Munich Business School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Program pengajian yang ditawarkan di Business School Munich

Yang terdiri daripada Sarjana Muda, Sarjana dan Sarjana Pentadbiran Perniagaan kursus belajar melalui program DBA untuk Pendidikan Executive - Munich Business School menyakinkan dengan tawaran luas sepenuh masa negeri yang diiktiraf atau program sambilan.

Mengapa MBS?

Mengenali MBS

Pada tahun 2015, MBS telah menduduki tempat pertama untuk subjek Pentadbiran Perniagaan dalam ranking semua Universiti swasta Sains Gunaan daripada Jerman "Wirtschaftswoche" - satu kejayaan yang dikreditkan ke pelbagai pengalaman yang dikutip ke atas lebih daripada 20 tahun dan pemanduan unik prinsip.

Sebab-sebab Belajar di Business School Munich

Secara antarabangsa

Munich Business School merupakan salah satu universiti yang paling antarabangsa Jerman. secara antarabangsa mempunyai ciri-ciri yang banyak ciri-ciri khas konsep kajian.

Relevan praktikal

Prinsip asas program kajian ini adalah orientasi sengaja dalam operasi antarabangsa dan kandungan kerja dalam syarikat-syarikat, yang dibentuk melalui integrasi ketat kajian praktikal dan fasa penglibatan praktikal domestik dan antarabangsa, kebangsaan dan antarabangsa.

personaliti

Pengurusan kejayaan cabaran masa depan memerlukan pemimpin masa depan bukan sahaja mempunyai kelayakan profesional yang tinggi tetapi juga personaliti tertentu.

Sokongan individu

Suasana yang peribadi dan individu membolehkan kajian tidak seperti universiti arus perdana

JAMINAN KUALITI

Sebagai salah satu sekolah perniagaan terkemuka di Jerman, subjek Munich Business School dirinya kepada ulasan panel dalaman dan luaran.

Bahasa Pengajian

Dalam beberapa program di Business School Munich, kami menawarkan anda untuk menamatkan pengajian anda sepenuhnya dalam bahasa Inggeris (English Track) atau dengan campuran kursus Jerman dan Inggeris (German Track).

Misi Sekolah Perniagaan Munich

Pengurus yang berjaya mempunyai asas yang kukuh pengetahuan asas dan pengalaman antarabangsa yang luas. Mereka kuat, angka bertanggungjawab dan masing-masing bertindak ke arah lelaki rakan-rakan mereka. Mereka berfikir dan berunding dengan cara yang keusahawanan dan membuat keputusan mereka dengan pengetahuan suara hati dengan kedudukan mereka dalam masyarakat. Kepercayaan adalah asas amalan kita. Pernyataan misi berikut adalah satu rangka kerja mengikat untuk cita-cita dan matlamat kita bersama.

Program pengajian di MBS

pengajian sepenuh masa dan kajian sambilan untuk profesional yang bekerja

Dalam tempoh enam semester, program SARJANA MUDA Antarabangsa perniagaan di MBS menyediakan asas yang kukuh pengetahuan dan kemahiran dalam pentadbiran perniagaan antarabangsa.

Program MASTER Sekolah Perniagaan Munich bertujuan untuk mendalami, pakar, atau meluaskan pengetahuan dan kemahiran dalam pentadbiran perniagaan antarabangsa.

MBS program pascasiswazah mempunyai Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) sebagai program sepenuh masa atau sebagai program sambilan untuk profesional yang bekerja.

Portfolio MBS digenapkan oleh Doktor Pentadbiran Perniagaan (DBA) kajian kedoktoran, diiktiraf oleh Bavarian State Kementerian Pendidikan, Sains dan Kesenian.

Perkhidmatan untuk MBS Pelajar

Kajian Luar Negara dan Kerjaya Perancangan

Pelajar-pelajar kita sentiasa menggambarkan penginapan mereka di luar negara sebagai kemuncak pengajian mereka. Pusat Antarabangsa membantu pelajar dengan projek-projek ini. MBS membantu mereka mengatur penginapan mereka di luar negara dan banyak lagi.

Sebagai permulaan ke dalam kerjaya profesional mereka, pelajar tahun akhir diberi peluang untuk menyesuaikan strategi permohonan kepada keadaan masing-masing dan untuk membangunkan perspektif perancangan kerjaya mereka.

MBS Career Center, antara lain, menyokong mereka dalam satu-sama-satu wawancara membantu mereka mengoptimumkan pengajian mereka, untuk menentukan matlamat kerjaya mereka dan untuk membangunkan strategi untuk mencapai matlamat ini.

This school offers programs in:
  • English
  • Jerman

Lihat MBA Sambilan » Lihat MBA » Lihat BAs » Lihat DBA » Lihat MA »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

Program MBA Pengurusan Antarabangsa

Campus Sepenuh masa Sambilan 12 - 24  September 2019 Jerman Munich + 1 lagi

Program MBA Pengurusan sepenuh masa adalah program MBA teratas yang disesuaikan dengan keperluan dunia perniagaan global hari ini. Ia bertujuan untuk mengajar pelajar satu set pengetahuan pengetahuan dan alat pengurusan yang komprehensif di samping memupuk dan meningkatkan pengurusan dan kepimpinan pelajar. [+]

Program MBA Pengurusan AntarabangsaProgram MBA Pengurusan sepenuh masa adalah program MBA teratas yang disesuaikan dengan keperluan dunia perniagaan global hari ini.Ia bertujuan untuk mengajar pelajar satu set pengetahuan pengetahuan dan alat pengurusan yang komprehensif di samping memupuk dan meningkatkan pengurusan dan kepimpinan pelajar.Maklumat Kursus MBA Pengurusan AntarabangsaTarikh mulaSeptemberBahasa arahan100% Bahasa InggerisJam kelas15 bulan / 3 semester (Kursus Kemalangan: 12 bulan / 2 semester)Kredit kursus90 kreditJalan kelasPenuh waktuFokus kursusPilih 2 kursus dari 4 kursus elektifPilih tumpuan dari 3 tumpuan antarabangsa, termasuk kursus bahasa asing pilihanPilih pemanasan immersive atau praktikal antarabangsa pada semester ketigaKeperluan kemasukanIjazah akademik yang pertama (IPK tidak kurang daripada 2.5)Sekurang-kurangnya 2 tahun pengalaman kerja profesionalProgram Yayasan MBA GMAT, GRE atau Pengurusan AntarabangsaKemahiran Bahasa Inggeris CemerlangTuisyenEUR 26,850Biasiswa MBSMBS menawarkan beberapa biasiswa separa untuk calon yang cemerlang.Maklumat Program MBA Pengurusan AntarabangsaKursus elektifSelain memberikan pengetahuan dan kemahiran pengurusan umum, program MBA Pengurusan Antarabangsa menawarkan pelbagai kursus elektif untuk membantu pelajar memperoleh pemahaman yang lebih mendalam mengenai sesuatu kawasan tertentu.Dalam kajian itu, pelajar akan memilih daripada empat kursus mengambil dua kursus elektif dalam setiap semester setiap satu kursus elektif.Pada semester pertama (September-Disember), pelajar boleh memilih untuk belajar "Transformasi Perniagaan Digital" atau "Pengurusan Pasaran Baru". Pada semester kedua (Februari-Mei), mereka boleh memilih untuk mempelajari "Pengurusan Rantaian Pembekalan Global". Atau "keusahawanan kepentingan awam."Transformasi perniagaan digitalPengurusan pasaran yang baru munculKebajikan awamPengurusan rantaian bekalan globalTumpuan antarabangsaWalaupun prinsip-prinsip perniagaan asas digunakan di seluruh dunia, setiap pasaran antarabangsa dibiakkan oleh latar belakang politik, budaya dan sejarahnya yang unik.Oleh itu, kursus kami memberi tumpuan kepada meneroka pasaran antarabangsa hari ini,... [-]

MBA Sambilan

Pengurusan Am MBA sambilan

Campus Sambilan 24  September 2019 Jerman Munich

MBA sambilan direka untuk memberi anda pangkalan pengetahuan yang sangat baik dalam Pengurusan Am, meningkatkan kecekapan individu anda untuk menjadi pemimpin yang empati dan berprestasi tinggi, dan memberikan anda pandangan mendalam ke pasaran dan budaya antarabangsa. [+]

Sarjana Pentadbiran Perniagaan Pengurusan Am

MBA sambilan direka untuk memberi anda pangkalan pengetahuan yang sangat baik dalam Pengurusan Am, meningkatkan kecekapan individu anda untuk menjadi pemimpin yang empati dan berprestasi tinggi, dan memberikan anda pandangan mendalam ke pasaran dan budaya antarabangsa.

Pengurusan Am MBA Sekilas

PROGRAM START

September

BAHASA ARAHAN

100% Bahasa Inggeris

DURATION

24 bulan / 4 Syarat

WORKLOAD

60 ECTS

FORMAT

Paruh waktu (kelas pada petang Jumaat dan Sabtu)

MAKLUMAT UTAMA PROGRAM

Format sambilan2 dari 4 Kursus Pilihan Raya1 Minggu Antarabangsa

ADMISI

Ijazah pertama akademik (min Sarjana Muda dengan IPK 2.5)Min. 2 tahun pengalaman kerja profesionalKemahiran Bahasa Inggeris Cemerlang... [-]

Contact

Munich Business School

Alamat Elsenheimerstraße 61
80687 Munich, Bavaria, Jerman
Website http://www.munich-business-school.de/
Telefon +49 89 5476780