IFA Paris

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

IFA Paris - Sekolah Fesyen Antarabangsa untuk Reka Bentuk dan Perniagaan

Dengan 1200 pelajar yang mendaftar dalam program 'Sarjana Muda dan Sarjana / MBA di kampus Paris, Shanghai dan Istanbul, IFA Paris menyampaikan warisan fesyen dan kemewahan Perancis, serta inovasi dan kemampuan untuk bekerja sebagai satu pasukan di persekitaran antarabangsa.

3000 alumni kami yang mewakili lebih daripada 50 kewarganegaraan yang berbeza telah berjaya bergabung dalam dunia fesyen dan mewah.

Moto kami: kembangkan kreativiti anda, kongsi semangat kami untuk cemerlang.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai kampus, program dan banyak lagi, sila lawati www.ifaparis.com

Sekolah PARIS

IFA Paris ditubuhkan pada tahun 1982 untuk menggabungkan warisan fesyen Perancis dengan dunia global moden. Sebagai satu-satunya institusi di Paris yang menawarkan semua kursus sarjana dan pascasiswazahnya yang diajar dalam bahasa Inggeris dan Perancis, IFA Paris memenuhi badan pelajar antarabangsa dari seluruh pelosok dunia. Akademi Fesyen Antarabangsa, yang lebih dikenali sebagai IFA Paris , menawarkan pelajar kursus sarjana dalam reka bentuk dan pemasaran, dan kursus pascasiswazah dalam reka bentuk, perniagaan, komunikasi dan kemewahan dalam persekitaran kerjasama pelbagai disiplin. Dengan kampus di Paris, Shanghai dan Istanbul, IFA Paris berada di barisan hadapan dalam pendidikan fesyen dan mewah dan menawarkan kursus yang mencerminkan luasnya peluang yang ada dalam industri yang rancak ini.

Baru saja dipindahkan ke Quai de la Marne 18-24, IFA Paris menghadap ke terusan terkenal dan berada di tengah-tengah arondisemen ke-19 yang sedang membangun. Lokasi baru telah melipatgandakan ukuran kemudahan akademik sebelumnya dan menambah kemudahan baru yang luas untuk memberi manfaat kepada pelajar, termasuk bilik darjah yang lebih besar, ruang rehat pelajar, dan pusat sumber dan pengajian. Bangunan ini juga akan menempatkan beberapa ruang bengkel fesyen baru untuk menampung projek praktikal

SHANGHAI SCHOOL

IFA Paris telah menjadi sekolah fesyen terkemuka di China dan unik dalam memperlihatkan dedikasinya untuk berjaya dengan membawa pengajar fesyen profesional yang kebanyakannya Perancis. Dalam kerjasama dengan Universiti Sains Kejuruteraan Shanghai, IFA Paris menubuhkan sekolahnya di Shanghai pada tahun 2002, usahasama Sino-French yang pertama dalam pendidikan fesyen yang diluluskan oleh kerajaan China. Sekolah Shanghai IFA menawarkan peluang unik kepada pelajar antarabangsa yang ingin mendapatkan pandangan mengenai pasaran fesyen dan pasar yang paling pesat berkembang di dunia sambil menerima kurikulum berkualiti tinggi yang diajar dalam bahasa Inggeris seperti di Paris. Shanghai adalah metropolis terbuka dan ekstroversif dan pendakiannya ke dalam pangkat sebagai modal fesyen pastinya satu topik yang serius. Sejak zaman kemudian abad ke-19, Shanghai telah menjadi pusat fesyen China. Gaya Shanghai mengembara dunia pada tahun 1920-an dan 30-an dan muncul semula pada masa kini dengan pereka fesyen menggunakan campuran idea-idea tradisional dan moden untuk mencipta trend fesyen baru. Hebatnya, ia adalah pengguna moden negara yang mengubah China ke pasaran terbesar dunia untuk produk fesyen mewah dan mewah. Shanghai tidak dapat disangkal lagi Mekah untuk fesyen antarabangsa dan industri mewah. Kebanyakan jenama fesyen dan perhiasan asing, dari mewah ke pasaran massa, mengira lebih daripada satu kedai di daerah peruncitan fesyen banyak bandar dan pusat membeli-belah utama. Walaupun kereta mewah, 5 bintang hotel, dan tempat makan mewah adalah tempat biasa di pusat bandaraya, kini terdapat minat yang semakin meningkat untuk kapal layar dan jet peribadi di kalangan terkaya di China.

SEKOLAH ISTANBUL

Setelah ditubuhkan di Perancis dan China, sekolah fesyen IFA Paris kini juga hadir di salah satu bandar paling bersemangat yang terletak di persimpangan Eropah dan Asia: Istanbul.

IFA Paris sangat berbangga dapat bekerjasama dengan salah satu universiti paling terkenal di Istanbul: Universiti Nisantasi. Terletak di kompleks moden Maslak 1453, Nistantasi University menawarkan pelbagai kemudahan dan keselamatan termasuk kediaman, kedai, kafe dan restoran. Sejak penubuhan universiti ini, kampus ini telah berkembang ke beberapa kampus lain tetapi kini kampus utama baru ini menggabungkan fasad elegan, atrium cerah dengan ruang dalaman yang luas dan lapang dengan kemudahan pendidikan dan penyelidikan yang berkualiti.

Kampus Universiti Nisantasi merupakan langkah utama dalam memenuhi misi universiti untuk membangun masa depan dari masa lalu negara itu, mewujudkan pusat di pusat perniagaan Istanbul, di mana budaya, pendidikan dan pembelajaran bertemu untuk mengatasi perubahan keperluan Turki dan dunia. IFA Paris percaya bahawa ia adalah satu keistimewaan, dan juga kelebihan bagi para pelajarnya untuk memanfaatkan yang terbaik dari lokasi yang ditawarkan.

Menjadi salah satu bandar yang paling menarik dan dinamis di dunia, dan tempat yang pelbagai dengan muzium, galeri, taman dan kolej moden, Istanbul mampu menyediakan pentas bagi mereka yang ingin meneroka dan mengembangkan minat mereka sendiri, dan memulakan kerjaya dalam persekitaran perniagaan fesyen dan mewah.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati https://www.ifaparis.com

Lokasi

Paris

Alamat
18-24 Quai de la Marne
75019 Paris, Île-de-France, Perancis

Shanghai

Alamat
350 Xianxia Road
200336 Shanghai, Shanghai, China

Istanbul

Alamat
Maslak 1453 Neotech Kampüsü
34398 Istanbul, Istanbul, Turki