Baca keterangan rasmi

EFMD Equis Accredited AACSB Accredited

The WHU - Otto Beisheim School of Management, sebuah universiti swasta yang terletak di Vallendar berhampiran Koblenz, merupakan sekolah pertama di Jerman untuk menawarkan yang utama dalam pentadbiran perniagaan menekankan kepimpinan strategik syarikat. Sekolah ini melihat misi utamanya dalam pendidikan pengurus besar dan usahawan yang boleh menguasai pelbagai pekerjaan. WHU adalah benar-benar antarabangsa. Sejak dua puluh tahun yang lalu, WHU telah menubuhkan di seluruh dunia, rangkaian kerjasama unik dengan lebih daripada 140 universiti dari semua benua. Ia merupakan universiti Jerman pertama yang menerima akreditasi EQUIS (1998).

The Kellogg School of Management di Northwestern University secara meluas diiktiraf sebagai salah sebuah sekolah perniagaan siswazah terbaik di Amerika Syarikat. Ditubuhkan di Chicago pada tahun 1908, Kellogg mempelopori teori bahawa prinsip-prinsip pengurusan perniagaan boleh digunakan untuk apa-apa jenis organisasi. Kellogg komited untuk mengekalkan standard kecemerlangan akademik. Kellogg adalah salah sebuah sekolah perniagaan graduan pertama untuk membangunkan program-program pendidikan yang menyeluruh bagi pertengahan kerjaya dan eksekutif kanan.

The Kellogg-WHU MBA Eksekutif Program secara konsisten kedudukan salah satu program utama Eropah EMBA. Ijazah ini ditawarkan bersama oleh WHU-Otto Beisheim School of Management, Vallendar dan Kellogg School of Management, Amerika Syarikat. Program ijazah berprestij mengintegrasikan semua disiplin pengurusan, memberi tumpuan kepada sintesis gaya pengurusan Amerika dan Eropah.

Program diajar dalam:
  • English
  • Jerman

Sekolah ini juga menawarkan:

EMBA

Kellogg-WHU Executive MBA Program

Program MBA Eksekutif Kellogg-WHU direka untuk pengurus yang berusaha untuk menjadi pemimpin yang lebih efektif dan bertanggungjawab dalam persekitaran berdaya saing ting ... [+]

Program MBA Eksekutif Kellogg-WHU Global adalah program yang mantap dan berprestij yang mengekalkan kedudukan dominannya dalam 20 program EMBA di seluruh dunia dan 10 program EMBA teratas di Eropah dalam kedudukan Financial Times. Program ini mendapat manfaat dari pengetahuan pengurusan AS dan Eropah melalui perkongsiannya antara Sekolah Pengurusan Kellogg, Northwestern University di Amerika Syarikat dan WHU Otto Beisheim School of Management di Jerman. Matlamat program ini adalah untuk menyediakan pengurus kanan masa depan dengan alat yang diperlukan untuk berjaya memimpin organisasi dalam persekitaran perniagaan yang kompleks. Program ini memberi penekanan yang kuat terhadap kepimpinan pasukan, pembangunan peribadi, dan antarabangsa melalui kerja kumpulan, pembinaan, dan modul global. Graduan memperoleh gelar MBA bersama dari Sekolah Pengurusan Kellogg, Northwestern University dan WHU Otto Beisheim School of Management, dan mendapat manfaat daripada rangkaian alumni global yang kuat walaupun lama selepas tamat pengajian. Struktur Program MBA Eksekutif Kellogg-WHU Global membolehkan para eksekutif terus bekerja semasa secara aktif mengambil bahagian dalam program ini. Pelajar berpeluang menerapkan kemahiran baru yang diperolehi dengan segera di tempat kerja. Program ini terdiri daripada 30 kursus yang merangkumi pelbagai topik yang berkaitan dengan pengurusan umum. Program Kellogg-WHU berasaskan modular, dengan kelas-kelas yang mengambil tempat di kampus kami yang indah dan damai di Vallendar, Jerman setiap dua bulan dengan hujung minggu ke belakang (Thurs-Sun) selama tempoh 2 tahun. Peluang global kami terdiri daripada modul dua minggu yang diperlukan di kampus Kellogg (Evanston / Chicago) dan sekurang-kurangnya satu minggu elektif global di salah satu institusi rakan kami di Hong Kong, Beijing, Tel Aviv,... [-]

Jerman Vallendar Düsseldorf Baden-Baden
Permintaan Maklumat
English
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Kellogg-WHU Executive MBA Program - Distinguish Yourself Globally!