Malaysia University of Science and Technology

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

SELAMAT DATANG KE MUSTANG

Ketahui mengapa MUST adalah salah satu universiti utama di Malaysia. Dari kakitangan kami yang memenangi anugerah kepada pedagogi pengajaran unik kami, MUST benar-benar dilengkapi untuk menjadi universiti pilihan untuk pelajar yang ingin membuat masa depan yang lebih cerah.

PENUBUHAN Malaysia University of Science and Technology

Pada 1995, Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohammad dan delegasi dari Malaysia membuat lawatan kerja ke Institut Teknologi Massachusetts (MIT) dan mengesahkan penubuhan sebuah universiti yang dimodelkan selepas MIT. Perjanjian ditandatangani pada Januari 1997 untuk menubuhkan Malaysia University of Science and Technology (MUST).

Dalam tahun-tahun pembentukannya, MUST sepenuhnya dibantu dan disokong oleh MIT, sebuah universiti terkenal di dunia yang terkenal untuk pendidikan dan penyelidikannya dalam sains dan teknologi maju.

PENGHARGAAN KAEDAH PENGAJARAN DAN PEMBELAJARAN DUNIA DUNIA.

Malaysia University of Science and Technology melancarkan kaedah pengajaran dan pembelajaran kelas dunia yang menggalakkan kreativiti, pemikiran analitik, penyelesaian masalah, inovasi dan pembinaan pasukan. Ini adalah kualiti yang telah terbukti berjaya dalam menghasilkan kepimpinan keusahawanan dalam teknologi dan perniagaan.

MESTI juga memupuk budaya yang didorong oleh penyelidikan dalam semua bidang kepakaran untuk memastikan kedalaman pemahaman dan keyakinan dalam menghadapi masalah praktikal. Model bertaraf dunia telah menjadi dorongan dari budaya MESTI yang bersemangat, inovatif dan sengaja ke persekitaran tempatan kita.

Lokasi

Petaling Jaya

Alamat
Block B, Encorp Strand Garden Office, NO. 12, Jalan PJU 5/1, Kota Damansara
47810 Petaling Jaya, Selangor, مليسيا