Baca keterangan rasmi

AIMST University berdaftar dengan Kementerian Pengajian Tinggi, Kerajaan Malaysia, sebagai institut pendidikan tinggi di bawah Seksyen 38 dan 39 Akta Institusi Pendidikan Tinggi Swasta 1996. Ia secara rasmi memulakan operasinya pada 30 Oktober 2001, bersamaan dengan pendaftarannya dengan Jabatan Pendidikan Swasta di bawah Kementerian Pengajian Tinggi.

Dirumuskan dengan penglihatan pengasasnya, AIMST bertujuan untuk menjadi universiti sektor swasta utama di negara dan rantau yang memenuhi keperluan pelajar tempatan dan antarabangsa dalam menyediakan pendidikan teknikal yang berkualiti dengan harga yang berpatutan. Kurikulum untuk kebanyakan program ijazah diambil dari University of Bristol di UK

Kebanyakan komponen program ijazah termasuk latihan komputer, menulis dan penyelidikan untuk mempersiapkan pelajar untuk bekerja dan memberi mereka kemampuan untuk menerapkan teknologi untuk semua aspek pendidikan mereka. Kemasukan ke program ijazah memerlukan pemohon untuk memenuhi minima gred yang ditetapkan dalam mata pelajaran yang berkaitan di peringkat matrikulasi (tempatan atau luar negeri) atau mempunyai kelayakan setara yang lain yang diterima oleh AIMST University .

Kursus pengajaran untuk semua kursus dalam bahasa Inggeris, walaupun pentingnya Bahasa Kebangsaan akan ditekankan dalam semua aktiviti Universiti. AIMST University akan menyediakan sokongan bahasa untuk pelajar sebelum dan semasa pengajian ijazah mereka untuk memastikan tahap kefasihan yang dapat diterima.

AIMST

Visi

Visi

Menjadi universiti bertaraf dunia, mencapai kecemerlangan dalam pengajaran dan penyelidikan, dan terlibat dalam perkhidmatan masyarakat dalam mempromosikan pendidikan sepanjang hayat.

Misi

Menjadi universiti utama di negara dan rantau ini untuk kajian perubatan dan sains kesihatan lain, kejuruteraan, teknologi komputer, sains gunaan, perniagaan dan perakaunan.

Menawarkan program ijazah sarjana dan pascasiswazah yang berkualiti tinggi dengan harga berpatutan yang dirancang untuk memenuhi keperluan individu, komuniti dan tenaga manusia selaras dengan falsafah pendidikan negara.

Untuk mengekalkan piawaian akademik yang tinggi dan kualiti pengajaran yang menggalakkan pemikiran analitik dan penghakiman bebas yang diperlukan untuk berfungsi secara bertanggungjawab dalam masyarakat yang demokratik dan semakin global.

Menjadi pusat kecemerlangan penyelidikan dan inovasi dalam bidang disiplin perintis dan bidang disiplin sains dan teknologi yang berkaitan dengan negara dan wilayah.

Lawatan maya

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

AIMST University

Kaedah penyelidikan <li>Perniagaan antarabangsa</li> <li>Pengurusan Rantaian Bekalan Global</li> <li>Kemampanan Perniagaan</li> Mas ... [+]

Kaedah penyelidikan Perniagaan antarabangsa Pengurusan Rantaian Bekalan Global Kemampanan Perniagaan

Master Project

Pilihan kerjaya [-]
مليسيا Kuala Lumpur Alor Setar
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 - 7 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu