University of Management and Technology - Pakistan

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti Pengurusan dan Teknologi ( UMT ) berakar umbi dalam Institut Kepimpinan dan Pengurusan (ILM), yang ditubuhkan di Lahore pada tahun 1990. Dihasilkan oleh kejayaan besar ILM, institusi memohon Piagam Universiti, yang diberikan kepadanya pada tahun 2004.

UMT adalah projek dari ILM Trust. Ia adalah sebuah organisasi persendirian yang bebas daripada keuntungan. Ijazahnya diiktiraf sepenuhnya oleh Suruhanjaya Pengajian Tinggi (HEC) Pakistan. Pada bulan September 2007, HEC menganugerahkan Kategori "W" kepada UMT . UMT kini berada di kalangan beberapa universiti terpilih di negara ini dalam kategori ini.

Universiti Pengurusan dan Teknologi ( UMT ) merupakan salah satu institusi pengajian tinggi terkemuka di negara ini. Ia adalah sebuah institusi pendidikan bersama di bandar yang didedikasikan untuk kecemerlangan pengajaran dan penyelidikan. Ia menyediakan pelbagai program ijazah yang sepadan dengan piawaian antarabangsa.

Universiti amat bangga dengan iklim institusi dan budaya akademiknya. Ia menyediakan persekitaran mesra dan sangat menyokong para pelajarnya. Terdapat banyak peluang untuk interaksi positif antara pelajar dan fakulti. UMT menggalakkan para pelajar untuk menerima idea-idea baru, untuk bertanya soalan objektif dan memberi perhatian kepada perincian untuk menanamkan peserta dengan bakat untuk pembelajaran sepanjang hayat. Ia menghargai kebebasan bersuara, membenarkan perbezaan pendapat dan mengalu-alukan kepelbagaian pandangan. Ia bertujuan untuk menghasilkan individu-individu yang baik yang dapat memberikan sumbangan positif kepada masyarakat pada tahap peribadi dan profesional.

UMT percaya bahawa Universiti mempunyai peranan utama dalam menghasilkan rakyat yang akan menjadi pemimpin dan pembuat keputusan masa depan. Lebih dari itu, UMT berbangga dengan program akademik yang berkualiti tinggi. Kurikulum ini bukan sahaja memberikan asas yang mantap bagi disiplin yang terlibat tetapi juga memberikan kemahiran dan pakar khusus yang dicari oleh para pelajar.

Universiti menanggapi perubahan di tempat kerja dan dalam biasiswa akademik. Kursus-kursusnya sangat menuntut dan relevan dengan keperluan persekitaran kerja moden. Di UMT , pembelajaran sepanjang hayat bukan sekadar slogan. UMT menyediakan asas untuk pembangunan profesional kedua-dua guru dan pelajar.

Lokasi

Lahore

Alamat
Lahore, Punjab, Pakistan