Read the Official Description

Selamat datang ke Jerman # 1 Business School

A

Sebagai sebahagian daripada berprestij Universiti Mannheim, kami menawarkan pendidikan pengurusan bertaraf dunia untuk semua peringkat kerjaya - kedua-dua individu dan peringkat organisasi.

pendidikan perniagaan "Dibuat di Jerman". Sejak ditubuhkan pada tahun 2005, Mannheim Business School (MBS) telah menjadi salah satu institusi utama pendidikan pengurusan di Eropah. Ia adalah sebahagian daripada Sekolah Perniagaan Universiti Mannheim, yang sejarah menjejaki kembali ke abad ke-20 awal dan yang tidak dipertikaikan # 1 di Jerman ketika datang untuk mendidik pemimpin perniagaan masa depan. Ia adalah asas ini yang telah membuat Mannheim Business School kisah kejayaan yang luar biasa bahawa ia adalah. Pembelajaran sepanjang hayat - ini adalah tidak lagi kata-kata hikmah semata-mata dalam dunia perniagaan, tetapi suatu kewajipan mutlak. Mannheim Business School menyatukan aktiviti-aktiviti Universiti Mannheim dan Sekolah Perniagaan di bawah payung organisasi tunggal. Dengan kira-kira 50 pekerja, ia adalah bertanggungjawab untuk organisasi dan pemasaran program pendidikan pengurusan sekolah. tanggungjawab akademik terletak kepada profesor Sekolah Perniagaan Universiti Mannheim. Ijazah diberikan oleh Universiti Mannheim.

Mannheim Business School adalah bukan keuntungan Ltd. perbadanan (gGmbH) yang dimiliki oleh Universiti Mannheim (25%) dan Yayasan Prechel (75%), yang mana semua profesor di Sekolah Perniagaan Universiti Mannheim adalah pihak yang berkepentingan.

Apa yang Penting kepada Kami

Mannheim Business School merangkumi kepelbagaian dalam cara yang sedikit organisasi dapat menandingi. Pada masa yang sama, kita bersatu dengan satu misi yang sama, wawasan, objektif dan nilai-nilai. Mereka adalah asas kerja harian kita dan dedikasi kami untuk memenuhi standard tertinggi dalam semua kawasan.

Misi kami bertindak sebagai panduan. Bersama-sama, pekerja Mannheim Business School juga telah ditakrifkan lima nilai-nilai korporat pusat yang memainkan peranan utama dalam cara kita memilih, menilai dan memupuk perkembangan kakitangan. Kami meletakkan kepentingan tertentu ke atas nilai tanggungjawab. Ia adalah tema utama di seluruh organisasi kami dan memaklumkan tindakan kita, penyelidikan dan pengajaran serta tindakan peserta kami.

Misi

Mengimbas kembali pada lebih daripada 100 tahun pengalaman dalam penyelidikan dan pendidikan di perniagaan, Business School di Universiti Mannheim telah sepakat untuk Mission berikut:

Fakulti & Penyelidikan

Sebagai institusi penyelidikan yang berfokuskan, kami berdedikasi untuk menghasilkan inovatif, penyelidikan boleh dilihat di peringkat antarabangsa dengan kesan sebesar mungkin daripada biasiswa, pendidikan, dan amalan.

Education & Pelajar

Sebagai pembekal perkhidmatan penuh yang menawarkan spektrum penuh program menuntut (B.Sc., M.Sc., Ph.D., MBA, EMBA, dan Pendidikan Eksekutif), kami menyediakan pelajar-pelajar kita untuk kerjaya dalam perniagaan dan akademik, menyediakan mereka dengan pengetahuan dan kemahiran. Kami mendedahkan mereka kepada cabaran intelektual dan peribadi untuk memupuk personaliti matang dan bebas mereka.

Akademik & Korporat Dunia

Sebagai ahli rangkaian yang berprofil institusi akademik dan rakan kongsi korporat, kami tiada penyelidikan dan pengajaran kami melalui interaksi rapat di antara teori dan amalan, dan dengan itu memastikan kerelevanan untuk perniagaan dan masyarakat.

Dalam ketiga-tiga bidang di atas, kami berusaha untuk standard mungkin tinggi, bukan sahaja di peringkat kebangsaan tetapi semakin juga di peringkat antarabangsa.

Visi

Sekolah bertujuan untuk terus memajukan aktiviti terasnya - penyelidikan, pengajaran, dan pemindahan ilmu - melalui cara-cara berikut:

 • Untuk memajukan lagi Sekolah oleh pengembangan konsisten fakulti dan oleh pertumbuhan terpilih badan pelajar dan infrastruktur
 • Untuk mendapatkan autonomi tambahan dan fleksibiliti untuk terus membangunkan dan mengantarabangsakan School
 • Untuk meningkatkan kecekapan dan pelaksanaan sekolah struktur tadbir urus dan proses strategi

Nilai

Nilai-nilai berikut menyokong dan membimbing kita dalam mencapai Misi kami dan Visi kami:

 • kebebasan akademik dan cita-cita
 • Inovasi dan pemikiran kritikal
 • Kualiti dan integriti
 • Ketegasan dan relevan

Memastikan mungkin persekitaran penyelidikan dan pembelajaran yang terbaik maka kami bertindak dengan:

 • Keadilan
 • Respect
 • Tanggungjawab

pelaksanaan

Sekolah Perniagaan kami bertujuan untuk merealisasikan misinya, Visi, dan Nilai-nilai melalui tindakan berikut:

Fakulti & Penyelidikan

 • Merekrut dan mengekalkan fakulti berkualiti tinggi
 • Memupuk penyelidikan antara disiplin, mengambil kesempatan daripada menjadi sekolah perniagaan berasaskan universiti

Education & Pelajar

 • Menarik pelajar yang paling berbakat dan bermotivasi
 • Memperluas potensi pelajar kami dengan
  • Membangunkan pengetahuan khusus mereka dan mengaitkannya kepada disiplin jiran
  • Meningkatkan kemahiran peribadi mereka serta kecekapan antara budaya dan pemikiran kritikal
  • Membolehkan mereka "untuk belajar bagaimana untuk belajar," iaitu, bagaimana untuk mendekati dan menyelesaikan masalah masa depan
  • Meningkatkan kesedaran dan kefahaman mereka terhadap tanggungjawab sosial

Akademik & Korporat Dunia

 • Mengekalkan dan mengembangkan berprofil tinggi rangkaian antarabangsa institusi rakan kongsi akademik dan kenalan individu untuk menyediakan persekitaran penyelidikan dan pengajaran di seluruh dunia
 • Bekerjasama rapat dengan rakan kongsi korporat demi untuk memperkayakan dialog berhasil di sekolah antara akademik dan dunia korporat
Programs taught in:
English

Sekolah ini juga menawarkan: