Baca keterangan rasmi

TENTANG KITA

Selamat datang ke Vilnius University - institusi pendidikan tinggi Lithuania tertua dan terbesar.

Sejak penubuhannya pada abad ke-16, Vilnius University , sebagai sebahagian daripada sains dan budaya Eropah, telah mewujudkan konsep universiti klasik dan perpaduan kajian dan penyelidikan.

Vilnius University adalah peserta aktif dalam aktiviti saintifik dan akademik antarabangsa dan mempunyai banyak ahli sains, profesor dan graduan terkemuka. Pembangunan saintifik dan hubungan yang berkembang dengan pusat penyelidikan global telah menyumbang kepada pelbagai penyelidikan dan kajian di Vilnius University .

Dengan sokongan rakan kongsi sosial, universiti itu mendidik pakar-pakar yang berfikiran secara global yang berjaya menggabungkan komuniti Eropah moden.

MENGAPA MEMILIH Vilnius University

Vilnius University adalah universiti klasik dengan lebih daripada 430 tahun tradisi akademik dan pelbagai program pengajian di Lithuania.

Universiti menawarkan persekitaran akademik yang memberi tumpuan kepada kecemerlangan penyelidikan dan pengajaran.

Vilnius University adalah 1 di Lithuania mengikut kedudukan negara. Ia adalah penubuhan pendidikan tinggi yang paling popular dan paling terkenal di kalangan graduan sekolah menengah Lithuania.

Vilnius University adalah antara 1,5 peratus universiti terkemuka di dunia mengikut Peringkat Universiti QS.

MISI

Misi Vilnius University adalah untuk mencipta, mengumpul dan menyebarkan pengetahuan dengan memastikan kesinambungan budaya universiti yang sahih dibezakan oleh suasana di mana tradisi lama dan idea-idea baru memperkayakan satu sama lain.

Kebebasan berfikir dan kepelbagaian pendapat adalah nilai utama komuniti Universiti. Perpaduan penyelidikan dan kajian adalah prinsip teras keseluruhan aktiviti Universiti.

Universiti harus membezakannya dengan spektrum yang luas dan penyelidikan asas. Ia harus berusaha untuk menganggap kedudukan utama di kalangan institusi Lithuania lain dalam semua bidang penyelidikan yang penting untuk sifat Universiti yang menyeluruh dan menetapkan matlamat kecemerlangan antarabangsa dalam penyelidikan antara disiplin. Universiti harus komited untuk misi membuka pintu dan menyediakan pendidikan universal untuk golongan muda yang paling berbakat dari semua daerah Lithuania dan mendidik pakar-pakar yang aktif dan bertanggungjawab, yang menunjukkan perlunya memperluas pengetahuan mereka dan meningkatkan profesional dan mampu belajar sepanjang hayat mereka. Universiti harus berusaha supaya kualiti semua bentuk pengajaran mematuhi budaya dan teknologi moden dan berkaitan dengan keperluan negara dan masyarakat.

VISI

  • Untuk memposisikan dan membezakan dirinya dalam bidang penyelidikan dan pendidikan Eropah oleh penyelidikan peringkat tinggi, yang harus dikekalkan oleh pasukan penyelidikan universiti dari pujian antarabangsa dan pasukan baru, serta memastikan peningkatan penglibatan tahunan dalam program penyelidikan dan pendidikan Eropah;
  • untuk memastikan pembangunan dan interaksi yang seimbang dalam penyelidikan dalam ilmu-ilmu kemanusiaan, sosial, fizikal, bioperubatan dan teknologi kekal sebagai ciri yang paling cemerlang di Universiti, yang pada asasnya membezakannya dari pertubuhan pendidikan tinggi dan penyelidikan Lithuania;
  • untuk memulakan dan melaksanakan projek-projek bernilai secara aktif untuk pembangunan ekonomi negara, yang akan menggalakkan kerjasama yang berkesan dari institusi saintifik dan pendidikan dengan syarikat teknologi tinggi dan mewujudkan keadaan dan persekitaran yang baik untuk inovasi dan keusahawanan;
  • untuk mewujudkan sistem jaminan kualiti yang berfungsi dengan baik yang akan menjamin pemantauan yang berkesan terhadap program pengajian sedia ada dan pembangunan program-program baru dan yang akan menggalakkan pelaksanaan kaedah dan alat pengajaran yang canggih. Sistem ini harus memastikan kecekapan dan kemahiran generik dan kemahiran lulusan Universiti adalah konsisten dengan keperluan dan kecenderungan dalam ekonomi, budaya dan pasaran buruh negara;
  • untuk secara signifikan mengembangkan bentuk dan kaedah pengajaran fleksibel yang tidak berturut-turut, jarak jauh dan lain-lain yang fleksibel dan menjadi pusat peningkatan profesional yang berterusan dan pembelajaran sepanjang hayat, yang memainkan peranan penting dalam peralihan negara ke arah masyarakat berasaskan pengetahuan.
Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

Vilnius University

Keusahawanan MBA di Sekolah Perniagaan Vilnius University direka untuk mengambilkira aliran global yang paling terkini dalam pendidikan keusahawanan. Ini adalah hasil dar ... [+]

MBA dalam KeusahawananRektor Vilnius UniversitySekolah Perniagaan Vilnius University berbangga menjadi institusi pertama di Eropah Utara untuk menawarkan MBA dalam Keusahawanan. Program MBA menarik yang terbaik dan paling terang dari seluruh dunia dan kami dengan senang hati membawa pengalaman pendidikan penting ini ke Lithuania. Sekolah Perniagaan Vilnius University ditubuhkan untuk mendahului pendidikan keusahawanan di peringkat tempatan dan di rantau ini. MBA baru dalam Keusahawanan akan membantu kami dalam memenuhi misi kami untuk mendidik para profesional perniagaan yang menyumbang kepada pembangunan ekonomi negara kita.Artūras Žukauskas, ProfesorRektor Vilnius UniversityPengarah Sekolah PerniagaanKita perlu mengembangkan definisi tentang apa yang menjadi usahawan dan berhenti berfokus pada orang muda yang ingin mencipta perniagaan yang mengubah dunia. Hari ini, usahawan adalah seseorang yang dapat melihat peluang untuk mewujudkan nilai untuk mengubah masyarakat Karyawan menjadi masyarakat keusahawanan. Peralihan orientasi ke program keusahawanan, kepada model inovasi dan cabaran yang lebih tinggi dan mengadaptasi kurikulum yang lebih banyak berdasarkan pembelajaran berasaskan projek, kami menyumbang kepada penciptaan dan pembangunan masyarakat Keusahawanan ini. Apa yang kita perlukan adalah usahawan di setiap bahagian organisasi, orang yang memberi tumpuan kepada mengenal pasti peluang-peluang baru, mewujudkan lebih banyak nilai untuk diri mereka sendiri dan masyarakat. Dan tidak mengapa jika organisasi ini adalah perusahaan perniagaan, organisasi awam atau NGO. Menurut Klaus Schwab, kita perlu membentuk masa depan yang berfungsi untuk kita semua dengan meletakkan orang pertama dan memperkasakan mereka. MBA dalam Keusahawanan ini merupakan program yang membantu memperkasakan orang ramai.Birutė Miškinienė, PhDPengarah Sekolah Perniagaan Vilnius UniversityPengarah ProgramKeusahawanan MBA di Sekolah Perniagaan Vilnius University direka untuk mengambilkira aliran... [-]
Lithuania Vilnius
September 2019
Sepenuh masa
2 semesters
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu