Steinbeis School Of International Business And Entrepreneurship (SIBE)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pada Julai 2013 Persidangan Rektor Jerman mendaftarkan 392 institusi yang diiktiraf secara rasmi pendidikan tinggi di Jerman, di mana 110 diberikan hak untuk memberikan ijazah PhD. Dan manakala majoriti institusi-institusi ini adalah orang ramai, hanya 11 adalah milik persendirian. Steinbeis Universiti Berlin adalah salah satu daripada 11. (Hochschulrektorenkonferenz (HRK), Hochschulkompass 2013) Ia telah ditubuhkan pada tahun 1998 dipengaruhi oleh satu Proses Bologna Eropah dan memahami dirinya sebagai penyedia sarjana muda, ijazah dan kelayakan lepasan ijazah untuk profesional yang bekerja. Dan manakala sesetengah orang mencari yang berpatutan, darjah didapati separuh masa, yang sedikit yang mungkin mengganggu jadual kerja dan tanggungjawab peribadi, yang lain tidak sabar-sabar untuk berbakti lebih banyak masa dan usaha untuk menyelam lebih dalam hal perkara dan memperoleh ijazah lebih terkenal, yang optimum menyebabkan rangsangan kerjaya yang mewajarkan harga yang lebih tinggi.

Pada SUB kumpulan-kumpulan yang berbeza dihidangkan oleh sekolah-sekolah yang berbeza. Sekolah Perniagaan dan Keusahawanan (SIBE) adalah tahap tertinggi sekolah perniagaan antarabangsa di SUB, menjalankan program ijazah untuk menuntut, bercita-cita tinggi, profesional kerja menaik mudah alih yang ingin yang membolehkan untuk lebih menyumbang kepada kejayaan majikan atau syarikat sendiri dan diberi ganjaran melalui peluang-peluang kerjaya yang lebih baik dan kejayaan.

Yang memberikan meterai akreditasi untuk Program Master SIBE ini?

Program ijazah SIBE ini kerap dikaji dan dinilai oleh Yayasan Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa Akreditasi (FIBAA) dalam akreditasi secara rutin.

FIBAA itu adalah Eropah, agensi berorientasikan antarabangsa untuk jaminan kualiti dan pembangunan kualiti dalam pendidikan tinggi. Kriteria penilaian dan kaedah yang digunakan oleh FIBAA untuk menilai, memperakui dan mentauliahkan kursus pengajian dan institusi pendidikan yang dibangunkan oleh jawatankuasa antarabangsa. FIBAA mengekalkan rangkaian global dan bekerjasama rapat dengan badan-badan antarabangsa mengenai isu-isu seperti perbandingan piawai kualiti dan prosedur pengurusan yang berkualiti.

Kursus SIBE telah dipantau dan dinilai sejak 2003 oleh FIBAA. Kursus-kursus yang mempunyai beberapa kali melepasi keperluan dari FIBAA untuk program master. Sehubung dengan topik »Universiti jaminan kualiti dan pembangunan«, FIBAA dianugerahkan »Excellent« meterai.

Pada 13 Mei 2015, buat kali pertama, MA kursus SIBE dalam Pengurusan Am dan M.Sc. Pengurusan Antarabangsa telah dianugerahkan dengan meterai Premium. Oleh itu, sibe adalah salah satu program master 3% dengan akreditasi premium.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Law LLM »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Contact

Steinbeis Hochschule Berlin

Alamat Kalkofenstr. 53
D-71083 Herrenberg, Baden-Württemberg, Jerman
Website http://www.sibe-edu.com/english-programs/llm-online/
Telefon +49 (0) 7032 / 94 58 0.