Baca keterangan rasmi

Terletak di luar pusat bandar, Mykolas Romeris University (MRU) adalah salah satu universiti terbesar di Lithuania, yang kini mempunyai sekitar 8,000 pelajar dari 48 negara . Universiti menawarkan program yang diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris untuk pelajar antarabangsa di semua peringkat - dari Sarjana Muda ke PhD dalam bidang Sains Sosial.

Mykolas Romeris University memegang Label Tambahan Diploma (DS Label) yang membuktikan bahawa tambahan diploma dari MRU memenuhi piawaian Suruhanjaya Eropah , piawaian Majlis Eropah dan UNESCO / CEPES.

44336_2016_TEISE_KIEKVIENAM-0208.jpg

Sebab untuk belajar di MRU

 1. Platform pembelajaran maya yang progresif, dinamik, moden
 2. Persekitaran pelbagai budaya
 3. Banyak perkhidmatan yang benar-benar percuma: tempat letak kereta yang besar, dewan sukan dan gimnasium, kursus bahasa asing, band tarian, studio tarian dan teater, pasukan bola keranjang, internet wayarles, aktiviti kebudayaan dan pendidikan.
 4. perbelanjaan hidup yang rendah (300-350 EUR / bulan dengan penginapan di rumah Pelajar Universiti)
 5. Perpustakaan yang berfungsi pada waktu malam
 6. Minggu pengenalan percuma untuk pelajar antarabangsa (seminar maklumat, lawatan, lawatan, acara kebudayaan)
 7. Visa pelajar membenarkan perjalanan ke seluruh kawasan Schengen
 8. Beasiswa untuk mobiliti antarabangsa (untuk kajian dan latihan)
 9. Diploma Eropah, yang mudah dikenali di seluruh dunia
 10. Institut King Sejong di mana pelajar boleh belajar bahasa Korea dan budaya secara percuma
 11. Salah satu wifi awam terpantas di dunia
 12. Vilnius selesa yang indah; segar, udara bersih (terbersih di Eropah)

44335_2016_MRU_Karjeros_laboratorija-7861.jpg

 • Penginapan: Ya, ditawarkan untuk semua pelajar antarabangsa
 • Di mana: Di kampus, 5 minit berjalan kaki ke bangunan utama Universiti
 • Harga: 85-100 EUR sebulan
 • Permulaan Pengajian: 1 September.

Prosedur Permohonan dan Dokumen yang Diperlukan

Ikuti 4 langkah:

 1. Isi borang permohonan dalam talian di apply.mruni.eu
 2. Muat naik dokumen yang diperlukan
 3. Secure pendaftaran anda dengan membayar yuran permohonan
 4. Hantar permohonan anda

Dokumen yang diperlukan:

 1. Dokumen pendidikan
  1. Bagi pelajar yang memperolehi ijazah Sarjana Muda: Salinan diploma pendidikan menengah atau diploma pendidikan yang disahkan dengan transkrip rekod akademik. Dokumen mesti diterjemahkan secara rasmi ke bahasa Lithuania atau bahasa Inggeris.
  2. Nota: dokumen pendidikan tambahan (seperti keputusan peperiksaan negeri atau pra-Universiti Pendidikan) mungkin diperlukan mengikut pemohon negara tempat tinggal .
  3. Bagi pelajar yang memperolehi ijazah Sarjana: Salinan transkrip dan diploma universiti yang sah (calon mesti mempunyai ijazah Sarjana Muda Universiti atau ijazah pertama yang bersamaan dengan tempoh pengajian selama 3 tahun minimum). Dokumen mesti diterjemahkan secara rasmi ke bahasa Lithuania atau bahasa Inggeris.
 2. Dokumen membuktikan hasil penguasaan bahasa Inggeris.
  1. Bagi pelajar yang memperoleh ijazah Sarjana Muda: sekurang-kurangnya tahap B1; penilaian sijil kemahiran berbahasa Inggeris bersamaan dengan tahap B1: Kertas TOEFL 477-510, TOEFL IBT 53-64, IELTS 4.5-5.0, tahap PTE
  2. Bagi pelajar yang memperoleh ijazah Sarjana: sekurang-kurangnya tahap B2, penilaian sijil kecekapan bahasa Inggeris bersamaan dengan tahap B2: Kertas TOEFL 513-547, TOEFL IBT 65-78, IELTS 5.5-6.0.
  3. Nota: Sekiranya anda tidak mempunyai IELTS atau TOEFL, ada kemungkinan untuk mengambil ujian peringkat bahasa Inggeris dalam talian yang dianjurkan oleh Universiti. Anda harus memilih pilihan ini semasa mengisi permohonan. Tiada bayaran tambahan untuk ujian ini.
 3. Salinan pasport
 4. Foto jenis pasport
 5. Surat notis penajaan daripada ibu bapa / penaja dan surat dari bank tentang kemampuan kewangan mereka (menunjukkan pendapatan dari 3 bulan terakhir).

44337_2016_vasaros_mokikla-5368.jpg

Tarikh Permohonan

30hb Jun.

Kemasukan tambahan untuk warganegara Negara Anggota EU dan negara-negara rejim perjalanan bebas visa untuk masuk ke Republik Lithuania, serta warga negara yang memerlukan visa untuk masuk ke Republik Lithuania di mana terdapat Kedutaan Republik Lithuania akan dianjurkan dari 8 Julai hingga 2 Ogos.

44338_2017_diplomu_iteikimas__Business_Media_School-3344.jpg

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

Mykolas Romeris University

Program ini berfungsi sebagai bahagian Mykolas Romeris University dengan menyokong misi universiti untuk mempromosikan pembangunan organisasi dan komuniti yang mampan. ... [+]

Program ini berfungsi sebagai bahagian Mykolas Romeris University dengan menyokong misi universiti untuk mempromosikan pembangunan organisasi dan komuniti yang mampan. Kajian MBA MRU akan membangunkan graduan yang dilatih secara akademik untuk bersaing dengan berkesan dalam konteks sifat dinamik persekitaran antarabangsa. Selepas menamatkan pengajian, pelajar harus menunjukkan pengetahuan dan amalan prinsip perniagaan yang berkaitan dengan organisasi sektor swasta dan awam.

Pelajar berorientasikan untuk menggunakan penyelidikan saintifik untuk amalan operasi perniagaan yang terbaik: kemahiran yang diperoleh akan dibuktikan dengan menyediakan projek Capstone untuk menyelesaikan kes perniagaan praktikal, bukannya menulis tesis Master yang berorientasikan teori, model kajian integratif membolehkan pelajar untuk mengintegrasikan pengetahuan mereka dalam persekitaran mikro dan makro yang berbeza untuk pengurusan yang cekap dan berkesan, para pelajar diajar sebagai profesional dengan menyediakan kemahiran untuk melihat keseluruhan proses perniagaan berbanding dengan satu pakar yang berorientasikan objek.... [-]

Lithuania Vilnius
Sept. 2019
Sepenuh masa
1 year
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Mykolas Romeris University
Alamat
Ateities st. 20,
LT-08303 Vilnius, Vilnius County, Lithuania
Website
Telefon
+370 5 271 4625