Baca keterangan rasmi

AACSB Accredited

The University of Windsor merupakan sebuah universiti berpusatkan pelajar yang komprehensif, dengan lebih daripada 16,500 pelajar yang mengikuti pelbagai program prasiswazah dan siswazah termasuk beberapa sekolah profesional seperti undang-undang, Perniagaan, Kejuruteraan, Pendidikan, Kejururawatan, Kinetik Manusia dan Kerja Sosial. Pusat Ed Lumley baru bagi Inovasi Kejuruteraan, projek modal terbesar di kampus setakat ini, dibuka pada musim gugur tahun 2012 sebagai hab bertaraf dunia bagi inovasi, yang menampilkan teknologi terkini dalam pengajaran di bilik darjah, sebuah Courtyard Perusahaan untuk kerja usaha sama dengan rantau ini dan 80 makmal penyelidikan. Untuk melihat kampus yang indah, klik di sini untuk mengambil lawatan maya.

UWindsor akan memperluaskan kampusnya ke dalam teras pusat bandar apabila Sekolah Seni Visual, Muzik, Kerja sosial, program pengeluaran filem dan Pusat Eksekutif dan Pendidikan Profesional, bergerak ke dalam bangunan bersejarah yang telah diubahsuai pada tahun 2015.

The University of Windsor terletak di sebelah sempadan antarabangsa di Amerika Utara yang paling sibuk, di mana lebuh raya Ontario 401and Michigan I-75 bertemu, dan menghadapi satu waterfronts paling indah Kanada di Sungai Detroit. Lokasi ini bercakap kepada kebesaran UWindsor sebagai sebuah berorientasikan antarabangsa, institusi pelbagai berdisiplin yang aktif membolehkan kepelbagaian yang luas, pelajar, fakulti dan kakitangan untuk membuat dunia yang lebih baik melalui pendidikan, biasiswa, penyelidikan dan penglibatan.

Dari kepelbagaian itu, Universiti memupuk suasana kerjasama yang erat antara fakulti dan pelajar, mewujudkan suasana yang menyatukan kemahiran di semua fakulti untuk menggalakkan pembelajaran sepanjang hayat, pengajaran, penyelidikan dan penemuan.

Ciri-ciri asas keterbukaan, kemesraan dan sokongan membuat University of Windsor komuniti sangat mengalu-alukan pelajar dan fakulti dari Asia, Eropah, dan Afrika - atau dari hanya di hujung jalan. Terdapat lebih daripada 110,000 alumni UWindsor, dengan 35,000 hidup di rantau Windsor-Essex.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

University of Windsor, Graduate

Potensi sebenar anda sedang menunggu. Jangkau dengan MBA Odette. Program perniagaan progresif kami menggabungkan pendidikan maju, kerjasama intensif, dan inspirasi sokong ... [+]

Penerangan Program

Potensi sebenar anda sedang menunggu. Jangkau dengan MBA Odette. Program perniagaan progresif kami menggabungkan pendidikan maju, kerjasama intensif, dan inspirasi sokongan. Jika anda ingin berubah - bukan hanya diajar - maka kami menjemput anda untuk memulakan perjalanan anda dengan MBA Odette.

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) Odette kami adalah program 14 bulan yang intensif dengan kurikulum bersepadu yang menggabungkan kuliah, kajian kes, simulasi komputer, dan persembahan untuk menyediakan anda kejayaan dalam dunia perniagaan. Program ini direka untuk memberi anda asas kukuh dalam bidang asas perdagangan, serta menyediakan liputan terkini mengenai perkembangan perniagaan terkini. Dengan MBA Odette, anda akan menikmati pulangan yang lebih tinggi dalam pelaburan pendidikan anda dan meraih lebih banyak dividen kerjaya.... [-]

Kanada Windsor
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
14 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

UWindsor Programs, People, and Potential

Alamat
Thunder Bay, Ontario, Kanada
Telefon
false
University of Windsor
Alamat
401 Sunset Avenue Windsor, Ontario N9B 3P4 519-253-3000
Windsor, Ontario, Kanada
Website
Telefon
+1 519-253-3000