Nordakademie

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti Sains Gunaan yang dibiayai oleh perniagaan

The NORDAKADEMIE adalah universiti persendirian yang diiktiraf negeri pertama yang secara langsung diasaskan dan dibiayai oleh perniagaan (Hochschule der Wirtschaft). Ia menawarkan kursus pengajian berasaskan praktikal dan keadaan cemerlang dan kadar kejayaan yang tinggi. Dengan lebih daripada 2000 pelajar dan lebih daripada 300 syarikat rakan kongsi itu juga merupakan salah satu universiti di tapak utama swasta di Jerman.

Pada bulan Mac 2012, NORDAKADEMIE merupakan universiti pertama di utara Jerman untuk mencapai akreditasi institusi.

Pada 2015, NORDAKADEMIE merupakan universiti pertama di Jerman yang diperakui oleh 'Rat für Nachhaltige Entwicklung (RNE)', Majlis Jerman bagi Pembangunan Mapan, dan dengan itu mematuhi Kod Kemapanan Jerman.

Tentang Kita

Dua lokasi - satu kisah kejayaan: Banyak kisah kejayaan alumni menyediakan kursus pengajaran dan praktikal yang sesuai untuk belajar membuka laluan kerjaya yang mengagumkan di seluruh dunia untuk para graduan NORDAKADEMIE. Lebih-lebih lagi, kerjasama itu juga memberi manfaat kepada syarikat-syarikat yang terlibat. Terima kasih kepada "Hochschule der Wirtschaft" (University of Applied Science yang dibiayai oleh industri), mereka dapat merekrut pelatih terbaik dari barisan mereka sendiri.

Terdapat banyak faktor yang membuktikan bahawa kita adalah salah satu universiti swasta utama di Jerman:

  • NORDAKADEMIE adalah salah satu universiti pertama di Jerman untuk mencapai akreditasi institusi (2012)
  • Kursus MBA kami adalah yang pertama di sebuah universiti di Jerman untuk mendapat akreditasi dengan meterai premium FIBAA selama 5 tahun (2008)
  • NORDAKADEMIE secara konsisten telah menduduki ranking salah satu universiti teratas
  • Kami mempunyai komponen "Studium Generale" yang komprehensif dengan lebih daripada 200 unit kursus setahun.

Dengan kira-kira 1,700 pelajar dan lebih daripada 300 perusahaan yang bekerjasama, NORDAKADEMIE adalah salah satu universiti swasta terbesar di Jerman.

Program pengajian dwi ini ditawarkan di kampus di Elmshorn, Schleswig-Holstein, sedangkan program dan kursus pengajian Master berlangsung di Dockland, yang merupakan bangunan yang direka khas di sungai Elbe dengan pemandangan yang menakjubkan di kawasan pelabuhan.

This school offers programs in:
  • English

Lihat MBA Sambilan »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA Sambilan

MBA

Campus Sambilan 24  October 2018 Jerman Hamburg

Ijazah MBA adalah cara klasik untuk mempersiapkan peranan kepimpinan dalam perniagaan global. Kumpulan sasaran kami adalah bukan ahli ekonomi (jurutera, saintis, peguam, ahli sains komputer, dll), serta ahli ekonomi dengan sekurang-kurangnya satu tahun pengalaman profesional, yang memerlukan kepakaran perniagaan dengan aspek antarabangsa untuk kemajuan dalam pengurusan yang lebih tinggi. [+]

Pentadbiran Perniagaan (MBA)

Ijazah MBA adalah cara klasik untuk mempersiapkan peranan kepimpinan dalam perniagaan global. Kumpulan sasaran kami adalah bukan ahli ekonomi (jurutera, saintis, peguam, ahli sains komputer, dll), serta ahli ekonomi dengan sekurang-kurangnya satu tahun pengalaman profesional, yang memerlukan kepakaran perniagaan dengan aspek antarabangsa untuk kemajuan dalam pengurusan yang lebih tinggi.

Kisah kejayaan yang mengagumkan dari graduan program membuktikan: kursus pengajian MBA praktikal ini akan meletakkan kerjaya anda dalam keadaan berlebihan.

TEMPOH PENGAJIAN

24 bulan separuh masa (3 fasa kajian)

Pertubuhan kajian Fasa belajar dan fasa kelas diselaraskan dalam giliran. 12 - 13 fasa kehadiran (2.5 - 3 hari setiap satu) untuk setiap modul dalam kumpulan kecil di Dockland Sebelum setiap diri belajar modul, yang disokong oleh media elektronik dan sastera yang disediakan Sokongan peribadi dan dalam talian dari Pejabat Induk dan fakulti Pelajaran dalam bahasa Jerman dan Bahasa Inggeris ... [-]

Contact
Alamat lokasi
NORDAKADEMIE
Hochschule der Wirtschaft
Köllner Chaussee 11

Elmshorn, Schleswig-Holstein, D-25337 DE
Alamat lokasi
NORDAKADEMIE Graduate School
Van-der-Smissen-Straße 9

Hamburg, Hamburg, D-22767 DE