IPADE Business School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai IPADE

IPADE Business School ditubuhkan pada tahun 1967 oleh sekumpulan ahli perniagaan yang terkemuka dengan tujuan untuk membangunkan pemimpin masa depan dengan keupayaan untuk memacu pertumbuhan sosial dan ekonomi, berakar umbi dalam integriti peribadi, tanggungjawab sosial dan visi global.

IPADE sekilas

Sejarah

IPADE Business School diasaskan pada tahun 1967.

Fakulti

11 jabatan akademik kami terlibat dalam pendidikan peserta dari Program IPADE yang berbeza.

Alumni

Lebih 37,000 pelajar telah menamatkan pengajian daripada kelas-kelas IPADE Ia adalah kumpulan terpilih dari kalangan perniagaan dari pelbagai sektor, dengan minat yang beragam, berkongsi IPADE sebagai titik nod; untuk IPADE graduannya merupakan nilai yang paling penting.

Kedudukan

IPADE mempunyai kehadiran yang luar biasa dalam kedudukan antarabangsa dan domestik yang berbeza, yang diterbitkan oleh Financial Times, Forbes dan Expansion CNN yang mempertimbangkan dan menilai sekolah perniagaan terbaik dan program mereka.

Pentauliahan

Kualiti dan konsistensi IPADE telah membolehkan ia memperoleh tiga akreditasi antarabangsa yang diberikan kepada sekolah perniagaan yang paling penting di dunia.

Jawatankuasa Penasihat

IPADE Business School telah mempromosikan dialog antarabangsa dengan melibatkan dua sekolah perniagaan paling berprestij di dunia: Harvard Business School dan IESE Business School.

Kampus

IPADE mempunyai tiga kampus utama yang terletak di Mexico City, Monterrey dan Guadalajara. Untuk memenuhi keperluan masyarakat di bandar-bandar kecil di dalam negara, IPADE juga menawarkan program-programnya di kampus satelit sementara di seluruh Mexico.

Metodologi

Menggunakan Kaedah Kes, peserta menyempurnakan kemahiran pengurusan mereka dengan menjalankan pengesanan, analisis, dan diagnosis masalah perniagaan yang sebenar.

Kaedah Kes menggunakan bahan akademik (kes perniagaan) berdasarkan cabaran organisasi sebenar dianalisis dari perspektif yang berbeza. Proses ini dibahagikan kepada tiga peringkat: kajian peribadi, kerja berpasukan, dan sesi pleno yang diketuai seorang profesor pakar.

Melukis pada kes-kes dan menyertakan nota teknikal, para peserta memperoleh pengetahuan yang diperlukan mengenai asas-asas pengurusan perniagaan. Penceramah tetamu dan profesor yang melawat menyediakan input, kepakaran dan pengalaman hidup tambahan.

1. Kajian Peribadi

Peserta menggunakan pengalaman peribadi mereka dengan situasi yang digariskan untuk menilai isu-isu dan membuat pelan tindakan.

2. Kerja berpasukan

Pasukan peserta menggabungkan analisis peribadi dan pleno mereka untuk membuat keputusan seolah-olah mereka adalah lembaga pengarah syarikat.

3. Sesi Plenari

Kes ini dianalisis dengan menggunakan input dari seluruh kelas di bawah bimbingan profesor pakar.

Kerja sosial

Yayasan El Peñón dan Colegio Montefalco adalah dua institusi pendidikan untuk keluarga yang kurang bernasib baik yang tinggal di negeri Morelos timur. Kedua-dua sekolah adalah sebahagian daripada inisiatif tanggungjawab sosial IPADE. Jabatan Pembangunan Institusi menghubungkan kedua peserta dan alumni dengan inisiatif khusus yang dipromosikan oleh sekolah-sekolah untuk membantu menyokong pendidikan kanak-kanak, remaja, dan keluarga mereka.

Lokasi

Bandar Mexico

Alamat
Floresta No. 20 Col. Clavería,
Del. Azcapotzalco
Mexico City, C.P. 02080

Bandar Mexico, Bandar Mexico, Mexico

Monterrey

Alamat
Blvd. Díaz Ordaz No. 100,
Col. Privada Sta. María,
Monterrey, N.L., C.P. 646550

Monterrey, Nuevo Leon, Mexico

Guadalajara

Alamat
Av. Carlos Llano Cifuentes No. 3000,
Fracc. El Río Country Club,
El Arenal, Jalisco, C.P. 45350

Guadalajara, Jalisco, Mexico

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi