Sacred Heart University, Luxembourg, Jack Welch College of Business & Technology

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sacred Heart University Luxembourg Jack Welch College of Business & Technology

Sacred Heart Jack Welch College of Business & Technology telah berada di Luxembourg selama lebih dari dua dekad yang menawarkan program peringkat siswazah yang disesuaikan dengan keperluan individu yang bekerja. MBA, AACSB terakreditasi, diakui oleh Kementerian Pengajian Tinggi Luxembourg dan dihormati oleh komuniti perniagaan dan kewangan.

Sejak 2012, kami menawarkan MBA sepenuh masa dengan latihan yang direka untuk graduan muda dari luar negara dan dari Luxembourg. Kami mempunyai pelajar dari lebih dari empat puluh negara yang berlainan dan fakulti dan staf kami yang berkelayakan kami memberikan program kami benar-benar antarabangsa yang tidak banyak ditawarkan oleh sekolah perniagaan yang lain.

Cawangan Sekolah Perniagaan Amerika

Universiti Sacred Heart di Fairfield, CT (Amerika Syarikat), mula menawarkan pendidikan perniagaan pada tahun 1965, hanya dua tahun selepas penubuhannya. Kolej Perniagaan Universiti kemudiannya dinamakan sempena bekas Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif General Electric Company, John F. Welch yang terus memberikan sokongan berharga. Cabang Luxembourg College of Business ditubuhkan pada tahun 1991.

Berhubung rapat dengan komuniti perniagaan Luxembourg

Di sekolah perniagaan ini, kami bekerja rapat dengan komuniti korporat. Ini tidak hanya tercermin dalam kakitangan pengajar kami yang telah mencapai cendekiawan dan eksekutif perniagaan yang berpengalaman yang datang dari kampus utama Amerika Syarikat dan dari Luxembourg tetapi juga di Lembaga Bupati aktif kami yang terdiri daripada CEO dari beberapa syarikat utama di Luxembourg.

Terletak di Chamber of Commerce Luxembourg-Kirchberg kemudahan kami adalah dinamik dan menyediakan banyak alat pembelajaran dan penyelidikan dalam talian. Kami juga mempunyai perpustakaan untuk pelajar digunakan sebagai tempat yang tenang untuk belajar atau pasukan projek untuk bertemu untuk kursus.

Akreditasi AACSB dan Dekri Grand Ducal

Pada bulan Januari 2007, Jack Welch College of Business & Technology memperoleh akreditasi oleh AACSB International - Association to Advance Collegiate Schools of Business. Ia bergabung dengan kumpulan elit yang kurang daripada 5 peratus sekolah perniagaan di seluruh dunia. AACSB International dianggap sebagai badan pentauliahan global utama untuk sekolah yang menawarkan ijazah sarjana, sarjana dan kedoktoran dalam perniagaan dan perakaunan.

Pada bulan Ogos 2007, Sacred Heart University menerima Dekri Grand Ducal yang memberikan pengiktirafan diploma kami di Luxembourg.

* Ditauliahkan oleh Kementerian Pengajian Tinggi & Penyelidikan Luxembourg
* Peringkat # 4 Universiti Paling Inovatif di USA Utara oleh US News & World Report
* Disenaraikan dalam Princeton Review " Sekolah Perniagaan Terbaik 2021: Program MBA Di Kampus." - Edisi 2021
* Disenaraikan dalam ranking Top 100 oleh Kajian Perniagaan Bloomberg

* Peringkat di THE (Times Higher Education) 501-600 Listing

Lokasi

Luxembourg City

Sacred Heart University

Alamat
Sacred Heart University
7, rue Alcide de Gasperi
c/o Chambre de Commerce - Bâtiment B, 1er étage

L-2981 Luxembourg City, Daerah Luxembourg, Luxembourg
Telefon
+352 2276 131

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi

AACSB Accredited