EDHEC Business School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

MENGAPA EDHEC

Dicipta oleh dan untuk usahawan,

Beroperasi dari kampus di Lille, Nice, Paris, London dan Singapura, EDHEC adalah salah satu daripada 15 sekolah perniagaan utama di Eropah, menduduki tempat ke-1 di seluruh dunia untuk Sarjana Kewangan. Sepenuhnya antarabangsa dan berkaitan langsung dengan dunia perniagaan, EDHEC adalah sebuah sekolah untuk perniagaan, dan bukan sebuah sekolah perniagaan, di mana kecemerlangan pengajaran dan penyelidikan memberi tumpuan kepada inovasi untuk merangsang keusahawanan dan kreativiti. Untuk perniagaan dari lahir dan didedikasikan untuk perniagaan, EDHEC menjadikan usahawan untuk hidup, mampu merombak atau mencipta perniagaan yang berjaya di mana pun mereka bekerja.

Fungsi EDHEC sebagai makmal idea asli dan menghasilkan penyelesaian inovatif yang dinilai oleh perniagaan. Falsafah pengajaran sekolah, yang diilhamkan oleh aktiviti penyelidikan memenangi anugerah, memberi tumpuan kepada "belajar dengan melakukan".

A MINDSET YANG MENETAPKAN APART US

Dicipta oleh dan untuk para usahawan, EDHEC telah merangkumi nilai-nilai asas perniagaan selama lebih dari satu abad.

Matlamat kami adalah untuk menyampaikan kunci kejayaan perniagaan kepada generasi baru pengurus dan usahawan, menyebarkan keyakinan bahawa syarikat dapat memberi kesan positif terhadap ekonomi dan masyarakat secara keseluruhan.

INDEPENDENCE

Bersungguh-sungguh untuk melindungi kemerdekaannya dalam tindakan selama 110 tahun yang lalu, EDHEC bergantung pada sumbernya sendiri untuk membiayai dan membimbing perkembangannya. Ia juga menjalankan autonomi penuh dalam strategi akademik dan saintifiknya.

PRAGMATISM

Sejak penubuhannya pada tahun 1906, EDHEC telah membina reputasinya pada pragmatisme dan pendekatan mengajar yang difokuskan pada perniagaan. Alat, pengetahuan dan tingkah laku perniagaan utama diteruskan kepada generasi pengurus.

NON-TANGGUNGJAWAB

Melalui model yang luar biasa, kandungan programnya dan nilai penyelidikannya, EDHEC memupuk perbezaannya, menggalakkan pelajar dan guru berfikir di luar kotak dan memupuk kualiti kepimpinan mereka.

SEMANGAT KEUSAHAWANAN

Sebuah sekolah perniagaan untuk perniagaan, EDHEC melatih generasi usahawan yang cepat berfikir, inventif dan bijak dan pengurus yang boleh mengubah peraturan permainan untuk mengambil pasukan dan projek yang dipercayakan kepada mereka.

FIKIRAN TERBUKA

Oleh kerana keberkesanan dalam perniagaan ditakdirkan secara unik, EDHEC amat penting dalam kepelbagaian dan kombinasi budaya, profil, amalan dan disiplin dalam pengajaran dan operasi.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Global MBAs »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Global MBA

MBA Global EDHEC

Campus Sepenuh masa 10  January 2019 Perancis Nice

MBA Global EDHEC berubah-ubah: dengan mencampurkan pendidikan perniagaan yang relevan dengan pengalaman manusia yang tidak ternilai, ini membolehkan anda mempunyai kesan yang mendalam terhadap kerjaya anda, kehidupan anda dan persekitaran anda. [+]

MBA Global EDHEC berubah-ubah: dengan mencampurkan pendidikan perniagaan yang relevan dengan pengalaman manusia yang tidak ternilai, ini membolehkan anda mempunyai kesan yang mendalam terhadap kerjaya anda, kehidupan anda dan persekitaran anda.

KEADAAN ATAS UNTUK MEMOHON EDHEC

PENGALAMAN GLOBAL BULAN

Kelas ini biasanya merangkumi lebih daripada 30 kebangsaan yang berbeza. Program ini termasuk dua ekspedisi pembelajaran di luar negara.

PERMOHONAN KARIR PERSONALIZED

Program MBA Kerjaya MBA Global EDHEC adalah program kerjaya yang inovatif yang meliputi latihan kerjaya yang diperibadikan untuk setiap peserta. Perkhidmatan Kerjaya kami berada di kedudukan # 1 di Perancis untuk Penilaian Pelajar Perkhidmatan Kerjaya (The Economist 2017).... [-]


Video

EDHEC BUSINESS SCHOOL – MAKE AN IMPACT

Contact

Alamat 393, Promenade des Anglais - BP3116 06202 Nice Cedex 3 - France
Nice, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Perancis