Baca keterangan rasmi

Suleman Dawood School of Business (SDSB) Sepanjang Tahun

The Business School, yang ditubuhkan pada tahun 1986, adalah yang pertama daripada sekolah-sekolah di Lahore Universiti Sains Pengurusan (Lums).

Keperluan untuk kurikulum yang mencabar dan sesuai mencadangkan penggunaan kajian kes dan bukan kuliah konvensional untuk menyampaikan pengetahuan. Keputusan ini disokong oleh kerjasama yang rapat dengan Harvard Business School dan University of Western Ontario (Uwo), kedua-duanya adalah perintis dalam falsafah ajaran ini.

Pada masa yang sama, komitmen ke arah kecemerlangan akademik dan profesional disokong oleh "Jawatankuasa Ziarah", yang terdiri daripada ahli akademik dan pentadbir dari universiti dan institusi terkenal di seluruh dunia termasuk Harvard, Uwo, IMD, Cambridge, Stanford, McGill dan Institut Pengurusan Asia.

Sekolah ini menawarkan pelbagai program termasuk intensif sepenuh masa MBA, seminggu akhir Executive MBA, Pengurusan PhD berdasarkan kursus dan program Sarjana Muda dengan jurusan Perakaunan dan Kewangan, dan Sains Pengurusan. Di samping itu, Pusat Pembangunan Eksekutif Rausing (REDC) menawarkan program jangka masa pendek untuk eksekutif. Sekolah ini juga menjalankan penyelidikan ekonomi dan pengurusan yang ketat melalui Sektor Strategik Pusat Penyelidikan, Pusat Pembangunan Enterprise Sosial dan Pusat Penyelidikan Kes.

Lums mengekalkan hubungan yang rapat dengan dunia perniagaan, yang bertindak sebagai sumber nasihat dan maklumat. Interaksi ini bukan sahaja membantu untuk mengekalkan kurikulum yang relevan dengan keperluan organisasi perniagaan, tetapi juga memastikan bahawa pelajar didedahkan dengan dinamik dunia korporat.

Pemimpin perniagaan secara aktif berinteraksi dengan kedua-dua fakulti dan pelajar melalui lawatan yang kerap, seminar dan sebagai penceramah jemputan dan perspektif mereka memperkayakan pengalaman bilik darjah. Selain itu, hubungan industri yang diperkukuhkan dengan penglibatan fakulti MBA dalam pengajaran dan latihan dalam program pembangunan eksekutif yang dihadiri setiap tahun oleh lebih 2,000 eksekutif kanan dan pengurus dari dunia korporat.

Kami bertekad untuk menyediakan keperluan pendidikan yang berbeza-beza daripada sesuatu badan pelajar dengan budaya yang pelbagai dan secara geografi dengan menyediakan mereka dalam bidang akademik, secara peribadi, dan profesional, dan dengan menyediakan mereka akses kepada peluang untuk membuat perbezaan.

Tiga dekad dan lebih 2000 graduan kemudian ia disenaraikan sebagai salah sebuah sekolah perniagaan terkemuka di rantau ini. SDSB terus menjadi pilihan pertama pelajar di Asia Selatan. Inilah yang membuat kerjasama dengan SDSB usaha yang berbaloi.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

Suleman Dawood School of Business

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) program di Suleman Dawood School of Business (SDSB) di Lums menyediakan pengalaman akademik sengit dan mencabar, yang melibatkan dua ... [+]

Mengapa Lums MBA?

"Saya menyertai Lums di musim panas tahun 1991 di kampus lama. Untuk orientasi musim panas kami antara lain, kami diperkenalkan kepada komputer dan diberi dua cakera liut setiap satu! Yang datang dari latar belakang bilik darjah tradisional, kaedah kes pengajaran merasakan menakutkan. Saya bernasib baik kerana telah diajar oleh fakulti pengasas Lums, dengan kurang daripada 100 pelajar di kampus. Saya membuat persahabatan sepanjang hayat semasa saya di Lums. Walaupun WAC adalah pemutus kembali mengumpan sarapan Halwa Puri disimpan kita pergi, tidak melupakan perlawanan tengah malam bola keranjang. tidak keberatan melakukannya sekali lagi! "

Aali Shafi MBA 1993, Naib Presiden Eksekutif & Ketua Perniagaan dan MCB Bank Ltd... [-]

Pakistan Lahore
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu