Baca keterangan rasmi

Kenapa EDHEC

Dicipta oleh dan untuk usahawan,

Beroperasi dari kampus di Lille, Nice, Paris, London dan Singapura, EDHEC adalah salah satu daripada 15 sekolah perniagaan utama di Eropah, menduduki tempat ke-1 di seluruh dunia untuk Sarjana Kewangan. Sepenuhnya antarabangsa dan berkaitan langsung dengan dunia perniagaan, EDHEC adalah sebuah sekolah untuk perniagaan, dan bukan sebuah sekolah perniagaan, di mana kecemerlangan pengajaran dan penyelidikan memberi tumpuan kepada inovasi untuk merangsang keusahawanan dan kreativiti. Untuk perniagaan dari lahir dan didedikasikan untuk perniagaan, EDHEC menjadikan usahawan untuk hidup, mampu merombak atau mencipta perniagaan yang berjaya di mana pun mereka bekerja.

Fungsi EDHEC sebagai makmal idea asli dan menghasilkan penyelesaian inovatif yang dinilai oleh perniagaan. Falsafah pengajaran sekolah, yang diilhamkan oleh aktiviti penyelidikan memenangi anugerah, memberi tumpuan kepada "belajar dengan melakukan".

A Mindset yang Memilih Kami Selain

Dicipta oleh dan untuk para usahawan, EDHEC telah merangkumi nilai-nilai asas perniagaan selama lebih dari satu abad.

Matlamat kami adalah untuk menyampaikan kunci kejayaan perniagaan kepada generasi baru pengurus dan usahawan, menyebarkan keyakinan bahawa syarikat dapat memberi kesan positif terhadap ekonomi dan masyarakat secara keseluruhan.

Kemerdekaan

Bersungguh-sungguh untuk melindungi kemerdekaannya dalam tindakan selama 110 tahun yang lalu, EDHEC bergantung pada sumbernya sendiri untuk membiayai dan membimbing perkembangannya. Ia juga menjalankan autonomi penuh dalam strategi akademik dan saintifiknya.

Pragmatisme

Sejak penubuhannya pada tahun 1906, EDHEC telah membina reputasinya pada pragmatisme dan pendekatan mengajar yang difokuskan pada perniagaan. Alat, pengetahuan dan tingkah laku perniagaan utama diteruskan kepada generasi pengurus.

Bukan Konkritisme

Melalui model yang luar biasa, kandungan programnya dan nilai penyelidikannya, EDHEC memupuk perbezaannya, menggalakkan pelajar dan guru berfikir di luar kotak dan memupuk kualiti kepimpinan mereka.

Semangat keusahawanan

Sebuah sekolah perniagaan untuk perniagaan, EDHEC melatih generasi usahawan yang cepat berfikir, inventif dan bijak dan pengurus yang boleh mengubah peraturan permainan untuk mengambil pasukan dan projek yang dipercayakan kepada mereka.

Fikiran terbuka

Oleh kerana keberkesanan dalam perniagaan ditakdirkan secara unik, EDHEC amat penting dalam kepelbagaian dan kombinasi budaya, profil, amalan dan disiplin dalam pengajaran dan operasi.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

EMBA

EDHEC Business School

The Executive MBA Edhec adalah program tiga kali terakreditasi dari salah satu sekolah perniagaan terkemuka di Eropah. Ia direka untuk pengurus berpengalaman, usahawan da ... [+]

The Executive MBA Edhec adalah program tiga kali terakreditasi dari salah satu sekolah perniagaan terkemuka di Eropah. Ia direka untuk pengurus berpengalaman, usahawan dan eksekutif kanan yang ingin mengalami perubahan profesional. Program separuh masa selama 16 bulan, yang berpusat di Opera Paris atau Lille, akan membolehkan anda menyatukan kemahiran peringkat eksekutif anda, meningkatkan kemakmuran diri dan kemahiran kepimpinan anda dan mempertajam prospek global anda untuk memacu prestasi organisasi anda dalam hari yang mencabar dan sentiasa mengubah persekitaran perniagaan.

Membina Orang untuk Membina Perniagaan

MBA Eksekutif EDHEC adalah program yang seimbang yang direka oleh perniagaan untuk perniagaan anda yang menggabungkan masukan akademik yang serius dari pakar-pakar perniagaan yang berpengalaman dengan pendekatan secara langsung kepada cabaran kehidupan perniagaan yang sebenar.Ini sebabnya kami telah merancang program ini untuk menawarkan gabungan keperluan perniagaan dan pembelajaran peribadi untuk membolehkan anda memaksimumkan nilai dan pengalaman mengikut matlamat anda.... [-]

Perancis Paris Roubaix
Feb. 2020
English
Sambilan
16 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Global MBA

EDHEC Business School

MBA Global EDHEC berubah-ubah: dengan mencampurkan pendidikan perniagaan yang relevan dengan pengalaman manusia yang tidak ternilai, ini membolehkan anda mempunyai kesan ... [+]

Jika anda ingin mendapatkan pendidikan perniagaan dunia nyata dan membangunkan perspektif antarabangsa untuk membantu anda membangun, mempercepat atau mengubah laluan kerjaya anda, maka program MBA Global EDHEC di Nice, selatan Perancis boleh menjadi pilihan yang sesuai untuk anda.

Semasa program selama 10 bulan, anda akan berpeluang untuk berkongsi, belajar dan berhubung dengan rakan-rakan peserta dari setiap benua di dunia - biasanya kita mempunyai kira-kira 100 pelajar dari 30 negara yang berbeza-beza digabungkan dengan fakulti antarabangsa yang sangat beragam dan cemerlang. pengalaman yang benar-benar global. Pilihan peribadi termasuk trek khas dan projek yang direka khusus untuk 3 bulan program anda, membolehkan anda menyesuaikan program mengikut matlamat profesional anda.... [-]

Perancis Nice Paris Roubaix
Januari 2020
English
Sepenuh masa
10 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

EDHEC BUSINESS SCHOOL – MAKE AN IMPACT

Alamat
393, Promenade des Anglais - BP3116 06202 Nice Cedex 3 - France
Nice, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Perancis
Alamat
16-18 Rue du 4 septembre, 75002 Paris, France
75002 Paris, Île-de-France, Perancis
Alamat
Avenue Gustave Delory, 24
59057 Roubaix, Hauts-de-France, Perancis