Kaunas University of Technology

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Reputasi tinggi

Dating kembali ke 1922, Kaunas University of Technology telah mengembangkan potensi besar untuk kajian dan penyelidikan dan tetap menjadi pemimpin dalam inovasi dan teknologi di wilayah Baltik Amerika. Dengan 10.500 pelajar dan 1,000 kakitangan akademik, KTU berusaha untuk menyatukan pelajar yang berbakat (disokong oleh universiti dan biasiswa luar), penyelidik dan ahli akademik untuk melakukan penyelidikan yang canggih, untuk memberikan pendidikan berkualiti dan menyediakan perkhidmatan penyelidikan dan pembangunan pelbagai perniagaan.

Antarabangsa

KTU meningkatkan penglihatan antarabangsa dengan mengambil bahagian dalam kerjasama penyelidikan antarabangsa, dengan mewujudkan program pengajian antarabangsa, dengan bekerjasama dengan rakan antarabangsa dalam mewujudkan program pengajian bersama, dan dengan menggalakkan penyertaan dalam pertukaran antarabangsa di kalangan pelajar dan komuniti akademik. Pada masa ini, pelajar antarabangsa boleh memilih antara 36 program sarjana dan pascasiswazah dan 19 program Doktor dalam bahasa Inggeris dalam bidang Teknologi, Fizikal, Bioperubatan dan Sains Sosial, Kemanusiaan dan Seni Kreatif

Infrastruktur dan teknologi

KTU bukan sahaja menubuhkan Space Startup akademik pertama dan paling berjaya tetapi menempatkan taman sains dan teknologi terbesar di Baltik. Para pelajar mempunyai akses ke peralatan penyelidikan yang paling moden di Lithuania. Yang terbesar di negara-negara Baltik makmal aplikasi mudah alih moden, satu-satunya di pasar Baltik Bloomberg Financial Lab, hub kreatif Intermedix serta makmal kimia lestari, mekatronik, teknologi masa depan dan kejuruteraan alam sekitar, teknologi maklumat dan telekomunikasi adalah hanya pecahan sumber teknologi yang ada. KTU bekerjasama dengan organisasi global seperti Barclays, BASF, FESTO, Hitachi, NATO, Samsung, Schneider Electric, dan lain-lain.

Membesarkan bakat

KTU melabur dengan pelajar semasa dengan meningkatkan persekitaran pembelajaran dan kualitinya, dengan menyediakan peluang untuk aktif dalam sukan, kesenian, persatuan pelajar, dan dengan membina keyakinan mereka, kerana ia adalah pelaburan untuk masa depan masyarakat di dalam dan luar negara. terma. Pelajar kami membentuk sebahagian besar komuniti pelajar yang bertenaga di Kaunas, bandar kedua terbesar di Lithuania.

Tempat yang menarik untuk hidup dan belajar

KTU terletak di Kaunas, kota ke-2 terbesar di Lithuania, sering dipanggil inteligensia Lithuania dan modal budaya. Persekitaran selamat dan keadaan semulajadi yang sederhana menjadikan kehidupan yang menyenangkan. Pekan lama yang terang, taman hijau, tebing sungai dengan kawasan riadah berada dalam jarak 15 minit dari kampus KTU. Pelajar ditawarkan untuk tinggal di asrama KTU, menikmati aktiviti sukan, kesenian dan aktiviti lain di dalam kampus.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Health MSc » Lihat Health Sarjana » Lihat BAs » Lihat BScs » Lihat MA » Lihat MSc » Lihat Doktor Falsafah » Lihat Ijazah Sarjana Muda » Lihat Sarjana »

Contact

Kaunas University of Technology

Alamat Donelaicio St. 73,
44249 Kaunas, Kaunas County, Lithuania
Website ktu.edu/en
Telefon 37037323894