Read the Official Description

Kenapa EDHEC?

Dicipta oleh dan untuk para usahawan, EDHEC telah merangkumi nilai-nilai asas perniagaan selama lebih dari satu abad. Matlamat kami adalah untuk menyampaikan kunci kejayaan perniagaan kepada generasi baru pengurus dan usahawan, menyebarkan keyakinan bahawa syarikat dapat memberi kesan positif terhadap ekonomi dan masyarakat secara keseluruhan.

Program EDHEC Business School

Sejak 2014, EDHEC INTERNATIONAL BBA adalah sebahagian daripada jenama EDHEC. Oleh itu, program ini memenuhi setiap kriteria kualiti EDHEC Business School :

  • Pemilihan pelajar yang ketat yang memenuhi keperluan kemahiran dan kebolehan kami dalam pengurusan;
  • fakulti pengajaran yang dianugerahkan di seluruh dunia;
  • tumpuan antarabangsa dan multikultural yang kuat;
  • dialog berterusan antara syarikat dan nasihat karier peribadi semasa kajian pelajar dan kerjaya profesional kami.

Angka Utama

  • 121.5 2015-2016 bajet disatukan dalam M €
  • 1000 dan lebih banyak dermasiswa yang diberikan dalam 5 tahun
  • 100 kerakyatan
  • 7900 pelajar (49% pelajar antarabangsa)
  • 25% belanjawan kami didedikasikan untuk penyelidikan
  • 30000 graduan di 125 negara

5 Kampus

Dua kampus akademik di Lille dan Nice menawarkan kemudahan dan peralatan di peringkat tertinggi di seluruh dunia, dan menganjurkan semua aktiviti EDHEC dari latihan awal ke pembangunan dan penyelidikan yang berterusan. Kampus-kampus di Paris, London dan Singapura terutama didedikasikan untuk latihan dan penyelidikan yang berterusan, dan berinteraksi dengan syarikat-syarikat dalam kedua-dua bidang ini.

Fakulti dan Penyelidik

Fakultas dan penyelidik EDHEC, yang membentuk komunitas akademik EDHEC, termasuk profesor dan penyelidik tetap serta profesor afiliasi dan rekan penyelidik, tersebar di seluruh kampus Lille, Nice, Paris, Singapura, dan London. Fakulti ini adalah pusat kepada reputasi dan pertumbuhan EDHEC pada skala nasional dan antarabangsa.

Mengenai EDHEC

Beroperasi dari kampus di Lille, Nice, Paris, London dan Singapura, EDHEC adalah salah satu daripada 20 sekolah perniagaan di dunia. Sepenuhnya antarabangsa dan berkaitan langsung dengan dunia perniagaan, EDHEC adalah sebuah sekolah untuk perniagaan, dan bukan sebuah sekolah perniagaan, di mana kecemerlangan pengajaran dan penyelidikan memberi tumpuan kepada inovasi untuk merangsang keusahawanan dan kreativiti. Untuk perniagaan dari lahir dan didedikasikan untuk perniagaan, EDHEC menjadikan usahawan untuk hidup, mampu merombak atau mencipta perniagaan yang berjaya di mana pun mereka bekerja.

Fungsi EDHEC sebagai makmal idea asli dan menghasilkan penyelesaian inovatif yang dinilai oleh perniagaan. Falsafah pengajaran sekolah, yang diilhamkan oleh aktiviti penyelidikan memenangi anugerah, memberi tumpuan kepada "belajar dengan melakukan".

Programs taught in:
English
Perancis

Sekolah ini juga menawarkan:

Address
Avenue Gustave Delory,24
59100 Roubaix, Hauts-de-France, Perancis
Address
Promenade des Anglais,393
06200 Nice, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Perancis
Address
18 Rue du 4 septembre
75002 Paris, Île-de-France, Perancis