Freie Universität Berlin

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Freie Universität Berlin dalam Inisiatif Kecemerlangan

Freie Universität adalah salah satu daripada sebelas universiti yang telah berjaya dalam ketiga-tiga bidang pembiayaan dalam Inisiatif Kecemerlangan kerajaan Jerman pada tahun 2012. Konsep pembangunan masa depan Freie Universität didasarkan pada tiga pusat strategik utama: Pusat Strategi Penyelidikan, yang memfokuskan mengenai perancangan penyelidikan; Pusat Kerjasama Antarabangsa; dan Sekolah Penyelidikan Dahlem, yang menyokong bakat akademik generasi akan datang.

Kerja Interdisiplin dalam Penyelidikan Penyelidikan

Ciri-ciri utama aktiviti penyelidikan Freie Universität termasuklah pelbagai jenis perjanjian kerjasama akademik dan saintifik global yang menjadi sebahagian daripada projek dan jaringan persekutuan dengan entiti lain yang aktif dalam penyelidikan, bersama-sama konsep sokongan inovatif universiti untuk sarjana muda dan saintis serta skop pembiayaan luar universiti itu meningkat.

Pelbagai bidang tumpuan dalam penyelidikan yang dijalankan di Freie Universität dianjurkan ke dalam pelbagai struktur, termasuk bidang fokus interdisipliner, kluster kecemerlangan, pusat penyelidikan kolaboratif, dan pusat penyelidikan.

Pelbagai Pelbagai Tawaran Akademik dan Sokongan Cemerlang untuk Ulama dan Ilmuwan Junior

Freie Universität adalah universiti spektrum penuh, yang terdiri daripada dua belas jabatan dan tiga Institut Pusat yang bersama-sama menawarkan lebih daripada 150 program akademik yang berlainan dalam pelbagai bidang. Charité - Universitätsmedizin Berlin adalah sekolah perubatan bersama Freie Universität Berlin dan Humboldt-Universität zu Berlin.

Sekolah Penyelidikan Dahlem (DRS) di Freie Universität Berlin menawarkan rangka kerja yang merangkumi pelbagai program kedoktoran berstruktur yang cemerlang. Dengan mendirikan DRS, Freie Universität Berlin memecahkan bidang baru dalam bidang pendidikan siswazah di Jerman, semuanya dengan tujuan menawarkan para cendekiawan dan saintis muda syarat terbaik untuk pembangunan akademik mereka. Di DRS, strategi untuk menyokong calon kedoktoran dan pelajar pasca doktoral di Freie Universität telah dibangunkan, penyelidikan dalam persekutuan antara disiplin dan antarabangsa telah dipupuk, dan sekolah siswazah yang ditubuhkan dan kumpulan latihan penyelidikan menerima sokongan bersama inisiatif baru.

Alignment Antarabangsa

Freie Universität berikutan penubuhannya, pada tahun 1948, kepada sokongan antarabangsa, dan impuls antarabangsa telah membentuk aktiviti penyelidikan universiti dan kehidupan pelajar sejak itu. Sebagai Universiti Rangkaian Antarabangsa, Freie Universität mengembangkan hubungannya dengan institusi pendidikan tinggi dan organisasi di Jerman dan luar negara, yang memberikan dorongan kritikal untuk aktiviti penyelidikan dan pengajaran universiti.

Hari ini, Freie Universität mengekalkan kira-kira 100 perkongsian di peringkat universiti, bersama dengan kira-kira 330 perkongsian universiti dalam rangkaian pertukaran akademik Erasmus dan ca. 45 perkongsian institut, membentuk rangkaian global yang luas dan ketat.

Setiap tahun, kira-kira 600 sarjana dan saintis antarabangsa menyumbang kepada pelbagai aktiviti pengajaran dan penyelidikan yang dijalankan di Freie Universität. Satu perkembangan yang menunjukkan bahawa universiti mengambil kerjasama antarabangsa ke peringkat seterusnya adalah tujuh pejabat perhubungan antarabangsa Freie Universität yang ditubuhkan pada tahun 2007 - di Beijing, Brussels, Cairo, Moscow, New Delhi, New York, dan São Paulo . Satu lagi ialah penubuhan pengaturan khas dengan universiti terpilih dalam bentuk perkongsian strategik.

This school offers programs in:
  • English
  • Jerman

Lihat Sarjana »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Contact