International School of Management

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengapa ISM?

Fokus Antarabangsa

ISM menawarkan pelajarnya pendidikan antarabangsa yang komprehensif. Oleh itu, pelajar sarjana muda antarabangsa mesti menggabungkan pengajian perniagaan mereka dengan bahasa asing kedua sama Jerman, Perancis atau Sepanyol. Pelajar menyelesaikan satu atau dua semester pengajian di luar negara di negara Eropah atau luar negara .

Bergantung pada pengkhususan mereka, pelajar ISM memilih institusi dari universiti rakan kongsi ISM 199 . Semester di luar negara direka untuk terus mengembangkan dan memperluaskan kecekapan antara budaya dan bahasa mereka dan meningkatkan dan memperdalam pengetahuan profesional mereka dalam konteks antarabangsa. Selain belajar semester di luar negara, mereka juga menyelesaikan sekurang-kurangnya sepuluh minggu dalam tempoh magang selama 20 minggu di sebuah syarikat di luar Jerman. Semua program sarjana termasuk ceramah yang diadakan dalam bahasa Inggeris dan Jerman kecuali B.Sc. Pengurusan Antarabangsa Bahasa Inggeris Trail yang diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris.

Program sarjana juga termasuk semester belajar di luar negara. Pelajar menghabiskan semester ketiga program mereka di luar negara di salah satu universiti rakan ISM yang mengkhusus dalam bidang pengajian mereka. Selain itu, semua program termasuk ceramah yang diadakan dalam bahasa Inggeris, M.Sc. Pengurusan Antarabangsa, M.Sc. Kewangan, Pengurusan Pemasaran Strategik MA, MA Mewah, Fesyen

Seperti program sarjana dan tuan, program sambilan ISM juga mempunyai tumpuan antarabangsa. Semua program termasuk modul di luar negara. Di samping itu, program Pengurusan Am Universiti MBA diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris.120859__MG_4759.jpg

Orientasi Praktikal

Semua program ISM dengan ketat ditujukan kepada keperluan dunia perniagaan yang sebenar. Matlamat ini dipupuk oleh pengalaman pensyarah ISM, yang kebanyakannya telah memegang atau kini memegang jawatan pengurusan di dunia perniagaan. Selanjutnya, fasa latihan komprehensif, serta tesis berorientasikan praktikal membentuk asas program ISM. Wakil korporat yang berpengaruh yang berkhidmat di Lembaga Pemegang Amanah membantu membentuk konsep pendidikan ISM. Mereka memberi peluang kepada pelajar untuk melakukan latihan dan projek perundingan untuk kredit kelas di syarikat mereka.

Dengan memanfaatkan kesempatan ini, pelajar ISM mendapat pengalaman yang luas dalam menyelesaikan masalah praktikal dalam kehidupan profesional harian. Di samping itu, pelajar ISM mempunyai hubungan langsung dengan wakil syarikat dengan mengambil bahagian dalam persembahan syarikat, pameran kerjaya, dan kajian kes . Pelajar boleh membincangkan peluang kerjaya mereka dengan wakil-wakil ini dalam suasana peribadi. Semakin banyak alumni ISM juga memperkaya rangkaian ISM.

Suasana Peribadi

Berbeza dengan anonimiti khas dewan kuliah yang besar di banyak universiti, ISM menawarkan suasana peribadi kepada pelajar kerana saiz kelas kecil , persekitaran pembelajaran interaktif dan sejumlah besar aktiviti riadah . Saiz kelas kecil membolehkan para pengajar memberi perhatian kepada pelajar dan membentuk asas untuk persekitaran kelas interaktif. Pada masa yang sama, kesepakatan di kalangan pelajar sangat digalakkan. Ini digariskan oleh banyak kajian kes dan projek pasukan perundingan . Objektif kerja kelompok dan projek adalah untuk belajar bagaimana membina dan menganjurkan pasukan untuk mencapai hasil yang positif. Aktiviti ekstrakurikulum seperti kumpulan kerja dan parti pelajar membantu pelajar mengembangkan rangkaian peribadi mereka.

Di samping itu, pelajar mempunyai platform komunikasi digital dalam bentuk Intranet ISM. Ini adalah forum dalam talian untuk pelajar membincangkan kuliah, melaporkan dari semester mereka di luar negara, dan mengakses atau menghantar tawaran magang. Akhirnya, pelajar menghabiskan sebahagian masa lapang mereka dalam masyarakat pelajar yang ditawarkan secara bebas dari kurikulum standard.120857_BEBA_LOG_b_MG_1768.jpg

Kemahiran Profesional dan Sosial

Tiga semester pertama semua program sarjana muda ISM menyediakan pelajar dengan asas-asas pengurusan perniagaan. Bergantung kepada program pengajian pilihan mereka, pendidikan teras ini ditambah dengan kuliah dalam komunikasi, pelancongan, psikologi, pengurusan fesyen, pengurusan sukan, undang-undang perniagaan atau kewangan. Sebagai tambahan kepada kursus pengurusan asas, pelajar juga mengambil dua kursus khusus program dalam setiap tiga semester pertama. Pada semester kelima dan keenam, pelajar sarjana muda menggabungkan modul khusus program dengan pilihan yang dipilih. Selain kemahiran akademik dan lembut serta bahasa asing juga terlatih. Kursus wajib di Etika Perniagaan selanjutnya dilengkapi dengan latihan kecekapan sosial termasuk teambuilding atau pengurusan antara budaya, membolehkan pelajar untuk membangunkan sensitiviti budaya yang diperlukan untuk kepimpinan yang bertanggungjawab dan adil pasukan antarabangsa.

Program sarjana ini direka bentuk untuk memberikan para pelajar dengan pengetahuan profesional yang luas dalam masa yang singkat. Pada semester pertama dan kedua, para pelajar memperoleh asas-asas dan pengetahuan khusus untuk memenuhi tuntutan pengkhususan mereka. Di samping mendapat pengetahuan profesional, pelajar juga mengamalkan kemahiran lembut seperti teknik komunikasi dan perundingan . Kajian kes dan projek tangan menjamin bahawa pelajar mempunyai peluang untuk menerapkan pengetahuan teoritinya untuk kegunaan praktikal pada peringkat awal, serta memupuk kerjasama dan kerja berpasukan.120864_B_D_TEM_a_ISM_HH_0402.jpg

Program Pengajian Kompak

Pelajar ISM memperoleh kemahiran profesional, mendapat pengalaman praktikal, dan berpeluang untuk tenggelam dalam budaya lain - semuanya dalam masa yang singkat. Pengalaman pendidikan yang pelbagai dan menarik ini dimungkinkan oleh program pengajian yang berstruktur. Walaupun pelajar di universiti lain menikmati rehat semester mereka, pelajar ISM mendapat pengalaman profesional dalam kehidupan sebenar . Dalam pencarian mereka untuk pengurus masa depan, syarikat sedang mencari graduan yang telah berjaya menyelesaikan pengajian mereka dalam masa yang singkat, sambil memperoleh pengalaman dan kemahiran interkultur di universiti dan syarikat antarabangsa . Siswazah di ISM memperoleh kemahiran ini dalam enam semester (Lagu Eropah) atau tujuh semester (Global Track). Mereka kemudian mempunyai pilihan untuk melengkapkan ijazah sarjana dalam tiga semester tambahan, ditambah dengan masa yang digunakan untuk menulis tesis tuan. Program yang berstruktur dengan baik menjadikan kursus pembelajaran yang cekap ini dapat dilaksanakan. Kedua-dua program sarjana dan tuan punya jangka masa yang ditetapkan untuk latihan atau fasa praktikal yang diperlukan. Begitu juga, program sambilan ISM didasarkan pada konsep yang berstruktur dengan ketat.

Lokasi

Munich

Alamat
Karlstraße 35, D-80333 München
Munich, Bavaria, Jerman