusia secara nasional, serantau, dan antarabangsa. Di dalam semua kegiatannya, Yayasan mempromosikan budaya kecemerlangan di Qatar dan meningkatkan peranannya dalam menyokong masyarakat yang inovatif dan terbuka yang bercita-cita untuk membangunkan kemakmuran kemakmuran, sosial dan ekonomi manusia yang mampan untuk ekonomi berasaskan pengetahuan.

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

EMBA

HEC Paris in Qatar

MBA Eksekutif Antarabangsa adalah program praktikal dan sengit yang dibangunkan untuk memberikan anda pemahaman tentang aspek sosial, ekonomi dan alam sekitar perniagaan ... [+]

1 Ijazah, 9 Majors, 15 Lokasi

MBA Eksekutif Antarabangsa adalah program praktikal dan sengit yang dibangunkan untuk memberikan anda pemahaman tentang aspek sosial, ekonomi dan alam sekitar perniagaan antarabangsa, serta kemahiran untuk melaksanakan visi anda.

Tumpuan khusus kami terhadap strategi, kepimpinan dan persekitaran perniagaan global memastikan anda memperoleh pengetahuan dan kemahiran yang komprehensif, inovatif dan terpakai.

Anda akan belajar bukan sahaja dari fakulti terulung tetapi juga dari para peserta senior lain yang membawa pengalaman perniagaan praktikal, dari pelbagai spektrum industri dan fungsi pengurusan ke bilik darjah.

Faedah ProgramFakulti bertaraf dunia15 Lokasi di Seluruh DuniaFormat MudahProgram IntensifRangkaian Alumni GlobalKurikulum Program... [-]
Qatar Doha
February 2020
Sambilan
16 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
HEC Paris in Qatar
Alamat
Tornado Tower, 16th Floor P.O Box 5825
Doha, Doha, Qatar
Website
Telefon
+974 4454 0161