Leonard de Vinci Group

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke Leonard de Vinci Group

Kumpulan Léonard de Vinci adalah institusi pendidikan tinggi swasta yang terkenal di Paris. De Vinci terdiri daripada tiga sekolah yang menganugerahkan ijazah yang bertauliah yang berkualiti tinggi: EMLV (Sekolah Perniagaan), ESILV (Sekolah Siswazah Kejuruteraan) dan IIM (Sekolah Reka Bentuk dan Multimedia). Rangkaian mata pelajaran yang unik yang diajar di kampus ini mewujudkan suasana interdisipliner dan interkultur yang merangsang .

Kampus itu

Terletak di tengah-tengah daerah perniagaan terbesar di Eropah, sekolah-sekolah Léonard de Vinci ditekankan pada profesionalisasi, dan objektif utama mereka adalah integrasi profesional yang berjaya para pelajar.

Kampus moden terletak berhampiran Grande Arche di tengah-tengah daerah perniagaan terbesar di Eropah - La Défense. Terletak di pusat bandar yang sibuk, kampus de Vinci adalah unik dalam menyediakan hubungan rapat dengan dunia korporat. Kampus ini dikelilingi oleh banyak tarikan termasuk ukiran moden, pusat membeli-belah, panggung wayang, kafe, dan restoran. Bangunan selamat dan sangat selamat. Kampus adalah di atas semua tempat yang optimum untuk pembelajaran untuk kombinasi sumber teknologi moden (kursus dalam talian, pangkalan data, wifi) dan dewan kuliah tradisional serta bilik darjah di samping mengakses pusat pembelajaran, FabLab, dewan sukan, restoran, dan banyak rekreasi kawasan-kawasan.

Social Open-Mindedness dan Diversity Profil

Pikiran terbuka, sukan dan budaya sosial untuk semua adalah beberapa pengasas Pôle. Nilai-nilai ini dipertahankan dalam program-program serta semasa prosedur kemasukan. Pôle mengalu-alukan dan membantu pelajar kurang upaya dalam program kami.

Perkhidmatan Pelajar

Pôle Léonard de Vinci mempunyai kemudahan pedagogi luar biasa yang menyumbang kepada cita-cita pelajar. Para pelajar juga mendapat manfaat daripada bimbingan semasa aktiviti pedagogi dan ekstra kurikulum mereka dalam persekitaran peribadi.

Pendekatan Transversal yang unik

Sekolah-sekolah di Pôle Universitaire Léonard de Vinci telah membangunkan pendekatan pedagogical yang bersifat transversal yang menggabungkan pengkhususan yang berbeza, yang membolehkan para pelajar bekerja dalam pasukan pelbagai disiplin (pengurus, jurutera, pereka), sambil maju dalam pelajaran mereka dan mendapat pengetahuan digital. Organisasi ini yang disokong oleh inkubator berbilang sekolah membawa kepada kemungkinan dua peringkat dalam bidang keusahawanan, kewangan dan pemasaran digital.

Lokasi

Paris

Pôle Universitaire Léonard de Vinci

Alamat
12 avenue Léonard de Vinci, Courbevoie
92400 Paris, Île-de-France, Perancis
Telefon
+33 1 41 16 70 86

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami