Baca keterangan rasmi

Mengenai

Bagi pihak Lembaga Pengarah, Lembaga Pemegang Amanah, Lembaga Penasihat Kolej dan Majlis Penasihat Pelajar, saya mengalu-alukan anda ke Kolej Teluk, Muscat. Kami di Kolej Teluk sentiasa berusaha untuk meningkatkan dan mengukuhkan pengetahuan akademik para pelajar kami melalui ketabahan, kerja keras, inovasi dan idea-idea kreatif. Kami juga memberi tumpuan kepada mengukuhkan kemahiran berfikir kritis dan keupayaan analisis pelajar kami. Ini dilakukan melalui pemindahan pengetahuan dan perkongsian pengetahuan menggunakan pelbagai sumber yang berkaitan dengan pendidikan tinggi dan berkaitan dengan program pendidikan tinggi yang kami sampaikan. Ketekunan kami dalam memahami dan menyampaikan program pendidikan tinggi yang diiktiraf di peringkat antarabangsa telah memberikan kami kelebihan tersendiri dan telah membolehkan kami melakukan dengan kualiti istimewa.

Visi

Visi

Sumbangan untuk membangunkan arah pendidikan tinggi di Oman, menghasilkan graduan dengan kemampuan untuk berfikir, mencapai dan unggul dalam penyelidikan dan keusahawanan.

Misi

Menawarkan kelayakan akademik yang diiktiraf di peringkat antarabangsa yang sesuai dengan keperluan pelajar, pasaran pekerjaan dan memenuhi piawaian antarabangsa.

Fakulti Akademik

  • Fakulti Pengajian Asasi
  • Fakulti Pengajian Perniagaan dan Pengurusan
  • Fakulti Sains Komputer
  • Pusat Pengajian Siswazah

Kehidupan di Oman

Kesultanan Oman, dengan keluasan 309,500 km persegi, meliputi pelbagai topografi seperti gunung, padang pasir kering, dan dataran yang subur. Ia terletak di tengah-tengah tiga negara Arab yang lain. Di barat daya, ia bersempadan dengan Republik Yaman, Kerajaan Arab Saudi di barat, dan Emiriah Arab Bersatu di utara.

Orang Oman sangat mesra dan penuh kasih. Bahasa Arab adalah bahasa utama Oman tetapi bahasa Inggeris sering digunakan. Oman adalah orang yang agak konservatif dan menghormati privasi mereka dan agama mereka. Semasa bulan suci Ramadhan, semua umat Islam berpuasa pada waktu siang hari. Pengunjung ke negara ini perlu ingat bahawa makan, minum dan merokok tidak dibenarkan di khalayak ramai pada masa ini.

Iklim di Muscat agak menyenangkan semasa musim sejuk dengan suhu purata 30o C pada siang hari dan turun ke sekitar 18oC pada waktu malam. Walau bagaimanapun, semasa musim panas, Muscat terik pada 45o C - 48o C.
Restoran antarabangsa didapati di seluruh Oman, dari kedai makanan cepat saji untuk memasak fusion. Harga berpatutan dan hidangan tiga hidangan boleh didapati sesuai dengan apa-apa belanjawan.

Lapangan Terbang Muscat adalah 20 km dari Gulf College. Terdapat agensi sewa kereta di lapangan terbang dan teksi dan bas disediakan.

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

Gulf College, MUSCAT, SULTANATE OF OMAN

MBA bertujuan untuk menawarkan program yang inovatif, dinamik dan fleksibel yang menganggap secara kritis perkembangan dalam kajian akademik Pengurusan dan perubahan kont ... [+]

Gambaran keseluruhan

Program yang ditawarkan dalam kerjasama akademik dengan Cardiff Metropolitan University, UK:

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (Umum) dan dengan Pathways dalam bidang berikut:

Pengurusan projekKewanganPemasaranKewangan IslamPengurusan Sektor KesihatanCara PengajianSambilanSepenuh masaTempoh Program2 tahun lebih kurang. untuk sambilan14 bulan lebih kurang. untuk sepenuh masa

Tujuan Pendidikan Program

Menawarkan program inovatif, dinamik dan fleksibel yang secara kritis mempertimbangkan perkembangan dalam kajian akademik Pengurusan dan konteks pengurusan yang berubah dalam konteks antarabangsa;Untuk secara kritis meneroka isu tuntutan dan penawaran dalam persekitaran perniagaan global.Untuk memajukan pengetahuan pelajar tentang kerumitan memahami hubungan antara ideologi dengan tanggungjawab pengurus di tempat kerja. Ini adalah selaras dengan Pelan Strategik Kolej Teluk, yang bertujuan memastikan pelajar mempunyai akses kepada sokongan berkualiti tinggiUntuk menyediakan rangka kerja teoritis yang kukuh untuk pelajar membangunkan pemahaman yang bersepadu dan kritikal terhadap Pengurusan; ini disediakan melalui hasil pembelajaran yang jelas dan kriteria penilaian, yang disediakan untuk setiap modul pelajar dari permulaan kursus.Untuk membangunkan pelajar, pelbagai kemahiran intelektual yang mencerminkan kekukuhan yang diperlukan di Tahap 7. Ini harus menunjukkan dalam lepasan tahap autonomi pelajar dan arahan diri untuk membantu memperlihatkan inisiatif, keaslian bersama integriti dan penghakiman etika, dalam pemahaman Pengurusan.Berapakah kosnya?... [-]
Oman Seeb
Oktober 2019
Sepenuh masa
Sambilan
14 - 24 months
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu