Kellogg-WHU Executive MBA Program

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

The WHU - Otto Beisheim School of Management, sebuah universiti swasta yang terletak di Vallendar berhampiran Koblenz, merupakan sekolah pertama di Jerman untuk menawarkan yang utama dalam pentadbiran perniagaan menekankan kepimpinan strategik syarikat. Sekolah ini melihat misi utamanya dalam pendidikan pengurus besar dan usahawan yang boleh menguasai pelbagai pekerjaan. WHU adalah benar-benar antarabangsa. Sejak dua puluh tahun yang lalu, WHU telah menubuhkan di seluruh dunia, rangkaian kerjasama unik dengan lebih daripada 140 universiti dari semua benua. Ia merupakan universiti Jerman pertama yang menerima akreditasi EQUIS (1998).

The Kellogg School of Management di Northwestern University secara meluas diiktiraf sebagai salah sebuah sekolah perniagaan siswazah terbaik di Amerika Syarikat. Ditubuhkan di Chicago pada tahun 1908, Kellogg mempelopori teori bahawa prinsip-prinsip pengurusan perniagaan boleh digunakan untuk apa-apa jenis organisasi. Kellogg komited untuk mengekalkan standard kecemerlangan akademik. Kellogg adalah salah sebuah sekolah perniagaan graduan pertama untuk membangunkan program-program pendidikan yang menyeluruh bagi pertengahan kerjaya dan eksekutif kanan.

The Kellogg-WHU MBA Eksekutif Program secara konsisten kedudukan salah satu program utama Eropah EMBA. Ijazah ini ditawarkan bersama oleh WHU-Otto Beisheim School of Management, Vallendar dan Kellogg School of Management, Amerika Syarikat. Program ijazah berprestij mengintegrasikan semua disiplin pengurusan, memberi tumpuan kepada sintesis gaya pengurusan Amerika dan Eropah.

Lokasi

Baden-Baden

Alamat
WHU - Otto Beisheim School of Management
Burgplatz 2,

56179 Baden-Baden, Baden-Württemberg, Jerman

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited