Baca keterangan rasmi

Mengapa ISM?

International School of Management adalah salah satu International School of Management perniagaan terbaik di Jerman. Ini terbukti dengan pelbagai kedudukan organisasi bebas. Antara lain, orientasi antarabangsa dan kaitan praktikal, kualiti pengajaran dan kumpulan pembelajaran kecil akan diberi penghormatan.

10 alasan yang baik untuk belajar di ISM

Antarabangsa dalam semua bidang

Belajar di ISM sejajar dengan standard antarabangsa yang paling tinggi dan menyediakan anda secara optimum untuk kerjaya global. Anda akan menghabiskan sekurang-kurangnya satu semester bersepadu di luar negara atau modul di salah satu daripada 199 universiti rakan kongsi terkenal kami. Internship di luar negara, yang disatukan ke ijazah Sarjana Muda sepenuh masa, memastikan pengalaman praktikal antarabangsa semasa belajar. Kemungkinan - kadang-kadang walaupun tanpa kehilangan masa - untuk menjadikan peringkat dua sarjana di universiti rakan kongsi terpilih digunakan oleh separuh daripada pelajar kami. Latihan bahasa asing yang intensif membekalkan anda untuk komunikasi di seluruh dunia.

Pengajaran moden

Menggunakan kaedah pengajaran moden, kandungan dari profesor kami, semua pengamal berpengalaman, diajar dalam saiz kumpulan kecil. Dalam amalan projek, bengkel atau syarikat-syarikat rakan kongsi pengetahuan yang dipelajari secara langsung dilaksanakan. ISM Net kami membolehkan persediaan yang baik dan susulan kuliah dan mengandungi antara lain skrip digital kuliah.

Kedudukan yang cemerlang

Bukan sahaja organisasi akreditasi mengesahkan kualiti ISM yang tinggi. Kami juga telah berada di peringkat teratas dalam ranking nasional dan antarabangsa selama lebih dari dua dekad - prestasi itu diperakui oleh pelajar, siswazah dan kakitangan. Kedudukan CHE semasa mengesahkan nisbah sokongan cemerlang dengan gred 1.3 dan juga dalam Barometer Trendence 2016 ISM dianugerahkan FH terbaik dalam kualiti pensyarahnya. Ini juga memberi kesan kepada gaji: Kajian Universum Profesional mendapati bahawa graduan ISM mencapai gaji jauh lebih tinggi daripada purata lulusan perniagaan hanya lima tahun selepas tamat pengajian.

119133_rsz_adobestock_250661602.jpg

Bekerja dengan jenama besar

Pelajar kita bukan sahaja memperoleh pengalaman kerja intensif dalam latihan dan latihan di Jerman dan di luar negara, tetapi juga secara konsisten bekerja pada projek-projek dengan jenama utama dan syarikat terkenal dalam kursus. Sama ada Procter

Dekat dengan ekonomi

ISM berkait rapat dengan ekonomi dalam pelbagai cara. Para ahli dalam Lembaga Pemegang Amanah sentiasa bertukar maklumat agar dapat mengoptimumkan program ijazah kami dengan keperluan dan keperluan pasaran buruh. Tawaran pekerjaan atau magang ditawarkan secara eksklusif kepada pelajar kami. Malah kuliah itu sendiri bukan sahaja berorientasikan amalan dengan kajian kes dan bengkel dengan syarikat sebenar. Program-program kajian semua tertanam dalam ekonomi.

Kajian ringkas

Konsep kajian yang canggih dan organisasi pemeriksaan yang optimum membolehkan anda belajar secara kompak, yang juga boleh diselesaikan secara realistik semasa tempoh kajian biasa. Walaupun tempoh pengajian pendek, tinggal di luar negara dan pengalaman praktis yang intensif terintegrasi dengan kukuh dalam kursus ini. Tawaran ISM jauh melebihi peruntukan pengetahuan pakar. Mereka belajar untuk membuat persembahan, untuk membentangkannya, untuk mempersembahkan diri secara optimum dan menggunakan pelbagai teknik retorik. Secara pilihan, bahasa-bahasa lebih lanjut dan kursus-kursus IT selanjutnya boleh diambil.

Sokongan penuh

Sama ada sekretariat pelajar, pejabat antarabangsa, pusat kerjaya, penempatan atau perpustakaan - pintu kemudahan perkhidmatan kami terbuka kepada soalan dan cadangan. Terdapat hanya 30 pelajar di ISM di ISM, jadi kami boleh membantu dan menasihati anda mengenai semua perkara yang berkaitan dengan pengajian anda. Tidak kira sama ada semester anda di luar negara, aplikasi yang sempurna atau penyelidikan kesusasteraan yang betul.

Suasana peribadi

Teater kuliah yang ceria dan kuliah tanpa nama tidak dapat ditemui di ISM. Suasana peribadi kumpulan kecil (32 pelajar dalam program sarjana muda, 25 dalam program ijazah sarjana dan 15 dalam MBA) memupuk perpaduan komuniti dan menyediakan ruang untuk pembinaan individu di peringkat tinggi. Dalam pelajaran bahasa, hanya 15 hingga 18 peserta melatih kemahiran mereka, memastikan komponen bercakap aktif. Kami melambangkan kepentingan peribadi para pelajar kami. Dasar Pintu Terbuka 100% kami menyokong pertukaran profesional dan peribadi secara kerap antara profesor, pekerja dan pelajar.

119134_rsz_adobestock_126228815.jpg

Rangkaian yang kukuh - seumur hidup

Dari hari pertama anda adalah ISMler dan meninggalkan kami bukan sahaja dengan kajian yang diiktiraf di peringkat antarabangsa, tetapi rangkaian yang kuat di belakang. Kuliah khusus, latihan aplikasi dan acara alumni membolehkan anda menghubungi syarikat dan bekas pelajar ISM pada peringkat awal. Jadi tidak ada yang menonjol dalam cara anda berjaya memulakan kehidupan profesional. Kami tetap bersentuhan!

Diiktiraf, diuji

ISM adalah negeri yang sentiasa diiktiraf oleh Kementerian Sains dan Kebudayaan Rhine-Westphalia Utara. Tahap yang diperolehi di ISM adalah mutlak sama dengan yang diperoleh di universiti awam. Kualiti kajian di ISM juga disemak dan disahkan oleh badan pengawasan luaran. Contohnya, pada Jun 2016, sekolah perniagaan swasta pertama di seluruh negara, ISM diiktiraf oleh Majlis Sains untuk tahun kedua berturut-turut untuk tempoh maksimum sepuluh tahun.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

International School of Management

Dengan MBA sepenuh masa, anda secara khusus boleh memperluaskan pengetahuan pentadbiran perniagaan dan pengurusan anda dan membuat prasyarat yang sesuai untuk kedudukan u ... [+]

Profil Kajian MBA Pengurusan Am

Dengan MBA sepenuh masa, anda secara khusus boleh memperluaskan pengetahuan pentadbiran perniagaan dan pengurusan anda dan membuat prasyarat yang sesuai untuk kedudukan utama dalam perniagaan .

teori

Kelayakan dalam konteks antarabangsa

Program MBA menawarkan gambaran menyeluruh mengenai semua bidang pengurusan dengan gabungan pentadbiran perniagaan dan pengetahuan fungsian dalam bidang seperti pemasaran, kewangan atau keusahawanan.

Program bahasa Inggeris memotivasi pelajar untuk menghabiskan pengetahuan dan kemahiran mereka dalam konteks antarabangsa melalui satu minggu tinggal di luar negara di Sepanyol.

Anda akan menyelesaikan pengajian dengan tesis tuan yang berorientasikan amalan.... [-]

Jerman Munich
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
4 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

MBA General Management at ISM