Baca keterangan rasmi

Pengumuman awam universiti

Undang-undang akan diterbitkan oleh universiti dalam tanggungjawab mereka sendiri. Peruntukan Ordinan Pengumuman Statut Universiti (HSchBekV) pada 4 November 1993 (GVBl ms 848), yang dipinda oleh ordinan 15 Disember 2004 (GVBl ms 580), mesti diperhatikan.

Suatu statut dimaklumkan oleh peletakan jawatan mengikut § 2 HSchBekV. Universiti Sains Gunaan Kempten telah menentukan prosedur berikut:

Pemendapan berlaku masing-masing di bilik-bilik perpustakaan (87435 Kempten, Bahnhofstrasse 61) dan boleh sampai ke masa pembukaan umum (Isnin, Isnin

Di samping itu, Artikel Persatuan akan diterbitkan di halaman WEB di Kempten University of Applied Sciences.

ditandatangani.
C. Herrmann
- Canselor -

Nota dari pengurusan universiti:

Penerbitan peraturan ini berfungsi mencari maklumat cepat. Oleh itu, jaminan untuk ketepatan itu tidak boleh diterima. Pengumuman rasmi tidak digantikan oleh laman web ini, hanya versi rasmi yang sah dan sah secara sah.

Pemeriksaan versi rasmi juga boleh dilakukan di perpustakaan. Sejak 1.1.2005, statut khusus universiti hanya diterbitkan di Internet, iaitu di laman web universiti. Versi asal undang-undang ini boleh dilihat di perpustakaan Kempten University of Applied Sciences.

Bilangan - Data - Fakta

Universiti Sains Gunaan Kempten adalah satu-satunya universiti negeri di Allgäu yang menawarkan ahli akademik dalam bidang kejuruteraan, pentadbiran perniagaan dan pelancongan, sains komputer dan multimedia serta sains sosial dan kesihatan. Sejak didirikan pada tahun 1977 , institusi pendidikan di pinggir Alpen telah semakin berkembang.

Setiap tahun, beberapa ribu pemohon memohon tempat di Kempten. Sekitar 6,000 pelajar kini mendaftar dalam 18 program sarjana muda dan 14 sarjana . 140 profesor menjalankan majoriti kuliah, disokong oleh kira-kira 200 pensyarah dari sektor swasta. Bermula dari bangunan permulaan sementara, kampus universiti berjumlah 53,000 m² dengan bangunan mengajar moden, makmal, perpustakaan dan kafeteria telah dibina di Bahnhofstraße. Sekitar 200 pekerja bukan saintifik mengekalkan operasi universiti yang dijalankan di pentadbiran, fakulti dan makmal.

Profil khusus Universiti Sains Gunaan Kempten termasuk pendidikan yang luas dan mantap dalam beberapa kursus sarjana dengan pengkhususan yang sederhana dalam kursus utama. Kebimbangan khusus adalah relevan dan pengantarabangsaan praktikal .

Pelbagai kerjasama perniagaan membentuk asas bagi kajian berorientasikan aplikasi. Lebih daripada 80 universiti rakan kongsi di seluruh dunia membenarkan untuk menghabiskan sebahagian daripada pengajian mereka di luar negara.

Fakulti Universiti Kempten

Kempten University of Applied Sciences dibahagikan kepada kawasan pusat enam fakulti. Mereka membentuk unit organisasi asas universiti dan khususnya memastikan kursus yang ditawarkan. Program ijazah anda dibahagikan kepada bidang Pentadbiran Perniagaan

Program diajar dalam:
  • English
  • Jerman

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

Professional School of Business & Technology

Adakah anda sedang mencari program MBA berorientasikan dan praktikal yang menyokong anda dalam kerjaya anda? Kempen Pengurusan Perniagaan MBA Kempten ... [+]

Eksekutif dan Profesional Muda

Adakah anda sedang mencari program MBA berorientasikan dan praktikal yang menyokong anda dalam kerjaya anda? Kempen Pengurusan Perniagaan MBA Kempten

ciri-ciri khasKualiti: Sebagai tambahan kepada akreditasi semula FIBAA 2011, Kempten MBA menerima akreditasi EPAS antarabangsa pada bulan Jun 2015. Maklumat lanjutProgram Pembangunan Kepimpinan yang Unik: Di dalam Pengurusan Perniagaan Antarabangsa MBA kamiKelajuan karier: Matlamat program MBA adalah untuk mengajar pengetahuan pengurusan semasa untuk menyokong kerjaya sebagai pemimpin. Kami telah komited kepada matlamat ini untuk lebih daripada 15 tahun. Tinjauan statistik biasa kami menunjukkan bahawa sehingga 70% pelajar kami bergerak bergerak dalam tempoh 2 hingga 3 tahun selepas memulakan pengajian mereka.Fokus Antarabangsa: Program ini dijalankan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris. Tinggal di luar negara di Afrika Selatan, Thailand atau Australia adalah sebahagian daripada kajian ini. Di samping itu, pelajar antarabangsa dan pensyarah memperkayakan kandungan kuliah dengan pengalaman mereka.Struktur dan struktur kajian... [-]
Jerman Kempten
Permintaan Maklumat
English,Jerman
Sepenuh masa
Sambilan
2 - 4 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu