Baca keterangan rasmi

EFMD Equis Accredited AACSB Accredited

Ditubuhkan pada tahun 1899, Burgundy School of Business adalah sekolah pengajaran dan penyelidikan terkemuka antarabangsa, terima kasih atas pentauliahan negara dan antarabangsa: AACSB dan EQUIS.

BSB menawarkan program peringkat tinggi dalam pengurusan, dari peringkat sarjana hingga peringkat pascasiswazah dengan pelbagai pengkhususan.

Kedudukan kami mengesahkan kepakaran kami:

  • Mempunyai Sekolah Perniagaan Teratas 1% di dunia dengan akreditasi berganda: AACSB dan EQUIS
  • 77 Master dalam Pengurusan di dunia - Financial Times, 2018.
  • Teratas 6 Sarjana Muda Terbaik di Perancis - L'Etudiant, 2018.
  • Master pertama dalam Pengurusan Kebudayaan di Perancis -Eduniversal 20178.
  • Sarjana Khusus dalam Pengurusan Wain di Perancis (ke-3 di dunia) -Eduniversal 2018.
  • Top 15 Sekolah Perniagaan Perancis terbaik - Peringkat Kebangsaan untuk Sekolah Perniagaan yang disahkan, yang diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan Perancis, 2018.

BSB juga menekankan kepakarannya dalam pengurusan wain dengan Sekolah Wainnya


Tetapi kita lebih daripada sekadar sebuah sekolah perniagaan. Kami percaya dalam model khas dan berbeza yang memberi tumpuan kepada pelajar, inilah sebabnya kami mewujudkan idea lain tentang pendidikan unggul.

Kami tidak mahu memberi syarat kepada pelajar untuk berfikir cara tertentu: kerjaya kami adalah untuk memberi mereka semua alat yang digunakan untuk membina identiti peribadi dan profesional mereka sendiri. Secara keseluruhannya, kami membuat model sekolah alternatif ini hidup sambil memupuk semangat berpikiran terbuka dan semangat keusahawanan. Ini juga mengapa kami berbangga untuk mengalu-alukan pelajar dari seluruh dunia dengan profil yang berbeza: kami yakin bahawa perpaduan dan kepelbagaian menawarkan inovasi, kreativiti dan prestasi terbaik.

Fakulti kami sangat berkelayakan dengan 78 guru tetap dan 350 penutur pakar. 36% guru kami dari luar negara dan kampus kami adalah multikultural dengan 66 kewarganegaraan yang berbeza dalam kalangan pelajar, yang menawarkan pengalaman antarabangsa yang kuat.

Akhirnya, sebuah pelayan berdedikasi di sini untuk membantu pelajar antarabangsa dengan integrasi mereka kepada cara hidup Perancis: mengambil di stesen, penginapan, lawatan bandar dan rantau, kerja kertas, bengkel percuma ...

Sokongan kami: Kursus diajar dalam kumpulan kecil: 20 hingga 40 pelajar setiap kelas sahaja untuk menawarkan pelajar pendekatan langsung terbaik. Bagi kami, mengetahui pelajar kami adalah kunci untuk menyokong mereka dengan cara yang terbaik.

Pedagogi inovatif kami: Kerja kumpulan, persembahan lisan, masalah syarikat, projek perniagaan, permainan perniagaan, penciptaan syarikat, misi perundingan, penempatan kerja ...

Datang dan sertai kami di Burgundy!

Cita-cita kami adalah untuk melatih para pengurus dan usahawan yang berbeza.

KAMI ADALAH BSB !

Program diajar dalam:
  • English
  • Perancis

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

Burgundy School of Business

The MBA Wine ... [+]

Objektif program

The MBA Wine

Program ini, yang mempunyai komersil yang kuat

Ia sesuai untuk mereka yang ingin mencapai kedudukan pengurusan menengah dan ke atas dalam industri atau membuat perniagaan mereka sendiri tetapi ia juga menawarkan pelbagai hasil profesional yang lebih luas.

Kekuatan program

Pengetahuan mendalam mengenai kemahiran perniagaan tertentu yang diperlukan untuk wain global

Kandungan pedagogik peringkat tinggi yang disediakan oleh ahli fakulti dan profesional industri

Fakulti pakar: Master of Wine, pembuat wain, penulis wain terkenal di dunia, termasuk banyak Ph.D. pemegangSeorang Ketua program dengan 25 tahun pengalaman kerja tangan dan pengurusan dalam WainMelawat pensyarah dari kedua-dua bidang profesional dan akademik yang mencerminkan sifat antarabangsa Sekolah... [-]
Perancis Dijon
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
ESC Dijon Bourgogne
Alamat
29 Rue Sambin
21000 Dijon, Bourgogne-Franche-Comté, Perancis
Website
Telefon
+33 3 80 72 59 00
Alamat
Campus Lyon Immeuble Milky Way 42 Cours Suchet
69002 Lyon, Auvergne-Rhône-Alpes, Perancis
Website
Telefon
+33 428 297 720