Baca keterangan rasmi

Strathclyde Business School (SBS) mempunyai sejarah panjang dan bangga menjadi sekolah perniagaan yang inovatif - dan sebahagian daripada universiti teknologi terkemuka - dengan 'pembelajaran yang berguna' di hati. SBS dinamakan Sekolah Perniagaan Tahun dalam penghargaan Times Higher Education 2016. Anugerah ini dibuat sebagai pengiktirafan terhadap sikap inovatif dan keusahawanan Sekolah Perniagaan dan prestasi keseluruhannya 'cemerlang'.

Strathclyde adalah sebuah sekolah perniagaan yang diiktiraf tiga: satu daripada 89 di dunia dan sekolah perniagaan pertama di Scotland mendapat tiga akreditasi, memegang akreditasi dari badan-badan antarabangsa, AMBA, AACSB dan EQUIS. Selain akreditasi tiga. Ia juga fakulti universiti pertama Eropah yang akan dianugerahkan lesen untuk mengendalikan program MBA di Emiriah Arab Bersatu.

Jurusan subjek dan unit-unit pakar sekolah berkolaborasi untuk memberikan program pascasiswazah dan pengajaran pascasiswazah yang khusus dan menyeluruh, lengkap dan menyeluruh.

Program MBA utama sekolah ini telah tersedia di luar UK sejak 1988, dengan beribu-ribu peserta kursus MBA kini lulus dan lebih banyak kini sedang belajar di negara mereka sendiri. Program ini mempunyai banyak laluan belajar, tetapi kami menekankan pendekatan 'satu MBA' kami. MBA eksekutif yang anda belajar melalui salah satu pusat antarabangsa kami adalah program yang sama seperti yang anda akan belajar di Glasgow, dan ahli akademik yang menyampaikan elemen teras program di negara anda juga menyampaikan MBA di Glasgow.

Format program direka khas untuk eksekutif sibuk yang perlu menggabungkan kerjaya dan komitmen keluarga dengan tuntutan kajian MBA. Fleksibiliti pendekatan sambilan membolehkan peserta lulus dalam tempoh dua tahun. Walau bagaimanapun, kajian itu mungkin tersebar lebih lama jika perlu, sehingga maksimum enam tahun.

The Strathclyde Executive MBA ditawarkan secara paruh waktu melalui pusat-pusat antarabangsa kami di:

  • Bahrain
  • Dubai i
  • Greece
  • Malaysia
  • Oman
  • Singapura
Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

EMBA

University of Strathclyde Business School

Strathclyde Business School (SBS) mempunyai sejarah yang panjang dan bangga menjadi sebuah sekolah perniagaan yang inovatif - dan sebahagian daripada sebuah universiti te ... [+]

The Strathclyde MBA telah disediakan di luar UK sejak tahun 1988, dengan beribu-ribu peserta kursus MBA kini sukatan, dan banyak lagi yang sedang belajar di negara mereka sendiri.

The Strathclyde MBA mempunyai laluan kajian banyak, tetapi kami menekankan pendekatan 'satu MBA' kami. MBA Eksekutif anda belajar melalui salah satu daripada pusat-pusat antarabangsa kami betul-betul program yang sama seperti yang anda akan belajar di Glasgow, dan ahli akademik yang menyampaikan unsur-unsur teras program ini di negara anda juga menyerahkan MBA di Glasgow.

Format program direka khas untuk eksekutif yang sibuk yang memerlukan untuk menggabungkan komitmen kerjaya dan keluarga dengan tuntutan pengajian MBA. Fleksibiliti pendekatan sambilan membolehkan peserta untuk menamatkan pengajian dalam tempoh dua tahun. Walau bagaimanapun, kajian boleh merebak tempoh yang lebih lama jika perlu, untuk maksimum enam tahun.... [-]

Yunani Athens Singapura Singapore Switzerland Zürich Bahrain Manama مليسيا Petaling Jaya Kuala Lumpur Oman Muscat Emiriah Arab Bersatu Dubai Abu Dhabi Itali Milan Jerman Munich China Beijing Perancis Toulouse  + 20 Lagi
Og 2019
English
Sambilan
24 bulan
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

MBA

University of Strathclyde Business School

The Strathclyde MBA mengambil eksekutif berpengalaman dari pelbagai latar belakang, dan melengkapkan mereka dengan pengetahuan, kemahiran dan orientasi strategik untuk me ... [+]

The Strathclyde MBA

Membangunkan pengurus bercita-cita tinggi ke dalam keusahawanan pemimpin perniagaan, strategik.

The Strathclyde MBA mengambil eksekutif berpengalaman dari pelbagai latar belakang, dan melengkapkan mereka dengan pengetahuan, kemahiran dan orientasi strategik untuk mengekalkan dan perniagaan skala dalam perniagaan global hari ini.

Apakah Strathclyde MBA?

The Strathclyde MBA bukan sahaja satu program perniagaan, ia adalah satu merangsang, mencabar, yang mengubah hidup pengalaman, yang akan membuat anda soalan, berfikir semula dan menilai semula bagaimana anda menjalankan perniagaan.

The Strathclyde MBA adalah sangat pengalaman dan berdasarkan pembelajaran kolaboratif. Pelajar berkongsi pengalaman kerja yang pelbagai, pengetahuan, pemahaman dan kemahiran.... [-]

United Kingdom Glasgow Itali Milan Jerman Munich China Beijing Perancis Toulouse  + 6 Lagi
Og 2019
English
Sepenuh masa
12 - 36 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Strathclyde Business School

Matlamat kami adalah untuk membangunkan pengarah dan pengurus yang berpotensi tinggi untuk menjadi pemimpin yang cemerlang dalam bidang perniagaan pakar mereka sendiri. P ... [+]

Mengapa kursus ini?

MBA dengan pengkhususan dalam Pengajian Kepimpinan telah dibangunkan oleh Strathclyde Business School (SBS) dan Tabung Amanah Yayasan Kepimpinan (LTF).

Kelayakan & Pengalaman

Jika anda belajar untuk ijazah sarjana muda di institusi bukan UK kami memerlukan salinan transkrip ijazah anda. Kelayakan profesional juga akan dipertimbangkan. sekurang-kurangnya 28 tahun. mempunyai sekurang-kurangnya sepenuh masa pengalaman lepasan ijazah tiga tahun di mana pengurusan manusia dan sumber telah memainkan peranan penting.

[-]
United Kingdom Glasgow Itali Milan Jerman Munich China Beijing Perancis Toulouse  + 6 Lagi
Og 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
24 - 36 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

MBA Sambilan

University of Strathclyde Business School

Kita tahu tidak semua orang boleh, atau sememangnya mahu belajar sepenuh masa atau oleh golongan petang. Itulah sebabnya laluan pembelajaran yang fleksibel kami membolehk ... [+]

Mengapa kursus ini?

Kita tahu tidak semua orang boleh, atau sememangnya mahu belajar sepenuh masa atau oleh golongan petang.

Itulah sebabnya laluan pembelajaran yang fleksibel kami membolehkan anda untuk mengubah kadar dan perintah kajian yang sesuai dengan keadaan peribadi anda. Laluan ini menggabungkan yang terbaik daripada sepenuh masa, separuh masa dan kajian pembelajaran terbuka.

Anda akan menjalankan sebahagian besar daripada pengajian luar kampus, dengan kehadiran wajib di hanya satu atau dua minggu sekolah setiap tahun.

Anda akan mula secara pembelajaran yang terbuka dengan pilihan untuk menambah pengajian melalui pilihan muka-ke-muka kelas di Glasgow.

Kaedah kajian adalah sesuai jika anda nilai muka-ke-muka hubungan dengan tutor, melawat pakar dan rakan-rakan pelajar, tetapi tidak dapat menghadiri kelas mingguan yang tetap.... [-]

United Kingdom Glasgow Itali Milan Jerman Munich China Beijing Perancis Toulouse  + 6 Lagi
Permintaan Maklumat
English
Sambilan
3 - 6 tahun
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Strathclyde Business School

Kami sambilan MBA (kajian malam) menawarkan anda peluang untuk mendapat bernilai dan mantap kelayakan pengurusan dengan cara yang yang sesuai untuk keadaan profesional da ... [+]

Mengapa kursus ini?

Kita tahu komitmen untuk menjadi seorang pengurus yang bekerja bermakna anda memerlukan program yang sesuai di sekitar kerjaya anda.

Kami sambilan MBA (kajian malam) menawarkan anda peluang untuk mendapat bernilai dan mantap kelayakan pengurusan dengan cara yang yang sesuai untuk keadaan profesional dan peribadi anda.

Manfaat kursus sambilan

Ke kelas dan kumpulan anda, anda akan membawa isu-isu anda berurusan dengan setiap hari-hari bersama-sama dengan pengetahuan tentang amalan semasa dalam industri anda dengan lebih mendalam.

Dinamik ini membawa nilai yang besar kepada kedua-dua anda dan majikan anda kerana kemungkinan baru dan cara kerja dibuka sehingga di kedua-dua peringkat organisasi dan peribadi.... [-]

United Kingdom Glasgow Itali Milan Jerman Munich China Beijing Perancis Toulouse  + 6 Lagi
Permintaan Maklumat
English
Sambilan
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat lokasi
University of Strathclyde Business School
199 Cathedral Street

Glasgow, Scotland, G4 0QU GB
Alamat lokasi
Politecnico di Milano
Piazza Leonardo da Vinci, 32, 20133 Milano MI, Italy

Milan, Lombardy, IT
Alamat lokasi
TUM School of Management
Arcisstraße 21, 80333 München, Germany

Munich, Bavaria, DE
Alamat lokasi
Beijing Jiaotong University School of Economics and Management
Siyuan East Building, Beijing Jiaotong University, Haidian District, Beijing 100044, China

Beijing, Beijing, CN
Alamat lokasi
Toulouse Business School
1 Place Alphonse Jourdain - CS 66810
31068 TOULOUSE Cedex 7, France

Toulouse, Occitanie, FR