Fresenius University of Applied Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Fresenius Universiti Sains Gunaan

Dari kampus utamanya di Idstein berhampiran Wiesbaden, Universiti Fresenius Sains Gunaan boleh melihat kembali pada lebih daripada 167 tahun tradisi dalam pengajaran sains. Pada tahun 1848 Carl Remigius Fresenius mengasaskan Fresenius Makmal Kimia, yang telah mengabdikan dirinya dari awal-awal untuk kerja-kerja makmal praktikal serta pendidikan. Pensijilan sebagai, universiti negeri yang diluluskan yang ditaja secara peribadi sains gunaan diikuti pada tahun 1971.

Hari ini, universiti ini menawarkan sepenuh masa dan separuh masa Ijazah Sarjana Muda dan Sarjana serta latihan vokasional dan pendidikan lanjutan di ibu pejabatnya di Idstein dan kampus di Cologne, Hamburg, Munich, Dusseldorf, Frankfurt, Berlin dan New York. Kursus diperuntukkan kepada fakulti: Kimia dan Biologi, Kesihatan & Sosial, Ekonomi & Media and Design.

Walau bagaimanapun, langkah komunikasi semata-mata berorientasikan pasaran ini sama sekali tidak mempunyai pengaruh ke atas rangka kerja perundangan yang Fresenius Universiti Sains Gunaan. Sekolah-sekolah bukan sebagai pengganti bagi fakulti, tetapi membolehkan jabatan pemasaran universiti itu bukan sahaja membentangkan kursus belajar, yang telah sangat berkembang dalam bilangan beberapa tahun kebelakangan ini, dalam pasaran dengan cara yang lebih telus dan fokus, tetapi juga untuk lebih memenuhi keperluan bakal dan sedia ada pelajar. Dalam hal ini, jawatankuasa semua universiti yang ditetapkan secara undang-undang dan organisasi mereka dalam fakulti akan terus mengekalkan kerelevanan dan kesahihan mereka pada masa depan.

This school offers programs in:
  • English
  • Jerman

Lihat Health MSc » Lihat BAs » Lihat MA »

Video

Fresenius University of Applied Sciences