Asia School of Business

In Collaboration with MIT Sloan School of Management

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pelajar akan mempunyai peluang untuk menguasai negeri-of-the-art alat pengurusan dan mendapatkan pemahaman yang lebih dinamik perniagaan global. Pada masa yang sama, pendedahan yang besar kepada realiti yang menarik dan peluang semakin meningkat Asia disediakan.

This school offers programs in:
  • English

Kemasukan & Syarat-syarat

Minimum Work Experience: 2 to 10 years (the Average candidate has 5.9 years); Candidates with only 1 year of experience will be considered if coupled with extensive, internship experience.

English language certificate for the candidates who have studied in English for less than 2 years of their undergraduate degree (preferred not mandatory)

Maklumat Praktikal

Each student is given an MIT email address, which they can keep after graduation. Graduates become a part of the MIT Sloan Affiliate Network, which provides access to private events and activities.

Lihat MBA »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

Campus Sepenuh masa 18  September 2018 مليسيا Kuala Lumpur

Bank Negara Malaysia dan MIT Sloan School telah bekerjasama untuk mewujudkan sekolah yang inovatif di Kuala Lumpur dengan misi untuk mengubah paradigma sekolah perniagaan. [+]

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) Apakah masa depan pendidikan pengurusan? Sertai kami dan kami akan membina bersama-sama di Asia Sekolah Perniagaan. Bank Negara Malaysia dan MIT Sloan School menerima cabaran untuk mengesan jalan yang baru dan lebih baik. ASB adalah peluang untuk memulakan sebuah institusi pendidikan dari awal dan menangani keperluan dan cabaran pendidikan pengurusan dengan pendekatan yang segar, inovatif dan keusahawanan. Kami percaya bahawa generasi akan datang pemimpin transformatif untuk dunia baru akan dibangunkan berdasarkan teori-teori yang terdapat dalam universiti-universiti terkemuka dunia digabungkan dengan pengalaman dan tindakan perspektif pembelajaran. Belajar mengenai masalah syarikat pula daripada kajian kes adalah model yang telah lalu. Tindakan Pembelajaran adalah masa depan. ASB akan menawarkan pelajar-pelajar pengurusan, pengamal pengurusan, dan institusi yang mengambil mereka bekerja cara baru untuk melakukan sesuatu, cara-cara baru pembelajaran, cara berfikir yang baru dan integrasi yang lebih baik daripada teori dengan amalan. ASB MBA 3.0 menggabungkan teori dan amalan di setiap peringkat. MIT Sloan fakulti akan mengajar sama kurikulum teras yang keras di ASB yang disampaikan dalam Cambridge, Massachusetts, Amerika Syarikat. Selain itu, kurikulum ASB akan termasuk tindakan projek pembelajaran dengan rakan-rakan korporat dan rakan kongsi institusi di seluruh Asia, menyediakan peluang yang berterusan untuk menguji dan mengaplikasikan teori-teori kelas dalam pelbagai cabaran organisasi, institusi dan bidang. Kurikulum yang menarik dan sangat inovatif kami adalah dalam proses kelulusan tetapi dalam masa yang melawat laman Kurikulum kami untuk mengetahui mengenai acara kemuncak program. Tindakan Pembelajaran di Asia Sekolah Perniagaan Tindakan Pembelajaran adalah satu proses yang melibatkan bekerja pada cabaran sebenar, dengan menggunakan... [-]

Video

The Prime Minister Welcomes you To ASB!

Contact

Asia School of Business

Alamat Sasana Kijang, 2, Jalan Dato Onn
50480 Kuala Lumpur, مليسيا
Website http://www.asb.edu.my/