Baca keterangan rasmi

Laurentian University terletak ke dalam bersih 765 ekar semenanjung di Sudbury - kurang daripada empat jam utara Toronto.

Kami adalah salah satu universiti yang paling pesat berkembang di Kanada pada dekad yang lalu, kini berkhidmat hampir 9,500 pelajar. Kampus utama kami adalah di Sudbury, dan kami kini menawarkan semakin banyak program dalam Barrie kepada 1,000 pelajar yang menuntut di kampus itu. Kami mempunyai yang paling tinggi kadar pekerjaan selepas tamat pengajian di Ontario selepas 6 bulan pada 93% dan 95% selepas dua tahun. Kami menerima pengiktirafan tinggi untuk saiz kelas dicemburui kami, yang mempunyai salah satu daripada saiz kelas terendah purata di Kanada.

Dua bandar rumah kami adalah sama dalam banyak aspek penting: mereka berdua, selamat, bersaiz pertengahan bandar meriah berpatutan dengan segala kemudahan bandar, masing-masing dengan erti kata yang sebenar masyarakat, dan kedua-duanya terletak di dalam persekitaran semula jadi yang terkenal di rantau ini Muskoka . Beyond kehidupan yang sibuk di kampus, anda akan menemui banyak yang perlu dilakukan dan menikmati dalam kedua-dua bandar-bandar tuan rumah Laurentian kami. Kedua-dua komuniti mempunyai transit awam yang cekap dan ekonomi dan agak mudah untuk mengemudi dengan kereta atau berjalan kaki.

FAKULTI PENGURUSAN

Yang Fakulti Pengurusan merangkumi program-program yang menyediakan pelajar untuk kerjaya yang dinamik dalam bidang pentadbiran perniagaan dan pentadbiran sukan. Graduan kita bekerja dalam semua sektor ekonomi. Pelajar membina pengetahuan yang mendalam mengenai semua aspek perniagaan termasuk perakaunan, kewangan, pemasaran, pengurusan sumber manusia dan perancangan strategik. Banyak peluang latihan dan koperasi penempatan menanti pelajar yang ingin mengejar kerjaya dalam dunia perniagaan.

Apa yang pelajar-pelajar kita katakan: "Darjah MBA memberikan saya dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk memulakan kerjaya saya. Dengan beberapa tawaran kerja, saya dapat memilih salah satu yang patut yang betul untuk saya. "Anthony Ward, MBA Siswazah, Fall 2014.

Laurentian HARI INI

Hari ini, Universiti mengira lebih daripada 52,000 alumni dengan banyak alumni antarabangsa bab termasuk yang paling baru-baru ini ditubuhkan di China. Kukuh dalam tradisi dwibahasa dan tricultural dan dengan perspektif global, Laurentian University terus memperluaskan tawaran program, aktiviti penyelidikan dan perkongsian di Kanada dan di luar negara.

FAKTA & ANGKA

Tahun Ditubuhkan: PENDAFTARAN 1960: 9500 PROGRAM

Sarjana muda: 94 Sijil dan Diploma: 22 Sarjana: 18 Doktor: 6 Ijazah Profesional (Perubatan): 1

PENEMPATAN GRADUAN KADAR: 92.6% FAKULTI: 355 sepenuh masa kampus: Sudbury & Barrie

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

Faculty of Management - Laurentian University

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) program di Universiti Laurentian menjurus untuk dunia pantas anda, sangat kompetitif. Meletakkan kami untuk menguji. ... [+]

Yang Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) program di Universiti Laurentian menjurus untuk dunia pantas anda, sangat kompetitif. Meletakkan kami untuk menguji.

Pelancaran kurikulum yang baru disemak pada musim gugur tahun 2015, program MBA ini boleh didapati dalam format yang fleksibel, yang membolehkan untuk pengajian sepenuh atau separuh masa siap dalam talian, di kampus atau melalui gabungan kedua-dua format. Pembelajaran bila dan di mana benar-benar terpulang kepada anda!

Bangunan pada asas-asas perniagaan teras, Program MBA menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran yang permintaan pelanggan untuk membawa perniagaan mereka ke tahap yang seterusnya. Kursus memberi tumpuan kepada kepimpinan beretika, konsep kewangan dan pemasaran maju, pengurusan sistem maklumat, strategi perniagaan dan meneroka kerumitan menguruskan dalam konteks global. Satu projek capstone perundingan menyediakan pautan terus kepada industri dan aplikasi ilmu yang diperolehi sepanjang program. para graduan akan diperlukan untuk melengkapkan program pembelajaran kerja bersepadu yang akan memberi mereka pengalaman yang diperlukan untuk bergerak kerjaya mereka ke hadapan. ... [-]

Kanada Sudbury
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Laurentian University Bookstore
Alamat
Sudbury Campus 935 Ramsey Lake Road
P3E 2C6 Sudbury, Ontario, Kanada
Website
Telefon
+1 705-675-1151