Mykolas Romeris University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mykolas Romeris University

Mykolas Romeris University (universiti Mykolo Romerio di Lithuania) adalah universiti di ibu kota Lithuania, Vilnius. Nama universiti berasal dari sarjana undang-undang Lithuania, hakim, dan bapa Undang-undang Perlembagaan Lithuania Mykolas Römeris. Mykolas Romeris University adalah universiti negeri dan ia ditubuhkan selepas pemulihan kemerdekaan Republik Lithuania pada tahun 1990. Mykolas Romeris University adalah salah sebuah universiti terbesar di Lithuania, kini mempunyai kira-kira 9,000 pelajar dari 38 negara. Bagi Pelajar Antarabangsa, Universiti menawarkan program pengajian Sarjana, Sarjana, dan Doktor Falsafah dalam bahasa Inggeris dalam bidang Sains Sosial. MRU mempunyai kampus yang moden dan serba lengkap di luar pusat bandar Vilnius, dikelilingi oleh taman:

 • Kampus ini mudah diakses oleh pengangkutan awam dari mana-mana tempat di Vilnius. Dari MRU ia mengambil masa kira-kira 25 minit untuk sampai ke pusat bandar dengan bas.
 • Penginapan di kampus ditawarkan untuk semua pelajar antarabangsa, satu tempat di bilik dua di rumah pelajar universiti kos 100 euro sebulan, tempat di bilik tiga - 85 euro sebulan.
 • Bagi kemudahan para pelajar, universiti ini menawarkan ruang makan dan kafetaria di mana ia boleh dimakan sarapan, makan tengah hari atau makan malam untuk 2-4 euro.
 • Bangunan universiti dengan dewan kuliah dan perpustakaan terletak hanya 5 minit berjalan kaki dari rumah para pelajar.
 • Banyak perkhidmatan tambahan yang ditawarkan oleh universiti adalah percuma: tempat letak kereta yang besar, dewan sukan dan gimnasium, peralatan sukan luar, internet tanpa wayar, aktiviti budaya dan pendidikan, kursus bahasa asing dan sebagainya.

KAJIAN BAHASA INGGERIS BAHASA INGGERIS

Adakah anda berminat untuk belajar dalam Bahasa Inggeris, tetapi anda tidak mempunyai tahap pengetahuan yang cukup tentang bahasa Inggeris yang diperlukan untuk belajar dalam bahasa Inggeris? Pengajian Bahasa Inggeris Minor direka untuk mereka, yang sanggup memasuki program pengajian Ijazah Sarjana di Mykolas Romeris University tetapi tidak mempunyai pengetahuan yang mencukupi untuk bahasa Inggeris yang diperlukan untuk belajar dalam bahasa Inggeris. Sebelum menghadiri program pengajian Ijazah Sarjana di MRU, seorang pelajar yang ingin menyertai Pengajian Bahasa Inggeris Minor akan belajar hanya satu tahun pengajian bahasa. Setelah menamatkan pengajian Bahasa Inggeris Minor setahun dan mencapai tahap kecekapan bahasa Inggeris yang mencukupi, pelajar antarabangsa akan melanjutkan pengajian ke atas program pengajian Sarjana Muda yang mereka pilih di MRU. Satu tahun bayaran pengajian bahasa Inggeris Minor - € 1800. Untuk maklumat lanjut mengenai Pengajian Bahasa Inggeris Minor sila lawati els.mruni.eu

PROSEDUR PERMOHONAN DAN DOKUMEN YANG DIPERLUKAN:

 • Isi borang permohonan dalam talian di apply.mruni.eu
 • Muat naik salinan dokumen yang membuktikan hasil penguasaan bahasa Inggeris atau lulus Ujian Bahasa Inggeris di Universiti (anda akan mendapat maklumat lanjut mengenai ujian semasa pendaftaran pada platform aplikasi dalam talian)

Keperluan bahasa untuk Pengajian Bachelor: Sekurang-kurangnya tahap B1; penilaian sijil kemahiran berbahasa Inggeris bersamaan dengan tahap B1: Kertas TOEFL 477-510, TOEFL IBT 53-64, IELTS 4.5-5.0, PTE level 3; Keperluan bahasa untuk Pengajian Ijazah Sarjana: Sekurang-kurangnya tahap B2, penilaian sijil kecekapan bahasa Inggeris bersamaan dengan tahap B2: Kertas TOEFL 513-547, TOEFL IBT 65-78, IELTS 5.5-6.0./>

 • Pelajar sarjana muda mestilah memuat naik salinan pendidikan menengah atau diploma pendidikan tinggi dan transkrip
 • Pelajar siswazah mesti memuat naik salinan transkrip dan diploma universiti (calon mesti mempunyai ijazah Sarjana Muda atau ijazah pertama yang bersamaan dengan tempoh pengajian selama 3 tahun minimum)
 • Muat naik foto gaya pasport
 • Muat naik salinan pasport atau kad ID anda
 • Muat naik surat jaminan bertulis daripada ibu bapa / penaja dan Sijil / Surat dari bank mengenai kemampuan kewangan mereka
 • Bayar Bayaran Permohonan sebanyak 100 EUR yang dialamatkan kepada Mykolas Romeris University (tidak boleh dikembalikan). Butiran pembayaran dan invois elektronik akan dihantar kepada anda semasa pendaftaran pada platform aplikasi dalam talian
 • Hantar permohonan anda!

APLIKASI DEADLINE:

 • 30hb Jun 2018.
 • Awal Pengajian 1 September.

Kemasukan tambahan untuk warganegara Negara Anggota EU dan negara-negara rejim perjalanan bebas visa untuk masuk ke Republik Lithuania, serta warga negara yang memerlukan visa untuk masuk ke Republik Lithuania di mana terdapat Kedutaan Republik Lithuania akan dianjurkan dari 4 Julai hingga 1 Ogos.

IJAZAH DOKTOR:

Mykolas Romeris University menawarkan Ijazah Kedoktoran dalam bidang berikut: Sains Sosial (Undang-Undang, Pengurusan, Ekonomi, Psikologi, dan Pendidikan) Kemanusiaan (Philology) Untuk maklumat lanjut mengenai Doktor Falsafah sila layari: www.mruni.eu/en/research/doktorantura

This school offers programs in:
 • English

Lihat MBA » Lihat Law Doktor Falsafah » Lihat MSc » Lihat Doktor Falsafah » Lihat Law LLM » Lihat Ijazah Sarjana Muda » Lihat Sarjana »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

Sarjana Pentadbiran Perniagaan

Campus Sepenuh masa September 2019 Lithuania Vilnius

Program ini berfungsi sebagai bahagian Mykolas Romeris University dengan menyokong misi universiti untuk mempromosikan pembangunan organisasi dan komuniti yang mampan. [+]

Kenapa program pengajian ini?

Program ini berfungsi sebagai bahagian Mykolas Romeris University dengan menyokong misi universiti untuk mempromosikan pembangunan organisasi dan komuniti yang mampan.

Kajian MBA MRU akan membangunkan graduan yang dilatih secara akademik untuk bersaing dengan berkesan dalam konteks sifat dinamik persekitaran antarabangsa. Selepas menamatkan pengajian, pelajar harus menunjukkan pengetahuan dan amalan prinsip perniagaan yang berkaitan dengan organisasi sektor swasta dan awam.

Pelajar berorientasikan untuk menggunakan penyelidikan saintifik untuk amalan operasi perniagaan yang terbaik:... [-]


Video

Study abroad! Study at MRU!

Contact

Mykolas Romeris University

Alamat Ateities st. 20,
LT-08303 Vilnius, Vilnius County, Lithuania
Website https://apply.mruni.eu/
Telefon +370 5 271 4625