Luxembourg School Of Business

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Fakulti Antarabangsa Kelas Dunia

Fakulti kami terdiri daripada profesor yang bergabung dengan institusi seperti Harvard, Yale, Stanford, Universiti Chicago, Universiti Michigan, Universiti Duke, Universiti New York, Sekolah Perniagaan London, Cambridge, Universiti St. Gallen, Sekolah Perniagaan Copenhagen, Universiti Bocconi, Zagreb Sekolah Ekonomi dan Pengurusan, Sains Po, HEC Paris, dan banyak lagi.

Bersedia untuk dicabar

Di LSB , sama ada anda mendaftar untuk program pendidikan eksekutif, MBA atau Sarjana Pengurusan, bersiap sedia untuk masa yang menarik. Anda akan terdedah kepada situasi perniagaan di mana pengetahuan anda dicabar dan di luar penyelesaian kotak dibincangkan. Anda perlu berkomunikasi dan mencari jalan bersama dengan fakulti dan rakan sekelas dan pemimpin perniagaan dari seluruh dunia.

One on One Approach

Pendapat anda mengenai subjek penting. MBA LSB dan Sarjana dalam Pengurusan memberi tumpuan kepada pembangunan kemahiran keras yang membolehkan anda memberi kesan pada hari pertama. Anda akan mendapat kemahiran pengurusan yang sukar dan membangunkannya apabila anda menjadi pemimpin yang benar.

Kaedah Pengajaran Inovatif

Belajar di LSB memberikan anda akses kepada pelbagai budaya, pengalaman, dan cara berfikir. Melalui kerjasama, anda akan mendapat pengalaman yang kaya dengan rakan sekelas antarabangsa anda, profesor, dan pemimpin korporat. Fakulti yang memenangi anugerah ini adalah di barisan hadapan kaedah pengajaran yang inovatif dalam pentadbiran perniagaan. Belajar berfikir dan memutuskan seperti pemimpin dalam kajian kes dan projek perundingan.

Pengetahuan yang boleh diambil

Kurikulum ini direka untuk membangunkan anda menjadi pemimpin yang dapat melihat, mengurus, dan membangun peluang baru. Pengalaman LSB Master anda membawa lebih dari pengetahuan akademik dan kemahiran praktikal. Matlamat kami adalah untuk memberi anda pengalaman unik - akademik dan sebaliknya.

85126_STU4425-22.jpg

Visi

Menjadi sekolah perniagaan berkualiti tinggi yang diiktiraf di seluruh dunia di tengah-tengah Eropah.

Misi

Misi Sekolah ini menyediakan persekitaran pembelajaran inspirasi dan multikultural untuk pemimpin perniagaan dari syarikat-syarikat antarabangsa yang beroperasi di Luxembourg serta seluruh Eropah dan dunia. Dalam mencapai matlamat pendidikan dan akademik, Sekolah menggunakan kaedah pengajaran dan penyelidikan kontemporari, mempromosikan kepelbagaian budaya dan intelektual. Rakan sekolah dengan komuniti perniagaan antarabangsa dan menyediakan pemimpin perniagaan untuk berjaya dalam dunia perniagaan global yang rumit.

Akreditasi

Luxembourg School Of Business diiktiraf oleh Kementerian Pengajian Tinggi dan Penyelidikan Luxembourg. Pentauliahan ini digunakan untuk seluruh institusi serta kepada Sarjana Pentadbiran Perniagaan dan program Sarjana dalam Pengurusan.

85128_Capture.PNG

Lokasi

Luxembourg City

Alamat
19, Rue Eugène Ruppert
L-2453 Luxembourg City, Daerah Luxembourg, Luxembourg