Luxembourg School Of Business

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Fakulti Antarabangsa Kelas Dunia

Fakulti kami terdiri daripada profesor terkemuka yang berafiliasi dengan institusi seperti Harvard, Yale, Stanford, University of Chicago, University of Michigan, Duke University, New York University, London Business School, Cambridge, University of St. Gallen, Copenhagen Business School, Bocconi University , Zagreb School of Economics and Management, Sciences Po, HEC Paris, dan banyak lagi.

Bersedia untuk dicabar

Di LSB , sama ada anda mendaftar untuk program pendidikan eksekutif, MBA atau Sarjana Pengurusan, bersiaplah untuk masa yang menggembirakan. Anda akan terdedah kepada situasi perniagaan di mana pengetahuan anda dicabar dan penyelesaian di luar kotak dibincangkan . Anda harus berkomunikasi dan mencari jalan persamaan dengan fakulti dan rakan sekelas serta pemimpin perniagaan dari seluruh dunia.

Cari kampus LSB masa depan

Kampus baru Luxembourg School Of Business terletak di Château de Septfontaines dan bekas kilang porselin Faïencerie Villeroy & Boch, sebuah kawasan bersejarah yang berdekatan dengan pusat bandar Luxembourg.

Kampus ini akan membolehkan Luxembourg School Of Business untuk menyambut pengurus dan pengusaha tempatan dan antarabangsa dari seluruh dunia , dalam konteks yang unik, bersejarah dan sangat Luxembourg.
Chateau de Septfontaines akan menyambut pelajar Luxembourg School Of Business pertama pada tahun 2021.

140141_NewLSBCampus.jpg

Kaedah Pengajaran Inovatif

Belajar di LSB memberi anda akses kepada pelbagai budaya, pengalaman, dan cara berfikir. Melalui kerjasama, anda akan mendapat banyak pengalaman dari rakan sekelas, profesor, dan pemimpin korporat antarabangsa anda. Fakulti yang memenangi anugerah berada di barisan hadapan kaedah pengajaran inovatif dalam pentadbiran perniagaan . Belajar berfikir dan membuat keputusan seperti pemimpin dalam kajian kes dan projek perundingan.

Pengetahuan yang boleh diambil

Kurikulum ini dirancang untuk mengembangkan anda menjadi pemimpin yang dapat melihat, mengambil alih, dan mengembangkan peluang baru. Pengalaman Master LSB anda membawa lebih daripada sekadar pengetahuan akademik dan kemahiran praktikal. Matlamat kami adalah untuk memberi anda pengalaman unik - akademik dan sebaliknya.

LSB students graduation ceremony" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/14/141068_Photo2.jpg" data-json="{"author":"","author_url":"","source":""}" alt="141068_Photo2.jpg" />

Visi

Menjadi sekolah perniagaan berkualiti tinggi yang diiktiraf di seluruh dunia di tengah-tengah Eropah.

Misi

Misi Sekolah adalah untuk menyediakan persekitaran pembelajaran yang penuh inspirasi dan pelbagai budaya untuk pemimpin perniagaan dari syarikat antarabangsa yang beroperasi di Luxembourg dan juga di seluruh Eropah dan dunia. Dalam mencapai matlamat pendidikan dan akademiknya, Sekolah menggunakan kaedah pengajaran dan penyelidikan kontemporari, mempromosikan kepelbagaian budaya dan intelektual. Sekolah bekerjasama dengan komuniti perniagaan antarabangsa dan menyediakan pemimpin perniagaan untuk maju dalam dunia perniagaan global yang kompleks.

Akreditasi

Luxembourg School Of Business diiktiraf oleh Kementerian Pengajian Tinggi dan Penyelidikan Luxembourg. Pentauliahan berlaku untuk seluruh institusi dan juga program Master Pentadbiran Perniagaan dan Master dalam Pengurusan.

141069_LSBProfessorArielS..jpg

Lokasi

Luxembourg City

Alamat
19, Rue Eugène Ruppert
L-2453 Luxembourg City, Daerah Luxembourg, Luxembourg

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami