Baca keterangan rasmi

Porto Business School adalah sekolah perniagaan di University Portugis terbesar, Universiti Porto. Misinya adalah pengajaran kursus siswazah dan latihan pengurusan eksekutif maju, aktiviti sampingan dengan penglibatan kekal dalam bidang penyelidikan dan perniagaan digunakan.

Porto Business School membawa bersama-sama kemahiran dan pengalaman bekas EGP-UP dan ISFEP, projek latihan eksekutif yang telah berjaya dibangunkan dalam Fakulti Ekonomi.

Sebagai sumber asas, Porto Business School mempunyai tenaga pengajar yang mempunyai pengalaman yang panjang dalam pengajaran dan penyelidikan, dari Universiti Porto (Ekonomi, Kejuruteraan, Undang-undang dan Psikologi dan Sains Pendidikan Fakulti), yang dua kategori pengajaran lain ditambah: pengurus dengan latihan akademik dan kerjaya perniagaan yang kukuh, dan guru-guru dari Universiti yang asing, orang-orang Amerika iaitu North (Central Florida, Massachusetts, Miami dan New Orleans) dan orang-orang Eropah (London Business School dan Institut Perniagaan, antara lain). Ini sambungan ke sekolah-sekolah asing yang sama, yang telah wujud sejak tahun 1988 dalam beberapa kes, memastikan tahap yang tinggi pengantarabangsaan dalam aktivitinya.

Porto Business School

Porto Business School walaupun mendapat sokongan daripada kumpulan syarikat dan organisasi rujukan lain dengan penglibatan penting dalam penubuhan badan pengurusan sekolah (Lembaga Pengarah dan Pengurusan), dan yang memastikan sambungan yang berkesan untuk Sekolah dengan dunia perniagaan Portugis . Penglibatan perniagaan dalam model tadbir urus Porto Business School adalah ada lebih luas daripada yang diperhatikan yang lain-lain Business School Portugis.

Porto Business School pada masa ini mempunyai yang berikut sebagai produk rujukan: sebuah sepenuh masa antarabangsa MBA, The Magellan MBA, dan MBA Eksekutif. Selain daripada program-program ini, Porto Business School walaupun menawarkan set kursus satu tahun siswazah, program eksekutif jangka masa pendek dan pertengahan, seminar pengurusan atasan, program latihan dalam syarikat dan perniagaan (pemilihan dan pengambilan pekerja yang berkelayakan, dan penyelidikan dan perundingan digunakan aktiviti).

Nilai-Nilai Sekolah Perniagaan Porto

  • Melakukannya dengan baik
  • Mencipta Kelainan
  • Berusaha untuk More
  • Mendidik untuk Kehidupan

Misi

Porto Business School mempunyai misi untuk meningkatkan kualiti pengurusan dan untuk menggalakkan perubahan dalam syarikat-syarikat dan organisasi lain, melalui latihan lanjutan di peringkat bedah menamatkan pengajian, penyelidikan gunaan dan perundingan. Porto Business School bercadang bertujuan untuk membangunkan satu rangkaian pengetahuan dan kecekapan dan sokongan terhadap tindakan pemimpin dan untuk daya saing syarikat di pasaran global.

Visi

Kami bertujuan untuk menjadi pemimpin dalam latihan pengurusan eksekutif, syarikat-syarikat membuat dan akademi sebelah-menyebelah dalam satu proses yang berterusan belajar dan saling menghargai satu.

PARTNERS

Porto Business School disokong oleh 36 badan-badan yang berkaitan. Berikut kini adalah rakan kongsi Porto Business School:

Akademik

Porto Business School

Bukan Akademik:

Porto Business School

Pentauliahan

Program-program MBA di Business School Porto adalah pembawa dua akreditasi antarabangsa: AMBA dan EPAS.

Porto Business School
Program diajar dalam:
English
Portugis

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

Porto Business School

The Magellan MBA adalah satu perjalanan yang disesuaikan sejak hari pertama, sempurna serba untuk menyediakan anda dengan jumlah yang terbaik kemahiran keras dan lembut, ... [+]

Dari Porto ke dunia

mengubah perjalanan hidup anda bermula di sini.

Kadang-kadang perjalanan yang hanya permulaan sesuatu yang lebih besar.

Bandar usahawan, Porto adalah bandar kedua terbesar di Portugal dan salah satu pusat ekonomi dan perindustrian terkemuka di negara ini.

Dikaitkan dengan perdagangan dan cinta kebebasan - sehingga, bahawa ia dipanggil Cidade Invicta (Undefeated City), Porto terkenal dengan azimat pusat bersejarah (Warisan Dunia UNESCO sejak tahun 1996) tetapi juga oleh dinamisme - 21st- yang abad ke Porto merupakan sebuah bandar moden dan bersemangat yang tidak pernah berhenti. ruang Its hijau dan sukan alasan, sistem pengangkutan awam yang komprehensif dan budaya sibuk dan kehidupan malam yang menjadikannya yang menyeronokkan dan bandar yang menarik, 24 jam sehari.... [-]

Portugal Porto
February 2020
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Porto Business School | Institutional video

Make change happen

Alamat lokasi
Avenida Fabril do Norte, 425
Matosinhos
Portugal

Porto, Porto District, 4460-312 PT
Media Sosial