Baca keterangan rasmi

Vytautas Magnus University ( VMU ) adalah sebuah universiti awam yang ditubuhkan pada tahun 1922. Kedudukan QS World University Rankings 2018 sebagai pemimpin di negara ini melalui VMU , VMU adalah satu-satunya institusi pengajian tinggi awam di Lithuania dan salah satu daripada beberapa rantau di mana pendidikan seni liberal yang luas disampaikan. Ini bermakna pelajar boleh mengubah dan menyusun jadual mereka dengan bebas, kecil dalam satu bidang dan utama yang lain, melancong ke luar negara di bursa antarabangsa dan bersiap sedia untuk perjalanan tersebut dengan mengambil beberapa kursus bahasa asing yang tersedia. Sebagai cerminan trend akademik global, semakin banyak kuliah (kursus berasingan dan keseluruhan program belajar) diajar dalam bahasa Inggeris, kebanyakannya oleh profesor dari luar negara.

VMU bekerja dengan banyak universiti dan saintis di seluruh dunia, melaksanakan projek, pertukaran pelajar dan pekerja, dan memperbaiki sistem kajian dan penyelidikan kami. Ia merupakan institusi antarabangsa dan pelbagai bahasa yang terus membangunkan rangkaian antarabangsa dan dialog antara budaya, mengambil bahagian dalam projek sains, akademik dan sosial antarabangsa, menggalakkan pensyarah dan mobiliti pelajar, dan menggalakkan dialog dan toleransi.

Pada 1 Januari 2019 Parlimen Lithuania memutuskan bahawa Aleksandras Stulginskis University (ASU) dan Universiti Sains Pendidikan Lithuania (LUES) telah diintegrasikan ke Vytautas Magnus University . Universiti ini menjalankan penyelidikan saintifik dan kajian dalam bidang sains, sosial, fizikal, bioperubatan, teknologi dan pertanian. Integrasi ini telah memperluas keupayaan setiap tiga universiti universiti.

Fakta

12 akademik

subdivisi

Ekonomi

10% pelajar antarabangsa dari lebih 60 buah negara

bujang

kemungkinan pertukaran pelajar dan kakitangan dengan biasiswa di lebih 60 buah negara di seluruh dunia

30 bahasa asing

dari zaman purba, Perjanjian Baru dan bahasa Yunani moden ke bahasa Arab, bahasa Catalan, Cina, Denmark, Inggeris, Estonia, Finlandia, Perancis, Jerman, tua dan moden Ibrani, Itali, Jepun, Korea, Latin, Latvia, Norwegia, Polandia, Portugis, Rusia , Sepanyol, Sweden dan Turki

18 program pengajian ijazah bersama dan berganda

dianjurkan bersama dengan universiti rakan kongsi di Jerman, Belgium, Itali, Portugal, Sweden, Kazakhstan, dan negara-negara lain


Maklumat berguna untuk Pelajar

  • Pelbagai biasiswa: meliputi yuran pengajian, pencapaian akademik, dan sebagainya.
  • Penginapan yang terjamin di asrama universiti untuk tahun pertama belajar
  • Perbelanjaan bulanan (hidup, pengangkutan, makanan, dll.) ~ 350 EUR
  • Sistem sokongan Mentor, pelbagai kelab pelajar
  • Kajian penggerak percuma
  • Baltic Summer University (BSU) - pelbagai sekolah musim panas untuk dipilih

60306_VDU_el_parasas_710x214_en-1.jpg
Permohonan semester musim luruh 2019 pada masa ini terbuka. Tarikh tutup permohonan adalah 1hb Julai.

Program diajar dalam:
English

Vytautas Magnus University

Vytautas Magnus University

Vytautas Magnus University
Alamat
Vytautas Magnus University V. Putvinskio g. 23
LT-44212 Kaunas, Kaunas County, Lithuania
Website
Telefon
+370 37 327 978